Singapore
Lavender

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Top 10 Travel Destinations Lavender
Show all
62 travelers at this place
 • Day274

  15. Travelläum

  March 5, 2019 in Singapore ⋅ ⛅ 26 °C

  Month 15 is over, so it is time for a review. The last month we spent in Malaysia and Singapore. We have seen amazing islands, nice cities and had a lot of great food. It was very nice.

  The next month will be completely different! We will be on a round trip from and to Singapore starting today. We will have no Wi-Fi most of the time and there will be no updates on findpenguins during this time. This will also be our last month before we fly to Australia!!!

  15 Monate auf Weltreise sind vorbei, also ist es Zeit für einen Rückblick. Wir waren in Malaysia und natürlich hier in Singapur. Wir haben super Inseln, coole Städte und schöne Landschaften gesehen.

  Eine Vorschau für alle die immer Sehnsüchtig auf unsere Footprints warten: Wir starten morgen auf eine Rundreise der etwas anderen Art. Die Reise dauert fast einen Monat und führt uns größtenteils durch unbewohntes Gebiet bevor wir nach Singapur zurück kehren. Es wird von uns in dieser Zeit keine Footprints geben, aber natürlich wird alles nachgereicht ;)

  Das wird auch zusätzlich unser letzter Monat bevor wir nach Australien fliegen :) unser Arbeitsvisum ist genehmigt und damit steigt die Vorfreude von Tag zu Tag!

  In dem Sinne Alaaf und noch einen schönen Restkarneval!
  Read more

  Gertraud M

  Das klingt ja spannend! Wohin es geht wird nicht verraten?? Ich tippe auf Indonesien. Oder auf einen Frachter ⛴️ Richtung Australien 🌏? Ach nein, ihr kommt ja zurück nach Singapur... 🤔🤔 Ich mag eure immer spannenden und interessanten footprints und werde sie vermissen 🙄😶. Gute Reise, wohin auch immer 🤗🤗!

  3/5/19Reply
  Achim Krüger

  Eine schöne Reise!!!!!!!!!!

  3/5/19Reply
   
 • Day69

  Gelukkig Neutjoar!

  January 1, 2019 in Singapore ⋅ ⛅ 31 °C

  Gisteren vertrokken we na ons ontbijt richting de luchthaven. We hadden geen problemen en kwamen op tijd aan in Singapore. Na vlot door de controle geraakt te zijn, was het wel even zoeken voor transport naar ons hotel. Iedereen wou snel naar zijn hotel en dat zagen we aan de lange file om een taxi te nemen. Iemand van het luchthavenpersoneel gaf ons de tip om een grab te bestellen. Dus we probeerden een te bestellen, maar dit lukte niet. Wij dus terug naar de taxi. Hier was de lijn ondertussen verdubbeld. Hoe geraakte we nu ooit op tijd in ons hotel? Steven bleef ook proberen om een grab te bestellen. Uiteindelijk lukte dit en rende we terug naar de pick-up zone. Gelukkig hadden we nog genoeg tijd om ons klaar te maken om te gaan eten.

  We gingen dicht bij the Marina Bay eten. Hier is er altijd een groot vuurwerk en we waren benieuwd. Na ons vijf-gangenmenu, zochten we een plekje op in het park om van het vuurwerk te genieten. De show was al van voor 23u bezig. Wij genoten nog voor meer dan een uur van het vuurwerk. Het was mooi en echt wel indrukwekkend!

  Hierna gingen we nog iets drinken op een terrasje en daarna in een bar met een live-optreden. Hier waren enkele Indische mannen zich vol aan het geven op de dansvloer. Hilarisch om te zien! Zalig! Een mooie afsluiter voor de avond. We gingen te voet terug naar huis en onderweg zagen we nog enkele bezienswaardigheden (mooie gebouwen).

  Vandaag sliepen we lekker uit en deden we mee aan de nieuwsjaarsduik. Een duik in het zwembad was een deugddoende verfrissing. Hier is het 30 graden en wordt het ‘s nachts niet frisser dan 26 graden dus af en toe een plons doet deugd.

