Cambodia
Mondolkiri

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

Top 10 Travel Destinations Mondolkiri

Show all

18 travelers at this place

 • Day27

  Elephant Valley Project - dag 2

  November 20, 2018 in Cambodia ⋅ ⛅ 28 °C

  Tweede dag op het Elephant Valley Project basiskamp. Tijdens de nacht werd Tatjana gewekt rond drie uur in de ochtend en riep ze Steven om licht te maken. Er was iets op haar bed gevallen. Maar wat was het?
  Was het
  a: een rat
  b: een kat
  c: een gekko
  d: een grote spin

  In de toiletten van het kamp zaten grote spinnen en er zat ook één in onze kamer. Maar die had Tat niet gewekt in het midden van de nacht. Het antwoord volgt later.

  In de voormiddag waren we van dienst voor het vrijwilligers werk. Het werk was compost brengen naar een veldje dat gebruikt wordt in het natte seizoen om bomen te kweken. Het was een stevige wandeling naar het veldje dat beneden de heuvel lag terwijl de composthoop bovenaan was. Hierna, mochten we wat gras maaien in de bananenplantage met slecht materiaal. Dus dit ging echt niet goed. Vandaag was het een grote groep met onder andere een leuk Brits koppel, Andrew en Carolyn (Rain for short), met wie we de hele dag gebabbeld hebben. Ook Rory, een Amerikaan die hier in Cambodja zijn tweede jaar les geeft en toevallig vanavond in de tent naast ons ligt. Een tent? Inderdaad, een tent. Doordat Steven zich had vergist van datum, een maand later dan nodig, met de boeking was er enkel nog plek in een tentje voor de komende twee dagen.

  Na eerst een pintje om de dorst te lessen gevolgd door een stevige en lekkere lunch, was het weer tijd voor olifanten. Vandaag spendeerden we veel tijd met Sambo en Ruby. Ruby is de kleinste en jongste olifant in het park. Ondanks haar grootte moest ze zwaar werk leveren. Ze moest samen met mannetjes olifanten bomen uit het bos sleuren. Waarschijnlijk is er op een dag zo'n boomstam blijven steken in de modder en daarna tegen haar staart gevolgen waardoor deze gebroken was. Doordat ze zoveel tijd met mannetjes heeft doorgebracht, gedraagt ze zich ook als een mannetje, wat soms wat problemen opleverde met de rest van de groep.
  Sambo heeft ook een groot verhaal. Zo werd ze in beslag genomen door de Rode Khmer en mishandeld, ze sneden namelijk haar achillespees door zodat ze niet kon weglopen . Na de oorlog vonden de eigenaars haar terug en ze was de laatste olifant die in Phnom Penh werkte. Maar door altijd op asfalt te lopen waren haar poten in zeer slechte toestand. Ze stapte op een gegeven moment op een nagel en kreeg een zeer groot abces. Nu geniet ze van een welverdiend pensioen in het park. Sambo had wel nog nooit andere olifanten ontmoet. Dus had ze ook geen natuurlijk gedrag en vonden de andere olifanten haar maar raar. Gelukkig is Ruby een geduldige leermeester.
  Wij genoten van de tijd die we hadden om deze lieve, intelligente dieren te bestuderen en dat we deze tijd met ze mochten doorbrengen. Zo genoten we van de interactie tussen Sambo en Ruby toen ze al knuffelden met hun slurfen elkaar omhelsden. Ook om te zien hoe handig ze zijn met hun slurf. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe hard we hebben genoten van onze tijd met deze grote vriendelijke reuzen!

  Oh ja, het antwoord bijna vergeten te vermelden. Geen zorgen! Het was enkel maar de kat die Tat had wakker gemaakt toen ze een knusse plek zocht om te slapen. 😄
  Read more

  Rina Janssens

  Nu ben ik heel jaloers. Een min puntje de logies!😼

  11/21/18Reply
  The traveling biologists

  Haha ja we hadden heel wat huisdiertjes, maar dat hoort erbij in de jungle 😁

  11/21/18Reply

  jullie stralen ! geniet er verder van en ook van de olifanten ! Victoria

  11/21/18Reply
  10 more comments
   
 • Day26

  Elephant Valley Project

  November 19, 2018 in Cambodia ⋅ ⛅ 28 °C

  Geweldige dag vandaag!!

