Mexico
Solidaridad

Here you’ll find travel reports about Solidaridad. Discover travel destinations in Mexico of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

63 travelers at this place:

 • Day75

  Playacar Iberostar Tucan

  December 13, 2016 in Mexico

  Ich kann es immer noch nicht fassen 😀 meine Eltern haben mich in Mexico überrascht 😍 die Sekunden, die ich brauchte, um zu realisieren, dass da wirklich meine Eltern vor mir stehen, werde ich niemals vergessen 😍 jetzt genießen wir unsere letzte Woche in diesem traumhaften All-in-Hotel 😀
  Mamita & Papito - ihr seid die besten! Hab euch so lieb 😘

 • Day3

  One with the Dolphins!

  January 5, 2017 in Mexico

  Great day today!

  Caught a ferry to Cozumel and hired a car as only way to get around island.

  The best beach Punta Sur is right at the end where you can lay in a hammock gazing at a gorgeous beach with a margarita in hand!

  But the best part of the day was swimming with two dolphins, a sea lion and a mother and baby manatee. Wow!

  Had an hour with the sea lion with only four of us - such a beautiful animal. Got to cradle her and got a kiss!!

  The dolphins were incredible - did the dolphin on each side while you hold a fin and they drag you along and then each one pushes you up in the air so you actually stand up and do a big face plant at the end - fun!

  The best one was when an american women's bikini bottom slipped down but she managed to stay upright in the air while pulling it up! Well done to her I say!
  Just as good was the reaction of the six mormons from Utah who didn't know where to look!

  The manatees swim around following the cabbage leaves held by the trainer - they are incredible up close.

  Paid an exorbitant price for the photos and that was after I got them down by $40US with two prints thrown in! Tripadvisor is full of complaints about the cost. But I wanted those photos!!

  Which brings me to the rip off prices here in touristy Playa del Carmen! I wanted a cheap fan and was quoted from $15 to $64!!!!! As if!!

  Its just not worth shopping from the small shops as the bargaining in the heat is exhausting.

  Even though its touristy its a good place to base yourself and walking the main shopping street is fun looking at all the restaurants and goings on. Some of the bars have swings! Now thats a bar I can go with!

  Photos - the lovely Punta Sur with the hamocks!
  Read more

 • Day6

  Ocean views

  January 8, 2017 in Mexico

  So after a busy few days today was my chill day and a chance to catch up on my blogging.
  Found a great place called Indigo Beach which was right on the beach - literally. My research told me that it had wi fi and the waiters left you alone - perfect!
  It was abit out of the centre so it was more chill.
  Alot of the places play loud club music during the day!

  You can see my table in the corner where I spent about five hours helped by a margarita and some authentic mexican nachos. But check out what I got when I ordered 'abit of fruit with some yogurt'! Servings are large here.
  You could even lay on a sunbed in this cafe.

  At one point it started raining and everyone disappeared so I had the place to myself. So nice sitting under cover right on the beach in the rain with a margarita!

  Walked back along the beach - the beach is receding as you can see and all of the cafes restaurants and hotels look like they are getting closer to the water!

  Finally a shot of me with my special heat/humidity hairstyle!
  Read more

 • Day11

  Dodatek k včerjašnjemu večeru je odkritje restavracije za tacose in ostalo hrano domačo. Smešno poceni, tri tacosi, tri empanadas, dvakrat gringa, coca cola, 125 pesotov, 7 USD je tole, za več kot odlično večerjo. Škoda da nismo že prvi dan v Tulumu to odkrili, je pa res, da je hrana odlična, ampak nasitna. Sir povsod, tortilje, meso v več izdanjih, tu se moraš zrediti :) Doživetje je bilo samo to, kako hrano pripravljajo, kakšna je to hitrost in podatek, da so ljudje stali v vrsti, da so prišli na vrsto je dovolj zgovoren, da je bila izkušnja res odlična.

  Lepo smo se naspali, zajtrk še pojemo v Tulumu in ob 12 uri na avtobus za Playa del Carmen. Tu so vse ceste samo ravno :), mimo vseh parkov, resortov, vožnja traja cca. dobro uro in že stopimo ven na peti aveniji, mehiški LA, Playa del Carmen. Če je Cancun resort do resorta, je tukaj bolj na “easy”, neverjetno kake trgovine, lokali, vse je veliko, vse je drago, vse je “fancy”. Da dobiš relativno ugoden obrok, moraš ven iz najbolj obljudene ulice. Peš prispemo v naš hotel, Hacienda Maria Bonita. Odlično, barvito, slikovito, z bazenom, kjer se prvo namočimo in ohladimo. Potem pa seveda pohajat, obredemo trgovine, zame se ne najde nič, ali ni cifre ali pa enostavno je dražje kot pri nas, punce pa kar najdeta :)

  Obvezno zavijemo na plažo, ki pa je morda največje razočaranje tega turističnega kraja, neznansko dosti alg na plaži, mivka nikakor tako lepa kot na Isla Mujeres ali v Tulumu, vhod v vodo preko skal in ne mivke, v vodi pa pas morske trave in alg. Ne, ne kopamo se. Gremo naprej do hotela, bazen je zakon, potem pa na večerjo nasproti hotela. Fina hrana za male denarje relatvno (20 USD).