  We bezochten Kampong Glam, een wijk met leuke oude huisjes, vele restootjes, shopjes en ook streetart. Leuk kuieren door de straten hier. Er staat hier ook een grote, bekende moskee. Het deed ons denken aan het paleis vanuit Alladin. Als volgende bezochten we een overdekte markt, maar hier waren we snel weg. Het was er een zoals de vele die we al gezien hebben en het was er verschrikkelijk druk.

  Toen begaven we ons naar een andere wijk, Little India. De naam spreekt voor zich. Hier kwamen we in een straat met vele kleine shopje waarin bollywood muziek werd gespeeld. Hier was zeer veel volk aanwezig, voornamelijk rarara ... Indiërs. 😄 we bezochten een hindu tempel. Deze was helemaal anders dan de vorige in Myanmar. Veel meer kleur en figuren. Ook spotte we nog wat streetart en een kleurrijk gebouwtje. Dit was het enige Chinese gebouw dat is overgebleven. De Indische bewoners van de wijk hadden het wel geschilderd in de mooie kleuren.

  De warmte die hier continu in de stad hangt, eiste zijn tol. Na een korte drankpauze keerden we terug naar ons hotel. Een tweede duik in het zwembad zorgde voor de broodnodige verfrissing.

  Singapore bevalt ons wel. We noemen het de stad van de toekomst. Vele hoge flatgebouwen, skyscrapers, die hoog boven jou uittoren en veel groen. In elke straat staan er wel bomen, struiken en bloemen. Ook op de gebouwen zelf zien we struiken en bomen staan. Er zijn hier ook veel en grote parken waar de inwoners van kunnen genieten. Mooie voetpaden en verzorgde straten waar alles goed geregeld is. Ook de stad en haar straten zijn zeer proper. Singapore is het prototype voor de steden van de toekomst. 😊
  Read more

  T Victoria Heel mooi , zo kleurrijk Ook Tatjana staat er heel goed op !

  1/2/19Reply

  Meter . Mooi ! Is dat je kleedje dat je in Hol An hebt laten maken ?

  1/2/19Reply
  Katleen Pint

  Onze beste wensen voor 2019. Geniet nog van jullie mooie reis en laat ons nog mee genieten. Xxx

  1/2/19Reply
  2 more comments
   
 • Day70

  Singapore

  January 2, 2019 in Singapore ⋅ ⛅ 29 °C

  Vandaag hadden we een druk programma. Er valt veel te beleven in deze stad. We zeggen wel altijd stad, maar eigenlijk is het hier een stad-staat. Het is hier dus véél groter dan een gewone stad bij ons.

  In de voormiddag bezochten we de botanische tuinen. Deze zijn enorm in vergelijking met de meeste die wel al bezocht hadden. Ze zijn ook gratis, buiten de orchideeën tuin. Dit was het eerste deel dat we bezochten. De tuin was natuurlijk prachtig en we hebben wel 101 foto's genomen van de bloemen.

  Hierna volgde een wandeling door het tropische regenwoud. Hier spotten we verschillende eekhoorns die enorm snel van boom tot boom sprongen, heel amusant! We zagen ook nog een ander diertje dat wat op een eekhoorn leek maar het niet was.

  Na een korte en verbazend lekkere lunch vervolgde we onze wandeling door het park. Plotseling spotte Tat een varaan tussen de planten. Dit was een onverwachte verrassing voor ons. Hierna deden we nog een wandeling tussen de boomtoppen en verkende we de "wetlands".

  Na de botanische tuin bezochten we de wijk Marina Bay. Deze hadden we onze eerste avond al wat verkend, maar nu was het tijd om het Arts Science museum te bezoeken. Er was een tijdelijke tentoonstelling van minimalisme die we bezochten. Dat was heel interessant. Er was ook een gratis mini tentoonstelling waarbij we via een tablet de ruimte konden omtoveren tot tropisch regenwoud. Er was ook een kortfilm hiervan. Bedoeling was om geld in te zamelen om het regenwoud op Sumatra te beschermen. Dat wordt momenteel aan een recordtempo gekapt/afgebrand voor palmolie plantages.

