Súťaž pre našich čitateľov - 2. Kolo
28. tammikuuta 2023, Thaimaa ⋅ ☁️ 24 °C
Keďže v 1. kole nikto nevyhral, dávame možnosť súťažiť opäť. A pridávame ďalšiu pomôcku.
V Ao Nang sme bývali v Hoteli Royal Nakara. Presne v tomto hoteli sme začínali našeLue lisää
Dnešné prvenstvá
29. tammikuuta 2023, Thaimaa ⋅ ☁️ 25 °C
Deň začína prvým prvenstvom, na raňajky sme ochutnali pečené plnené pirôžky, podľa chuti tipujem s mangom, včera kúpila Zuzka s Tomáškom, keď boli v dedine na motorke.
Na pláži smeLue lisää
Pokazil som motorku?
29. tammikuuta 2023, Thaimaa ⋅ ☁️ 19 °C
Ráno vstávam, dám si raňajky. Zuzka mi včera kúpila výborné pečivo plnené mangom. Potom hneď na pláž. Tam vidím, že tento deň sa začína zvláštne, vidím loď a volá sa ORAWAN. ŽeLue lisää
Skoré ráno na pláži
30. tammikuuta 2023, Thaimaa ⋅ ☁️ 30 °C
Budím sa skoro, keďźe je všade tma, dá sa len behať po internete, poniektorí doma na Slovensku ešte nespia, tak pokecáme.
Okolo pol siedmej sa rozvidnieva, idem si dať liečivú prechádzkuLue lisää
Severná pláž ... prvý prieskum
30. tammikuuta 2023, Thaimaa ⋅ ⛅ 25 °C
Táto dovolenka je úplne o niečom inom ako sme zvyknutí (nie v zlom, proste je to iné). Vďaka starým rodičim sa nám ale podarí občas malý prieskumový únik. Tento konkrétny bol naLue lisää
V Thajsku sme ešte len týždeň
30. tammikuuta 2023, Thaimaa ⋅ ⛅ 21 °C
V Thajsku sme ešte len týždeň a mne to pripadá akoby sme tu boli mesiac, nie žeby mi už bolo dlho, ale zažili sme toho toľko ako inde ani za mesiac. A to sme ešte len v druhej destinácii, vLue lisää
Ranná pohoda na pláži
31. tammikuuta 2023, Thaimaa ⋅ ☁️ 30 °C
Všade pokoj, počuť len šum mora a stretnúť sa dajú len takí ranní vtáci ako ja - niektorí sa už plavia na kajaku, iní behajú, prechádzajú sa alebo sa kúpu.
Ja si dnes užívam pohľadLue lisää
Takmer ideálny deň
31. tammikuuta 2023, Thaimaa
Ráno vstanem zjem lieky a posadím sa na terasu. Pokiaľ by neboli tie lieky tak by to bol ideálny deň. S pocitom pohody sledujem okolie - zelené stromy a pokojnú okolitú atmosféru. JeLue lisää
Môj dnešný obed - mňam
31. tammikuuta 2023, Thaimaa ⋅ ☁️ 25 °C
Dnes ráno sme si boli kúpiť vodu v samoobsluhe na európsky spôsob, do ktorej sa ale treba vyzuť - podlaha je v nej čistučká. Žiadna garáž, obchod a pumpa v jednom ako keď sme nakupovaliLue lisää
Prechádzka
31. tammikuuta 2023, Thaimaa
Adamko sa už ustálil aj v thajskom časovom pásme a opäť sa vieme viac menej spoľahnúť na jeho režim. Aj dnes sme sa rozhodli využiť jeho 2 hodinový poobednajší spánok, zatiaľ čo onLue lisää
Adammast a jeho 8 mesiacov ❤️
31. tammikuuta 2023, Thaimaa ⋅ ☁️ 24 °C
Dnes počas svojho veľkého dobrodružstva, ktoré si žiaľ nebude pamätať, oslavuje Adamko svojich 8 mesiacov. Svoj deň začal rannou rozcvičkou v mori, po ktorej si rovno dal šlofíka vLue lisää
Výlet po pláži.