  Večerno kopanje še opravita punci in gremo spat, jutri nas čaka dolg dan, jutri gremo pogledat eno,izmed sedmih čudes sveta, jutri Chichen Itza.
  Read more

 • Day77

  Parasailing

  December 15, 2016 in Mexico

  Mit Papito - Das Geschenk von Daniel & Vanessa eingelöst 😀 meine Mutter hatte Angst 😅 Danke Daniel & Vanessa 😍 es war toll 😆

 • Day13

  Kakšen dan....vstanemo zgodaj, ob 7, zajtrk iz Oxxo in potem pri Coco Bongu čakamo na prevoz za izlet. Danes je čas za eno,izmed sedmih čudes sveta, Chichen Itzo. Vse jim deluje, čeprav sem izlet rezerviral pred našim odhodom, so me dejansko na letališču, ko smo prispeli pričakali z voucherjem in danes, brez da bi vmes kaj preverjal, prišli po nas. V kombi in na pot, smer proti Tulumu, ko nas na sredini Riviere Maya na bencinski črpalki prerazporedijo v avtobuse. Vozimo dobro uro in prvi postanek je Hubik cenote, želel sem si Ik-Kil Cenote, ampak tudi ta je bila za videt in doživet. Prehitimo gnečo in smo med prvimi, ki skočimo v osvežujočo hladno vodo in ko se že posušimo, se komaj začnejo vrste. Mi medtem že naročimo Piño Colado, si ogledamo “muzej”, jaz bi rekel bolj prodajalno tequile in gremo na kosilo. Naprej v Chichen Itzo.

  Prihod na parkirišče pred vhodom in skorajda nepregledno veliko avtov in avtobusov. Preden gremo naprej, nam dajo še vodo in dežnik in hitro je jasno zakaj. Vroče, da stojiš na mestu in se “topiš”. Ko spet plačam dovoljenje za snemanje (45 pesotov), kot povsod prej že, vstopimo. Po potki, ki vodi do glavnega oziroma do središča, kjer je osrednja piramida, so brez prekinitve postavljene stojnice, kjer se prodaja vse od srebra, lesa, tekstila...”only one dollar”, “best price today”....in to je praktično znotraj ob vse poteh, po katerih te vodi pot ogleda ruševin. Chichen Itza naj bi skupno pokrivala površino 12 km2, baje še danes s pomočjo satelitov iščejo morebitne ostanke še česa in skupno je tukaj preko 600 objektov, mi oziroma večina si pogleda nekje okoli 5-7 stavb povprečno na obisk. Ogromna zadeva. In ja, videti to v živo je impresivno in res je doživetje. Na spomladanski in zimski solsticij, samo dvakrat na leto je baje tukaj preko 20.000 ljudi naenkrat, saj naj bi se videlo ob premikanju zemlje ravno,na ta dva datuma, senco, kako iz vrha piramida po stopnicah leze kača in se potem, ko se enakonočje konča, vrne po stopnicah nazaj na vrh piramide. Dvakrat na leto je to možno samo videti, sicer pa se jim za turiste tudi druge dni ni potrebno bati.

  Ogledamo si poleg glavne piramide še majansko igrišče, tempelj, in še kar nekaj zgradb, stebrov, ostankov nekdanje civilizacije. Prevroče je, pa tudi premalo časa je bilo, da bi si ogledali čisto vse, kar bi lahko. Pred odhodom se ohladimo v senci in na poti nazaj, se ustavimo še v središču mesta Valladolid. Simpatični park, kolonialna arhitektura, v bistvu zelo spominja vse skupaj na park v Méridi. Koruza v parku in malo si pogledamo še plesalce, ki v parku plešejo in imajo svoj nastop. Simpatično doživetje in res je Mehika zelo barvita, vsepovsod žive barve, tudi tukaj ni drugače.