  Onze laatste stop was gardens by the bay. Dit is een vrij populaire plek, waarbij er twee "serres" zijn met een "cloud forest" en "flower garden". De gebouwen zijn eigenlijk architecturaal gezien heel speciaal en indrukwekkend. We zijn wel niet binnen geweest omdat we al naar de botanische tuinen waren geweest en omdat de ingang vrij prijzig was. Verder staan hier ook "supertrees" Dit zijn eigenlijk torens die op bomen lijken. Langs de buitenkant zijn deze ook begroeid met planten. Hier luisteren we 's avonds naar operamuziek met bijhorende lichtshow.

  Als afsluiter volgde een uur en een half durende wandeling terug naar het hotel. Morgen nemen we de vlieger naar Borneo dus helaas moeten we al afscheid nemen van deze wonderlijke stad.
  Read more

  Dirk Brynaert

  Mooi 😉

  1/2/19Reply
  Dirk Brynaert

  Er zijn daar blijkbaar ook geesten 😱

  1/2/19Reply
  Roland Van Impe

  Prachtige beelden,maar wie is deze beroepsfotograaf? Nogmaals proficiat.Yolande-Roland-Royo

  1/3/19Reply
  7 more comments
   
 • Day15

  Vacation ends - seperate from the pack

  June 2, 2018 in Singapore ⋅ 🌙 28 °C

  It is hard to believe - but two weeks have been passing by like nothing. As everything has to end - so has this trip, at least for vacation time.

  To travel with my both boys and brother was an excellent experience. Very harmonic and team played.

  We definitely maxed our time on activities we wanted we wanted to do and things we wanted to a see.

  It is another Asia trip prove the lifestyle is very appreciated and we will come back for sure. Maybe Philippines or Laos. We will see.

  At this point - I already in the lounge waiting to fly to Tokyo - while my team has another day in Sing, flying to Munich tomorrow night.

  Stay tuned. I will blog further till I reach home. Content wise - it’s more work related.
  Read more

 • Day3

  Singapore Day 2

  December 15, 2018 in Singapore ⋅ ⛅ 28 °C

  Up at 10.50am...and only because someone came into the room to turn off the air conditioning!

  Breakfast and another swim at the pool.

  Then journey on the MRT (underground) to Gardens by the Bay

  Experienced our first monsoon rain ☔☔💦💧💦☔
  Read more

 • Day3

  City Centre

  November 22, 2016 in Singapore ⋅ ⛅ 28 °C

  A wander down Orchard Street, the main shopping street, which could well of been in Europe except for the high humidity. Apparently Christmas is on the way! Did a city walk that took in colonial to modern day Singapore.Read more

  How did the MandS cookie compare to all the lovely things you have eaten? Where is the tea for dunking? Love Gem x

  11/23/16Reply
  Lyndsay McDonnell

  This must have been a culture shock after Nepal but Singapore looks an interesting and fantastic city. See you couldn't resist Dad's favourite shop!!! Also thanks from Dad for the photo of Raffles. Enjoy yourselves lots of love Mom and Dad xxxx

  11/23/16Reply
  Tom Ralph

  Posh that raffles, a week's spending money in one afternoon tea , bless have great time, and fab snaps xx

  11/23/16Reply
  5 more comments
   
 • Day5

  Wetland Reserve and War Memorial

  November 24, 2016 in Singapore ⋅ ⛅ 25 °C

  Sungei Buloh Wetland Reserve
  We walked through the 202 hectares of mangroves, mudflats, ponds and secondary rainforest today. With views of Malaysia in the background it was the monitor lizards, mudskippers, white belly eagles, a pit viper snake and estuarine crocodiles that got our attention.
  Kranji War Memorial
  It is Singapore's Commonwealth War Graves with over 4500 gravestones, many of which are unknown. There are also walls inscribed with 25000 names of people who lost their lives in Southeast Asia.
  Read more

  Lynda Ralph

  OMG .........scary. Xxx

  11/24/16Reply
  Lynda Ralph

  Looking good, Looby, looks very warm there. Don't get any closer to those crocs !!! Xxx

  11/24/16Reply
  Lynda Ralph

  Amazing pics again. I only spent a few hours in Singapore so just did open-top bus tour in city & it was monsoon season so had to sit inside with steamed up windows !!! Xxx

