- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Aug 7, 2024
- ⛅ 25 °C
- Altitude: 1,558 m
- PeruCuscoSanta Teresa13°7’16” S 72°35’51” W
Salkantay Trek dag 3
August 7 in Peru ⋅ ⛅ 25 °CWederom begon onze dag om 05:00, maar vandaag stond er een stuk minder wandelen op het programma. Elke ochtend worden we wakker gemaakt door een felle zaklamp die in het hutje schijnt en met een kopje coca thee. De coca thee drinken we alleen niet, want echt lekker is het niet bepaald. Rond een uur of 7 begonnen we aan de wandeling, 4 uur maar vandaag. We liepen voornamelijk door de jungle, maar het is een hele andere jungle dan in Costa Rica omdat we in het Amazone hoogland zitten. We stopten af en toe omdat Julio dan weer wat interessants vertelde. Aan het begin van de wandeling stopte we even omdat Julio een soort mierikswortelachtige plant plukte zodat iedereen er goed aan kon ruiken, het was super scherp en je werd er zeker wakker van. Hij noemde het Andean wasabi. Ook legde hij ons uit waar het Andes kruis van de Quechua voor staat. Het is een kruis met 4 kanten, elk bestaand uit 3 'tredes'. Een kant staat voor de onderwereld, de middenwereld en de bovenwereld. Een kant staat voor de dieren die de wereld representeren: slang, een condor en een puma. Een kant staat voor wie je werkt/de verdeling van de oogst, voor jezelf, werken voor de Inca en voor de goden. De laatste kant staat voor liefde, kennis en werk. Ook stopten we nog ergens waar Julio onze gezichten verfden met sap van besjes, dus onze gezichten zaten vol met Inca tekens. Na nog wat geleerd te hebben over hallucinogene bloemen kwamen we na een uur of twee aan bij een pauzeplekje. Je kon er hele lekkere en goedkope avocado sandwiches en vers fruit halen zoals granadilla halen, wat een klein katje steeds probeerde te stelen. Na even in de zon te chillen gingen we verder met de wandeling, wat nog een makkelijke twee uur was. We eindigden bij een plek waar we wat cacaobonen en een shotje kregen en vanuit hier gingen we met een busje naar een lokale familie. Het waren koffieboeren, we gingen er leren over het proces van hoe zij koffie maken. We plukten wat bonen uit de bomen en kregen daarna het proces van het schillen, drogen en roosteren zonder machines te zien. Op het einde kregen we er natuurlijk ook een kopje koffie van. Het was super lekker dus we dronken er veel van en Luna kocht een zak bonen om mee te nemen naar Nederland. We gingen weer verder met het busje naar het nieuwe kamp, waar we deze keer in tenten slapen. We kregen een heerlijke lunch en vertrokken daarna naar hotsprings. Het was een uur rijden tot we er waren. De hotsprings waren alleen niet zo relaxing als ze klinken, het water was lauwig en het lawaai en drukte deed ons denken aan de waterval in India waar we in december waren met allemaal schreeuwende Indiers. Na de hotsprings dronken we nog wat met de groep en gingen we met het busje terug. Het busje was ineens veranderd in een partybus dus feestend gingen we terug over de hobbelige bergweggetjes. Bij het kamp aangekomen was het tijd voor avondeten en een Pisco Disco. Luna sloeg deze over want die begon zich ziek te voelen. Met nog wat nieuwe drankjes werd het kippenhok omgetoverd tot een echte disco. Simon leerde de groep over de echte Nederlandse gabber cultuur. Tot laat bleven Simon en Blake praten en dansen. Uiteindelijk kwamen we terug bij de tenten om nog wat slaap te krijgen.Read more
Traveler Dat klinkt heel gezellig
Traveler Pisco disco party met gabbermuziek
Traveler Pedro elstak