  Deze ochtend werden we opgepikt door de mensen van Elephant Valley Project en naar de ingang van het park gebracht. Hier kregen we een uitleg over wat er allemaal met ons geld gebeurt. Zo helpen zij olifanten die hard werken bij de lokale bevolking. Dit doen ze door een contract aan te gaan met deze mensen waarop de olifant een bepaalde periode in het park komt om te rusten. De eigenaars worden vergoed tijdens deze periode. Ook dient deze ngo als ambulance en eerste hulp voor lokale mensen. De trainers of hier "mahouts" genoemd mogen ook mee naar het park. De verschillende gidsen en andere mensen die meehelpen zijn allemaal van de lokale bevolking. Dus ze zorgen ook voor werkgelegenheid.

  In de voormiddag mochten we onmiddellijk met olifanten wandelen. Eerst zagen we een mannetjes olifant, Hen en later nog twee vrouwtjes Dho en Darling. We zagen ze eerst gewassen worden in de rivier. Daarna namen ze een modderbad en schuurde Dho tegen een boom om van de jeuk verlost te geraken. Hierna trokken de twee vrouwtjes de jungle in en wij volgden ze op de voet. Een fantastisch gevoel!

  Op de weg naar het basiskamp voor lunch kwamen we onverwacht nog een ‘jonge’ olifant, Ruby tegen. Deze mochten we een aai op de slurf geven. Even verder zagen we eentje, Sambo in de ziekenboeg. Toen kwamen we aan en hadden een zeer lekkere lunch. Veel groentjes en veel fruit.

  In de namiddag maakten we een stuk bos vrij om het kamp uit te breiden. Dit was voor ons voor vandaag het vrijwilligers werk. Tatjana had een ontmoeting met een grote spin van dichtbij. Gelukkig wist ze het zelf niet dat deze op haar rug zat! 😄 Iedere keer dat we een nieuwe spin tegenkwamen, zei Steven steeds, die op u rug was nog groter! ( onderaan staat er een spin met een hand ter referentie, deze was nog steeds kleiner dan degene op Tat haar rug .. ) Steven had ook een vriendje, maar wel een iets leukere. Er was namelijk een lokaal jongetje dat absoluut Steven wou meehelpen met emmers dragen. Heel schattig en deed ons heel erg denken aan een ander patatje dat ook graag emmers naar de wei brengt.

  We hebben ook veel leuke mensen ontmoet. Zoals een vader en zoon die meedoen aan een Brits tv-programma waar ze zonder vliegen de wereld doorreizen op een beperkt budget. Zeer interessant! Een soort van Peking express. We zullen dus misschien ook op tv verschijnen! Of toch misschien ergens in de achtergrond ;)
  Read more

  Rina Janssens

  Hoe lief!

  11/21/18Reply
  The traveling biologists

  Ja hij moest echt Steven hebben en niemand anders ^^

  11/21/18Reply
   
 • Day71

  The Elephant Valley Project

  January 12, 2017 in Cambodia ⋅ ☀️ 23 °C

  Before we got to the forests of Mondikulri, Tammy had been doing some research into how to see elephants in their natural habitat. We were insistent on not going along the tourist route and end up riding them or swimming with them... Far as I can remember. Elephants are just meant to be Elephants, so that's exactly what we wanted to see.

  The Elephant valley project is NGO that has 300000 hectares, for elephants that they have rescued. Most of the elephants that we met had been treated badly, and over their time at EVP had learn to become elephants. Ruby, Pearl and her friends were all born in captivity.

  Ruby, a female who was born into logging with male elephants. Only knew how to behave like a teenage boy when she arrived, and they nick named her "the bodyguard", as she keeps an eye on her new family.

  You are not allowed to touch or approach them, unless they approach you. Ruby seemed quite curious of me, and she allowed me to stroke her side. A moment I shall never forget.... Quite like an elephant eh?!

  After a morning trekking through the forest, eating brown ants and meeting our new friends we arrived at base camp .A lunch of fresh fish, rice and fruit was served cooked by the local Bunong people. Delicious.

  For the afternoon trek, we found the terrible two. Easy rider and Gayling, they were munching their way through bamboo . We followed them down to the river pools, and sat on the rocks.... It was bath time.

  A day I'll never forget. ❤️
  Read more

  Fabulous,well done,love Rog and Sylv

  1/15/17Reply
  Laura Knights

  Magnificent

  1/16/17Reply
  Laura Knights

  To be so close to them in their natural surroundings must be a magical experience.

  1/16/17Reply
  Laura Knights

  So proud of you both for treating them with the dignity they deserve and not, as you say, going down the tourist route.

  1/17/17Reply
   
 • Day71

  Mondolkuri

  January 12, 2017 in Cambodia ⋅ ⛅ 27 °C

  "Like Scotland in the summer" was the the words uttered by Tam, as we arrived to the Nature Lodge in Sen Monorom .