  11/24/16Reply
  2 more comments
   
 • Day5

  Zoo, Money und tschüß Singapur

  September 14, 2018 in Singapore ⋅ ⛅ 28 °C

  An den heutigen Tag denke ich mit gemischten Gefühlen.
  Er begann um 8 Uhr. Um 9 Uhr sind wir los zum "7 eleven" (unserem Lieblings-Gemischtwarenladen) bei dem ich mir Frühstück gekauft hab. Moni isst irgendwie selten, ich glaub sie will nicht ganz so ungesund essen 😅 Bei mir gab's fertige, belegte Toasts und Kaffee aus dem Kühlregal.
  Anschliessend sind wir los zum Zoo.
  Nachdem wir eine Weile da rumliefen merkten wir, dass die Tiere da zwar viel grün und wenig Zäune usw. haben, sie aber meist alleine in einem Gehege sind. Das war nicht schön zu sehen.
  Im Zoo wurde ich gestochen, obwohl ich mein Mückenspray aufgesprüht hatte. Aber ist noch okay.
  Auf dem Rückweg vom Zoo wollten wir in Chinatown essen. Dort angekommen haben uns die Preise und die Tatsache, dass wir nochmal Geld holen mussten, bevor wir hier essen können, abgeschreckt, so sind wir in unser mittlerweile zuhause gewordenes "Little India" gefahren. Dort war das Essen lecker und günstig und die Inder sind so sympathisch. ☺
  Trotzdem mussten wir noch Geld holen, was bisschen schwierig war, weil ich für umgerechnet mindestens 50 Euro abheben musste und bei der Eingabe eines kleineren Betrags immer ganz strange Fehlermeldungen kamen.
  Diese Situation hatte ich letztes Jahr auch und meine Reaktion war genau diesselbe in dieser Reihenfolge: "Mist!" > "Moni, mach ein Foto von der Nummer des Automaten, damit ich da anrufen kann" > "Ich muss erstmal im Hotel googlen, was das Problem ist" > "Okay, ich muss mindestens 50 Euro abheben"...nur dieses Mal hab ich dann gecheckt (am Ende 😁), dass es diese Situation schon gab. Klasse.
  Nun musste das Geld irgendwie noch ausgegeben werden. Also war ich im Supermarkt und hab sehr viel gekauft. So werden wir die nächsten Tage nicht verhungern.
  Im Hotel haben wir unsere 7 Sachen gepackt und morgen geht's weiter nach Malaysia...
  👋
  Read more

  Flo M

  Das is auch ne Mischung aus traurigem Hundeblick und "was glotzt ihr eigentlich alle so doof?" xD

  9/14/18Reply
  Petruschka Brenner

  Jaaa voll ☺

  9/15/18Reply
   
 • Day62

  Singapur

  December 6, 2016 in Singapore ⋅ ⛅ 32 °C

  In Singapur wartete nicht nur die teuerste und regulierteste Stadt auf uns, sondern auch Elsie und Chris mit ihrer kleinen Tochter Leah. Elsie und Chris durften wir bereits ganz am Anfang unserer Reise in Hanoi kennenlernen (--> siehe Beitrag Hòa Bình)
  Die beiden nahmen sich extra zwei Tage frei, um uns so viel wie möglich von der Stadt zeigen zu können.

  Der erste Tag in Singapur war ein Sonntag und Elsie und Chris, ebenfalls Christen, nahmen uns mit zu sich in die Gemeinde. So konnten wir nach einer gefühlten Ewigkeit endlich mal wieder einen Gottesdienst besuchen. Zweiter Advent, Weihnachtslieder, 30°C, läuft!

  Elsie warnte uns bereits im Voraus vor der Essensvielfalt, die in Singapur auf uns wartet und wir sollten nicht enttäuscht werden. Auf dem Food-Markt gab es etliche Gerichte, die der malaysischen, thailändischen, indischen aber auch chinesischen Küche entspringen - süße als auch herzhafte Speisen, die meisten lecker, einige... nicht! Und eine Zutat war fast immer dabei: Zucker!

