Safari-ontbyt
16 ноября 2016 г., Танзания ⋅ ☀️ 12 °C
Standaard-ontbyt in Tanzanië: omelet, witbrood, Azam-vrugtesap en Africafé-koffie. Africafé is dalk die lekkerste kitskoffie wat jy ooit sal proe. Azam is 'n groot Tanzaniese maatskappy wat als vanЧитать далее
Katavi- nasionale park, Tanzanië
16 ноября 2016 г., Танзания ⋅ ⛅ 20 °C
Seekoeie is Katavi se nr. 1-attraksie, veral nou in Novembermaand net voor die reëns ordentlik kom, wanneer honderde seekoeie meeding om elke laaste lappie koel modderlafenis. Die poel by Ikuu isЧитать далее
Lake View Resort, Kipili
19 ноября 2016 г., Танзания ⋅ ⛅ 12 °C
Die vissersdorpie Kipili lê teen die Tanganjikameer en hier het oud-Suid-Afrikaners Louise en Chris Horsfall een van die mooiste lodges in Tanzanië gebou. Boonop is die kos en diens uit die boonsteЧитать далее
Kipili - Sumbawanga - Mbala
19 ноября 2016 г., Танзания ⋅ ⛅ 28 °C
Die pad suidwaarts lei ons vandag verby moddersteenhuisies, groot bome en besige dorpe soos Sumbawanga in die weste van Tanzanië. Ons glip oor die grens, terug na Zambië, by die stil grensposЧитать далее
Mpika
20 ноября 2016 г., Замбия ⋅ ⛅ 31 °C
350 km gery vir die dag en nog so 50 km voor ons by ons oornagplek, Mutinondo Wilderness, kom. Vanaand braai ons steak. Hoogtyd.
Mutinondo Wilderness
21 ноября 2016 г., Замбия ⋅ 🌙 18 °C
Suid van Mpika, so 26 km van die Great North Road, lê Mutinondo. Hier is jy op die Muchinga-eskarp wat uitkyk oor boggelrugberge voor die landskap wegval na die Luangwavallei. Ons slaan tent op onderЧитать далее
Lus vir sampioen?
21 ноября 2016 г., Замбия ⋅ 🌙 18 °C
Met die eerste reëns verskyn dié reuse-sampioene op termiethope in dele van Zambië. Dit word orals langs die pad verkoop, saam met veldvrugte wat ook nou in oorvloed is. Hierdie een het 20 kwachaЧитать далее
Kasanka- nasionale park
23 ноября 2016 г., Замбия ⋅ ⛅ 1 °C
Vrugtevlermuise - so 10 miljoen van hulle! - is Kasanka se groot attraksie van mid-Oktober tot mid-Desember wanneer hulle hier saamtrek van regoor Afrika. Teen sononder word die lug met ontelbareЧитать далее
Lusaka toe
24 ноября 2016 г., Замбия ⋅ ⛅ 20 °C
'n Lang 500-km stoot vandag, van Kasanka na Kapiri Mposhi na Lusaka (spitsverkeer, iets wat ons lanklaas gesien het) waar ons vanaand by vriende oornag. Die weer kom skouspelagtig op, en die FortunerЧитать далее
Lusaka - Mazabuka - Choma - Livingstone
25 ноября 2016 г., Замбия ⋅ ☁️ 3 °C
Nog 'n 500+ km dag, maar ons is veilig in Livingstone. Weer deur 'n paar los reënbuie, maar die veld en bome is nog bruin en droog hier in die suide van Zambië. Ons oornag by Maraba Lodge net suidЧитать далее
Victoria-waterval
26 ноября 2016 г., Замбия ⋅ ⛅ 21 °C
Dis 'n feit soos 'n koei: wanneer jy die verkeerde tyd van die jaar aan die Zambië-kant van die Victoriawaterval staan sien jy... 'n straaltjie water. Toe maar, die reëns het begin en oor 'n maandЧитать далее
Kazungula-grenspos
26 ноября 2016 г., Замбия ⋅ ⛅ 29 °C
Altyd 'n deurmekaar grenspos dié, vol kansvatters en "helpers" wat jou voor in die ry kan kry vir stempels en betalings en die ferrie oor die Zambesirivier. Maar eintlik kan jy dit als self doen, metЧитать далее
Choberivier