  Horses and cattle walking free amongst us, as we ate wholesome food and cooled down from the humid few months. A beautiful retreat to unwind, read and cozy up in the cold nights.

  From here we explored the jungle and the wildlife.
  Read more

  Dan Hodson

  Love this picture. It looks beautiful. Xx

  1/13/17Reply
  Janis Flude

  Beautiful and relaxing, love the photos

  1/13/17Reply

  As soon as I looked at this I thought "freedom"

  1/16/17Reply
  Laura Knights

  This looks idyllic x

  1/16/17Reply
   
 • Day64

  Mondulkiri (Tag 2)

  December 5, 2016 in Cambodia ⋅ 🌙 25 °C

  Nachmittags geht's wieder in den Dschungel. Wir dürfen mit zwei Elefanten schwimmen und sie dabei waschen. Ein echtes Highlight. Danach geht es wieder zurück Richtung Lodge und dann Richtung Mondulkiri.

  Wer mehr über das Projekt wissen möchte, hier der Link: http://www.mondulkiriproject.org/
  Read more

 • Day64

  Mondulkiri Project (Cambodja)

  February 1, 2017 in Cambodia ⋅ ☀️ 21 °C

  Vandaag bezochten we het Mondulkiri Project. Zij willen de olifanten in Cambodja helpen door ze proberen te kopen (of tijdje huren en daarna hopelijk kunnen kopen) zodat ze niet overwerkt worden en rustig in het bos kunnen leven. Momenteel hebben ze vier olifanten, de jongste is 31 en de oudste rond de zestig. Blijkbaar kunnen olifanten tachtig jaar oud worden. Deze olifanten mogen gelukkig nog een hele tijd hier in de jungle wonen.

  In de voormiddag maakten we kennis met de olifanten. We gaven ze bananen, en volgden ze terwijl ze hun ding deden in het bos. In de namiddag gingen we mee in het water met de olifanten, ze een beetje schrobben en afspoelen. Het was erg spannend om met zo'n groot dier in het water te zitten. De eerste olifant had er niet zo'n zin in en vertrok direct nadat ze haar banaantjes had gekregen. De andere had er wel zin in. We schrobden haar schoon en gaven haar bananen. Echt leuk. Daarna wandelden we naar en andere waterval om de andere olifanten te zien baden. Eentje had er niet zo'n zin in een wandelde gewoon weg. De andere nam het er van en at de takken van de bomen naast het water terwijl ze aan het baden was.

  's Avonds hebben we met de groep gekaart, gegeten en gebabbeld. Nu liggen we in hangmatten in een open hut lekker gezellig bij elkaar (met de occasionele "What is that noise?!", allemaal beestjes hier). Ik droom alvast over olifanten vannacht 🐘
  Read more

  Evelyn Caris

  Kei leuk die olifanten!

  2/4/17Reply
   
 • Day169

  Sen Monorom

  December 22, 2016 in Cambodia ⋅ ⛅ 22 °C

  Noch weiter vorgedrungen in den dünn besiedelten, hügelig-bergigen Osten des Landes, hatten wir anfangs vor die dortigen Elefanten zu besuchen. Wegen inflexibler und teurer Tourbedingungen aber genossen wir stattdessen unseren ruhigen Bungalow in den Bergen, inmitten von Kühen, Pferden und treuherzigen Hunden und unternahmen Ausflüge zu den zahlreichen Wasserfällen in der Umgebung.Read more

 • Day65

  Jungle trekking in Mondulkiri (Cambodja)

  February 2, 2017 in Cambodia ⋅ ⛅ 27 °C

  Van Cambodjaans chillaxen was vandaag geen sprake. We trokken door de jungle, achttien kilometer op en neer in de heuvels. Best pittig. Onderweg zagen we een aantal watervallen, heel veel enorm hoge bamboo, gigantische strangler trees en een aantal tarantula's!

  Het was een leuke, intense dag. Achttien kilometer later arriveerden we in een klein dorpje, waar we overrompeld werden door een twintigtal kinderen die wilden spelen en gepakt worden.

  Omdat we reuzenhonger hadden, zijn Jona, Natacha en ik pizza's gaan eten in de beste pizzeria van Sen Monorom en omstreken. Echt lekker!
  Read more

 • Day63

  Cambodia, Sen Monorom- Arsch der Welt

  June 14, 2017 in Cambodia ⋅ ☀️ 9 °C

  In Phnom Penh angekommen machte das Land einen fortschrittlichen Eindruck. Je weiter man dann aber von der Hauptstadt weg kommt, desto mehr sieht man die Armut.