  Am zweiten Tag drehten wir eine Runde im Singapore Flyer, welches das zweitgrößte Riesenrad der Welt ist - und nein, das London Eye ist nicht das Größte. Außerdem konnten wir einen Spaziergang auf der Formel-1 Rennstrecke machen, die direkt an der Marina Bay entlang führt.

  An der Marina Bay sind gleich mehrere Highlights von Singapur zu finden. Der gesamte Marina-Komplex soll eine Vision für das zukünftige Singapur darstellen und steht für modernste Technik in einer ohnehin modernen Stadt. Das bekannteste Gebäude ist das Marina Bay Sands. Ein Hotel bestehend aus drei Türmen, die über eine riesige Dachterrasse miteinander verbunden sind und einen der größten "Infinity Pools" der Welt beherbergt. Das Dach sieht aus wie ein Kreuzfahrtschiff und ragt über viele naheliegende Gebäude hinaus, weshalb es umso gigantischer wirkt.
  Auch die künstlich angelegten "Gardens by the Bay" und der Skywalk in den "Supertrees", welche nachts beleuchtet sind, gehören dem Komplex an.

  Die Stadtteile Chinatown und Little India in der Stadt wirkten auf uns nicht sehr authentisch, da es schlicht und einfach wie in der gesamten Stadt viel zu sauber war und das "typische Flair" verliert, für die diese Gegenden in anderen Städten stehen.

  Singapur steht aber besonders für Luxus und ist dementsprechend teuer! Das zieht sich bis auf die einfachsten Einkäufe wie eine Flasche Wasser durch. Wir waren vorgewarnt und deswegen nur mäßig schockiert.

  Insgesamt ist Singapur eine multikulturelle und aufregende Stadt - wir kommen gerne wieder.
  Read more

  Jan und Madita

  Singapore Flyer

  12/11/16Reply
  Jan und Madita

  Formel 1 Strecke in Singapur

  12/11/16Reply
  Jan und Madita

  Gardens by the Bay

  12/11/16Reply
  3 more comments
   
 • Day3

  A little bit romantisch

  September 12, 2018 in Singapore ⋅ ⛅ 27 °C

  Heute war ein wunderschöner Tag. Teilweise sehr romantisch 😁 Dazu später mehr.
  Nach unserem Dornröschenschlaf haben wir uns aufgemacht Richtung Marina Bay. Dahin sind wir mit der MRT (Bahn) gefahren. Bahn fahren hier super easy und günstig.
  Dort angekommen haben wir uns einen Eiskaffee und Eistee gekauft und Moni hat erstmal Panoramafotos geschossen. Sie ist sehr kritisch mit ihren Bildern und ich darf nix sagen, sonst hängt sie den Job als Reisefotografin an den Nagel. Das wäre fatal.
  Anschließend haben wir uns was zu essen gesucht und was Nettes gefunden, draussen, mit ganz vielen kleinen Ständchen...ich finde kein Wort dafür. Bitte nicht lachen 😂
  Ich hab mir wieder indisch bestellt. Gebratener Reis mit Ei. Moni hat Dumplings gegessen. Mhh, war lecker. Ich hab mein Essen scharf bestellt. War aber gut auszuhalten.
  Anschließend sind wir Richtung "Gardens by the Bay". Hier beginnt der romatische Teil des Tages. Hier sprechen Bilder mehr als 1000 Worte.
  Da waren wir bis eben (es ist bei uns 23:38 Uhr). Jetzt wollten wir uns noch ein Bier kaufen und im Hotel trinken aber leider gilt auch hier das 22:30 Uhr Verkaufsverbot von Alkohol. Naja, dann vielleicht morgen.
  Etwas kurioses noch: Überall stehen Schilder, dass man recyclebares Besteck, Kaffeebecher, usw. verwenden soll, was echt super ist. Dann waren wir aber in nem Supermarkt in dem verboten wurde, seine eigenen Einkaufstaschen mitzubringen... 🤔
  Read more

  Sabrina Oh Ha

  Wow 😍

  9/12/18Reply
  Sabrina Oh Ha

  😍

  9/12/18Reply
   

You might also know this place by the following names:

Lavender