1. helmikuuta 2023, Thaimaa ⋅ ☁️ 25 °C
Dnešné ráno začína krásne. Je bezvetrie, na oblohe ani mráčik, proste paráda. Ako každý deň pripravujeme prístrešok pre Adamka. Potom sa s mamkou okúpeme v mori. Vonku je 31°, na pocitLue lisää
Koh Jum ... posledný deň
2. helmikuuta 2023, Thaimaa
Zajtra končíme náš pobyt na ostrove Koh Jum a presúvame sa na ostrov Ko Lanta. Pôvodne naša cesta mala viesť na Phi Phi, ale vzhľadom na podmienky na ostrove by bol náš presun až veľmiLue lisää
Obed v Halal Food
3. helmikuuta 2023, Thaimaa ⋅ ☁️ 27 °C
Zvyčajne sme jedávali v neďalekom rezorte Golden Pearl, sem-tam sme podporili svojou návštevou aj menšiu miestnu reštauráciu, posledný deň sme sa prešli hlavnou ulicou ostrova asiLue lisää
Presun do hotelu - Súťaž
3. helmikuuta 2023, Thaimaa ⋅ 🌧 27 °C
Po pristáni v piesku na koh Lanta - Sala Dan pier, prvý vyskakujem, vyberám kočík a rozkladám ho aby som neblokoval Adamka. Je to už naša štandardná procedúra. Medzi tým sa vyberajúLue lisää
Ostrov Ko Lanta
3. helmikuuta 2023, Thaimaa
Ráno vstávame a balíme kufre. Odchádzame do ďalšej destinácie. Lúčime sa s ostrovom Koh Jum. Bolo tu fajn, ale ideme spoznávať niečo nové smerom na juh, samozreme loďou ORAWAN. Na videuLue lisää
Vyhodnotenie súťaže - havária
4. helmikuuta 2023, Thaimaa ⋅ ⛅ 25 °C
Cestu do hotelu sme absolvovali dvoma tuktukmi. Na jednom batožina somnou a na druhom zvyšok posádky. Batožina išla prvá. Po chvíli nás obehol druhý tuktuk, ktorý šoférovala moslimka aLue lisää
Po napínavej súťaži
5. helmikuuta 2023, Thaimaa
Celá sobota sa točila okolo komentárov súťaže, len ja som si to prečítala až v nedeľu ráno. Môj tablet s telefónom sa rozhodli štrajkovať po pripojení na wifi rezortu, v ktoromLue lisää
Ryba pri mori
5. helmikuuta 2023, Thaimaa ⋅ ⛅ 25 °C
Dnes som o deviatej štartovala s Tomáškom na skútri do nákupného centra pri prístave. Od nás je to cca dvadsať minút na motorke. Dnes som sa dobre obliekla, tak pre mňa nebola cestaLue lisää
Ko Lanta
7. helmikuuta 2023, Thaimaa ⋅ ☁️ 25 °C
Aj napriek tomu, že na Ko Lante sme viac menej iba v rezorte, mala som možnosť si všimnúť pár vecí (ide o pomerne rušný ostrov, ľudia tu už nie sú tak usmievaví a veselí, ako sme saLue lisää
Prehupli sme sa do tretieho týždňa
7. helmikuuta 2023, Thaimaa ⋅ ⛅ 30 °C
Už môžeme trošku porovnávať Ao Nang, Koh Jum a Ko Lanta.
Ao Nang bola nevyhnutnosť, aby sme sa trošku zžili s novým dovolenkovým spôsobom života.
My dvaja s Milanom sme sa museliLue lisää
Predčasné balenie - súťaž
8. helmikuuta 2023, Thaimaa ⋅ ☁️ 30 °C
Plánovaný odchod z ostrova Ko Lanta je v piatok (10.02.2023). Máme pred sebou ešte 2 celé dni a v piatok ráno vyrážame na nové miesto. Keďže všetky veci sa používajú, nemá zmyselLue lisää
Vyhodnotenie - Thajská hmyzia delikatesa
8. helmikuuta 2023, Thaimaa ⋅ ⛅ 26 °C
Plynie úplne pohodový týždeň na ostrove Ko Lanta. Nič špeciálne sa nerieši, ani nedeje. S Adamkom si pocvičíme, skočíme na obed, dá si 2och šlofíkov, okúpeme sa pri západe slnka,Lue lisää
Aklimatizovanie sa v Thajsku
9. helmikuuta 2023, Thaimaa ⋅ ☁️ 30 °C
Máme za sebou už polovicu dovolenky a rád by som zhodnotil ako sme sa zžili s Thajskom a Thajcami.
Ja ako dlhoročný Thajčan s 3 ročnou prestávkou som sa aklimatizoval hneď. To sa ale nedáLue lisää
Cesta z ostrova na pevninu
10. helmikuuta 2023, Thaimaa ⋅ ⛅ 32 °C
Cesta z ostrova na pevninu začína skoro ráno, keď zbadám našu mladú rodinku cupitať k nášmu bungalovu.
Adamko ostáva u nás a rodičia idú zariadiť všetko potrebné. Po pol jedenástejLue lisää

Matkaaja5
Tomas IgriniPridávam ešte ďalšiu pomôcku a Rasťo môže hádať zas. Moment