Chicago Land

We gaan weer! Het avontuur is begonnen in Chicago!
Chicago

Bogotá - Dag 1

Vandaag, na een hele dag (05:00 tot 23:30) onderweg te zijn geweest, de eerste dag in Zuid-Amerika! Na een korte ochtend heb ik een hele aardige Colombiaan (Camilo) uit Barranquilla ontmoet, met wieLeer más
Bogotá - Dag 2

Vanochtend ben ik naar het hostel vertrokken, dat op een mooie locatie in het centrum ligt. Om het hostel heen staan de gebouwen van de Universiteit, een op het eerste gezicht erg modern lijkendeLeer más
Bogotá - Dag 3

Het hostel kijkt uit op de berg/heuvel/stuk gesteente Monserrate. Boven op deze berg staat de Santuario de Monserrate, een kerk die herbouwd is in 1899 om meer capaciteit te creëren, vernoemd naar deLeer más
Bogotá - Dag 4

Vandaag heb ik eerst Nederland - VS gekeken op het grote scherm, samen met 3 andere Nederlanders en een biertje. De eerste helft op iemands telefoon met 5 minuten vertraging, de tweede helft deed hetLeer más
Pereira

Vandaag vertrok ik uit Bogotá en nam een bus naar Pereira, waarvandaan ik vervolgens na één nacht naar Salento zal gaan.
Langeafstandsbussen worden hier erg veel gebruikt en werken verrassend goed.Leer más
Salento - Dag 1

Na een heerlijke nachtrust in een schijnbaar gloednieuw hotelletje van een superaardige man, Jose, ben ik wedergekeerd naar de busterminal. Het was bijna lunchtijd, dus ik heb een broodje met eenLeer más
Salento - Dag 2

Vandaag stond in het teken van de Quindío Wax Palm, de langste palmboom die er op aarde zou bestaan; de bomen kunnen meer dan 60 meter worden. Om de bomen te kunnen zien moet je een uurtje wandeling,Leer más
Salento - Dag 3

Tijd voor nog een wandeling! Vanochtend zijn Jakob, Sedona en ik weer vertrokken, deze keer naar de Santa Rita waterval. Een mooie wandeling, met gezelschap van een hond die lang met ons mee heeftLeer más
Manizales - Dag 1

Eenmaal ingestapt in het busje naar Pereira, begaf de motor het, en konden we allemaal uitstappen. Na een half uur was de volgende bus gearriveerd en konden we met wat vertraging alsnog vertrekken.Leer más
Manizales - Dag 2

Vandaag was Nederland -Argentinië, dus dat moest in Colombia natuurlijk gekeken worden. De eerste helft heb ik gekeken in een café, maar zowel het voetbal als het café was niet zoveel aan. In deLeer más
Medellín - Dag 1

Vroeg in de ochtend kwamen de Duitsers terug van hun party avond, en bij het ontbijt kwamen ze één voor één als zombies de kamer uit. Ik als geen feestbeest had een bus om 11:30 naar Medellín.Leer más
Medellín - Dag 2

Na de middag gespendeerd te hebben in de wijk Envigado, die bekendstaat als het veiligste deel van Medellín, was vanavond het concert van God Dethroned. Zanger en gitarist van de band is Henri, eenLeer más
Medellín - Dag 3

Medellín is de twee grootste stad van Colombia met 3,7 miljoen inwoners in het metropoolgebied. De stad werd in 1616 gesticht door een Spanjaard, en werd Poblado genoemd, de wijk die tot op de dagLeer más
Medellín - Dag 4

Vandaag heb ik de graffiti tour gedaan in Comuna 13. Deze wijk is ontstaan in de jaren 60 en 70, toen boeren vanaf het platteland richting de grote steden trok, om daar werk te vinden tijdens deLeer más
Santa Fe de Antioquia - Dag 1

Na nog een nacht in de sauna, die mijn kamer heet, ben ik vertrokken naar Santa Fe de Antioquia. Een klein anderhalf uurtje rijden van Medellín. Het dorp van zo'n 23.000 inwoners heeft nog veelLeer más
Santa Fe de Antioquia - Dag 2

Vandaag heb ik de wandeling naar het Puente Colgante De Occidente (Westerse hangbrug) gedaan. Deze brug ligt zo'n anderhalf uur lopen vanuit Santa Fe, door het vrij droge landschap. De brug is gemaaktLeer más
Jardín - Dag 1

Vandaag was een reisdagje van Santa Fe naar Jardín, een plaatsje onder Medellín. Uiteraard had de bus weer veel vertraging, waardoor de aankomst in het donker was. Het leek de rijstijl van deLeer más
Jardín - Dag 2

Na bij het ontbijt een Braziliaanse te hebben ontmoet, die weer een Franse in haar bus had ontmoet, zijn we met z'n drieën koffie gaan drinken, als voeding voor een stevige wandeling!
De wandelingLeer más
Jardín - Dag 3

De dag van de WK finale! Gisteren viel één café heel erg op qua enthousiasme, dus daar heb ik plaatsgenomen voor de wedstrijd. Al bij de opkomst van Argentinië stonden mensen op en werd erLeer más
Guatapé - Dag 1

Vandaag vertrek ik vanuit Jardín naar Guatapé, een dorp ten oosten van Medellín. Omdat ik in het donker aankwam in Jardín, heb ik nu de kans om de omgeving te zien waar de bus doorheen rijdt. GeenLeer más
Guatapé - Dag 2

Tussen Guatapé en het dorpje El Peñol, staat "The Rock", ook wel El Peñón de Guatapé of La Piedra. La Piedra is een rots van 285 meter lang en 110 meter wijd en bestaat uit graniet, veldspaat enLeer más
Guatapé - Dag 3

Vandaag was een relaxed dagje in Guatapé! Het hostel is erg leuk en gezellig. Het wordt gerund door de eigenaar en een aantal vrijwilligers. Het ligt zo'n 15 minuten buiten het dorp, waardoor hetLeer más
Medellín - Dag 5

Terug in Medellín! Vanmiddag vanuit Guatapé vertrokken met de bus, waar ik naast een oude bekende zat. We hadden elkaar een week geleden gezien en heel even gesproken in het busstation vanLeer más