  Ko smo ponovno na avtobusu, se začnemo vračati nazaj, dobro uro in pol vožnje še nas čaka in vodič se zahvali, da smo točni, da smo izbral njih in potegne ven 2 litra tequile, ki jo stočijo po busu. En deli limete in sol, drugi toči, doze pa točijo po dober deci praktično. “You’re a big guy, you need a big shot” je logična razlaga glavnega “ natakarja”, in zatem, ko še razdelijo čips, potegne ven še eno steklenico tequile....”yeah, we have twins!!!”....pol busa se rahlo napije od tequile in začne se skandiranje “musica,musica...”, ko še stoči par litrov piva med nas...tequila in pivo...krasno :)

  Simpatični izlet in druženje končamo, ko se začne razvažanje po vseh hotelih in resortih od koder smo prišli skupaj na ta izlet. Ob 8.10 smo začeli, nazaj v našem hotelu smo bili ob 22.00 cca, pred tem pa smo po poti si kar kupili par kosov pizze in jih pojedli ob bazenu. Punci sta se seveda še kopali. Poln dan, vožnja je edina stvar, ki je je morda bilo preveč, ampak tako pač je, razdalje so kakšne so. Res pa je, da na nobenem iz,etu do zdaj, še niso tako poskrbeli za nas :) 4litre tequile, nekaj litrov piva, dali so nam zajtrk, malico, vodo, kosilo, dežnike za sonce, repelent za komarje....ni da ni :)

  In ko smo se mi odpravljali spat, je pri Coco Bongotu bila vrsta 300 metrov dolga, za vstop in zabavo. Noči trajajo tukaj do 3 oz 4 zjutraj najmanj...party mesto :).....lahko noč....jutri imamo prost dan....samo za počitek in uživanje, naše potovanje je skoraj pri koncu.....
  Read more

 • Day13

  Zadnji polni dan v Mehiki, preden gremo domov. Današnja rutina bo dosti kopanja, dosti sprehajanja po peti aveniji in ogledov trgovin, obe imata to željo, pa da jih ne priganjam (bože mili...). Ampak dan se začne v bazenu, zajtrk nam postrežejo kar iz zadnjih vrat gostilne, na teraso pred bazen. Končno huevos rancheros, ki so dobra. Eva zajtrkuje kar v bazenu. Izležavanje do cca 12 ure in potem za nosom po Playa del Carmen.

  Obredemo praktično celo peto avenijo. V dveh rundah, prvi del je bil shopping, potem smo se s polnimi vrečami vrnili v sobo, malo skopali in potem naprej. Vmes v sosednji ulici našli spet tacose za mali denar, 17 pesotov, si kosilo privoščimo poceni in sproti. Do konca pete avenije nas pelje sprehod, nekaj spominkov še, slikanje v parku ob znaku Playa del Carmen :) in nazaj domov. Rum cola ob bazenu, večerja in čas bo za zadnjo noč v Mehiki.
  Read more

 • Day62

  Playa del Carmen

  November 30, 2016 in Mexico

  Playa del Carmen und Maya-Ruinchen in Playacar. Nach 11,5 Jahren endlich wieder hier 😍😍😍

 • Day84

  Cancun - Meeting Wei!

  June 13, 2015 in Mexico

  We arrive in Cancun and Wei is already at the hostel waiting for us- Yay! Hugs and catch ups and just too much to talk about, not sure where to start so we head off to our favourite past time.. eating and drinking :-) Food at the local outdoor stalls and then some giant cocktails at "La Parilla", a cool Mexican restaurant where the waiters skillfully balance a tower of cocktails on their heads!

  The next day its rain rain rain so plans for a beach day have been foiled. We settle for a day in watching movies in our makeshift "dorm cinema" (sitting on the bed with an iPad with popcorn and drinks). The night ends with an impromptu game of beer pong with our dorm buddies, pizza then bedtime.
  Read more

 • Day86

  Cenote Cristilino

  June 15, 2015 in Mexico

  A relaxing day today swimming at a nearby cenote- Cenote Cristilino. The rain has finally ended.. Hurray! Cenotes are naturally formed freshwater pools where caves of soft limestone have collapsed and exposed the freshwater rivers within. The water is crystal clear. This one wasn't quite as cave like or spectacular as we were expecting but still a fun day taking underwater photos- we discover that Trav is very skilled at holding his breath and sitting underwater! Wei needs more practice :-)

  The cenote also had the added bonus of hundreds of little fish acting like a fish spa when you keep your legs still in the water.. tickles like crazy!

  We end the day with our obligatory 2 for 1 cocktails and cheap eats back at Playa Del Carmen. And watching Game of Thrones in our hotel room!
  Read more

You might also know this place by the following names:

Solidaridad

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now