27 ноября 2016 г., Намибия ⋅ ⛅ 27 °C
Ek is terug in Kasane in Botswana, en rus vandag by vriende wat langs die Choberivier woon. Darem maar mooi hier. 'n Kort stappie langs die rivier met die honde en jy sien reusevisvanger enЧитать далее
Die olifantpad
28 ноября 2016 г., Ботсвана ⋅ 🌙 24 °C
Die teerpad suidwaarts van Kasane na Nata kan lekker wild raak: ek het vandag maklik 200 olifante langs die pad gewaar (en onthou, jy's nie eers in 'n nasionale park nie), plus kameelperde en sebras.Читать далее
Woodlands Stop-over
28 ноября 2016 г., Ботсвана ⋅ 🌙 29 °C
Een van die beste oornagplekke wanneer jy van SA na die noorde van Botswana (of andersom) ry, is Woodlands net noord van Francistown. Hier het pas 'n groep voëlkykers uit SA aangekom - en hulle lysieЧитать далее
Francistown - Palapye - Mahalapye
29 ноября 2016 г., Ботсвана ⋅ 🌙 12 °C
Deurdruk tot op Mahalapye, waar ek die Fortuner vir oulaas volgooi in Botswana. Dan grondpad Parr's Halt/ Stockpoort-grenspos toe.
Terug oor die Limpopo!
29 ноября 2016 г., Ботсвана ⋅ 🌙 12 °C
Stockpoort is 'n stil grenspos, en ek hou daarvan om SA hier - by die agterdeur - binne te glip. Daar's nie dadelik selfoonsein nie, so jy't nog tot op Lephalale tyd om tot verhaal te kom: terug inЧитать далее
Terug by swartpeper "grinders"
29 ноября 2016 г., Южная Африка ⋅ ☀️ 38 °C
As daar nou een ding is wat ek lanklaas gesien het (behalwe 'n pak Ghost Pops...) is dit 'n peper "grinder". Iets wat jy in 'n SA restaurant verwag, maar skaars (so skaars soos Ghost Pops) noord vanЧитать далее
Die Waterberg is groen!
29 ноября 2016 г., Южная Африка ⋅ ☀️ 22 °C
Dit het gereën in die Bosveld en Waterberg waar ek deur is - Vaalwater, Alma, Modimolle se wêreld. Als is groen met die oordadigheid van somer. Wat 'n plesier om hier te ry vandag.
Die Springbokvlakte
29 ноября 2016 г., Южная Африка ⋅ ☀️ 17 °C
Ken jy die Springbokvlakte? Saaiwêreld naby Bela Bela en Modimolle. Settlers, Lehau, Tuinplaas, Crecy... Ek bly die volgende paar dae hier by familie. Was wasgoed. Eet bietjie groente. Kyk hoe mooiЧитать далее
Jou pakkie chips kom van hier af
2 декабря 2016 г., Южная Африка ⋅ ☀️ 30 °C
Al ooit gewonder wie plant die aartappels wat in jou pakkie Simba of Lay's skyfies tot ruste kom? Wel, dis o.a. my oom Albert en sy span - hulle boer naby Pienaarsrivier in Limpopo en dis nouЧитать далее
Koel by die poel in Johannesburg
3 декабря 2016 г., Южная Африка ⋅ ☀️ 28 °C
Ons sypel stadig terug die land in. Kry vriende langs 'n swembad in Johannesburg, braai, knip oë teen die skerp blou lug. Ons is terug, maar steeds op pad.
Tom's Place, Vrystaat
5 декабря 2016 г., Южная Африка ⋅ ☀️ 32 °C
Terug op die N1, ek en Alice, en verder suid. Tom's Place is suid van Bloemfontein. Hulle koffie is die beste (uit 'n masjien), en hulle worsrolle "OK", sê Alice. Dis warm en droog, die suid-Vrystaat.
Die Snack Box
5 декабря 2016 г., Южная Африка ⋅ ⛅ 15 °C
Sparkles, Toppers-koekies, Super C's, biltong, droëwors, droëvrugte - dinge wat konstant was in ons snack box. Kou, kou, kou...

Woefter
Ek kry nie Africafé in my lyf nie bleh!
Woefter
En ek het ook van daai " aarbeikonfyt" wat skoon chemikalieë jellie is