  Wir fuhren mit einem kleinen Bus (ähnlich einem Transporter mit Sitzen) 6 Stunden durch das halbe Land. Das Ziel für Mittwoch war es heil in Kandal village im Osten (fast schon bei Vietnam) anzukommen wo wir die Elefanten sehen wollten. Auf der Website der Elefanten Führungen stand noch, dass die Straße neu gebaut war....hat man aber nicht viel davon bemerkt. Die Fahrt dort hin war selbst für meine Verhältsnisse manchmal doch schon SEHR waghalsig...und der Fahrer vor dem Ziel auch fast eingepennt ist. Aber wir sind heil angekommen und durften dann feststellen das es hier nicht wirklich viel gab was in Phnom Penh normal wäre.

  Hier war es wirklich NULL touristisch!
  Die Straßen (sofern man das so nennen kann), die "Häuser" in denen die Leute leben, teilweise aus Stein aber hauptsächlich aus Holz. Natürlich gab es auch wieder Straßenhunde, aber die waren weitestgehend friedlich. Schnell war klar das es hier etwas abenteuerlicher wird :)

  Das Hotel lag etwas abseits aber da es ein Dorf war, waren das auch nur 5 min (Bei Nacht aber sogut woe 100% dunkel). Es waren nur Bungalos mit Bett, TV und Bad aber für die kurze Zeit völlig ausreichend. Abenteuerausflug eben^^

  Wir hatten eigentlich geplant noch die Wasserfälle in der Nähe anzuschauen, aber da es stark geregnet hatte bevor wir kamen wurde uns gesagt das diese sehr schmutzig seien...also doch lieber einen Mittagsschlaf und davor was einheimisches Essen (hatte leider im Folgenden "scheiss Auswirkungen" auf meinen Schatzi wie wir bald merken sollten^^).

  Für Abends haben wir dann aber ein super Restaurant gefunden und haben uns umso mehr auf den nächsten Tag und die Elefantentour gefreut.........
  Read more

 • Day64

  Cambodia, Sen Monorom- Scheiss Tag!

  June 15, 2017 in Cambodia ⋅ ☀️ 9 °C

  Ein Rezept welches jeder Europäer kennt der schon einmal außerhalb unterwegs war.
  Man nehme einen europäischen Magen, schicke diesen einige KM auf Reisen mit Essen welches er nicht gewohnt ist und mixe das ganze durch, mit ein paar Bakterien (oder was weiß ich allem) und TADAAAA......

  Für Donnerstag war unsere Elefantentour angesetzt. Ab in den Dschungel und dort dann mehrere Stunden "wandern" um zu der Stelle zu kommen wo die frei lebenden Elefanten des Nationalparks leben. An sich super schön und genau das Abenteuer das zu der Region passt. Leider war oben genanntes Rezept aber bei meinem Schatzi angekommen und somit war daran leider nicht zu denken. Sie wurde bereits in dem Kaffe indem wir abgeholt wurden mit Tabletten der Tourguides versorgt aber hat immer noch daran festgehalten unbedingt Elefanten sehen zu wollen. Als wir dann aber an dem Camp ankamen bevor es in den Dschungel geht musste auch sie endlich einsehen das es in ihrer Lage (komplett bleich und sehr fertig) nicht möglich war die Tour zu machen.

  Schatzi ich finde es wahnsinnig schade das es nicht geklappt hat, aber es war die richtige Entscheidung! Und das können wir ganz sicher einmal nachholen!
  Wir sind ja noch jung ;)

  D.h. wir waren den restlichen Tag nur im Zimmer und ich konnte mal wieder ein paar Filme sehen (erstaunlicher Weiße gibt es am Arsch der Welt einen mega guten Movie Sender!!!!). Abends und mittags dann nochmal in unserem Restaurant essen und dann ging es am nächsten Tag weiter um 7 Uhr morgens nach Siem Reap. Hierzu muss man aber fast durch das ganze Land fahren da es im Westen ist und wir und im Osten befanden.

  Wenn man etwas sehen will im Leben muss man eben große Distanzen überbrücken. Welche auch immer das sein mögen ;)
  Read more

  Das war sehr lecker! :)

  6/26/17Reply

  Schön geschrieben mein Schatzi, aber das bleibt wohl die größte Enttäuschung für mich von unserer Asienreise. Ich bin immer noch etwas traurig, dass ausgerechnet das mit den Elefanten nicht geklappt hat :( :( :(

  6/26/17Reply
   

You might also know this place by the following names:

Mondolkiri, Môndôl Kiri