Brazil
Rio de Janeiro

Here you’ll find travel reports about Rio de Janeiro. Discover travel destinations in Brazil of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

95 travelers at this place:

 • Day3

  Christ the Redeemer monument

  December 12 in Brazil

  Huge statue erected to commemorate 100yrs of independence. Opened in 1931. Its 38m tall and stand atop a 730m mountain. Very lush jungle all round it. Magnificent views too.

 • Day1

  Nous sommes montés à pied sur la colline de Santa Teresa. On aurait pu prendre un "bombe"(prononcer bommbé). Le bombe est une sorte de tramway très célèbre à Rio, il passe sur des arches blanches qui sont un symbole de la ville. Mais malheureusement c'était fermé le dimanche. En haut de la colline nous avons vu un très beau point de vue sur Rio. C'était magnifique. En redescendant, nous sommes passés par un escalier. Sur toutes les marches de cet escalier, il y avait de la mosaïque. Le monsieur qui a mis ces mosaïques( M. Selaron) y a passé 20 ans. Les gens lui rapportaient des carreaux de faïence de 60 pays différents. On a vu 2 fois celle de Paris.

  Amélie

  Por favor
  Obligado/obrigada
  Sim/não
  Olá
  Boa tarde
  Boa noite
  Bom dia
  Desculpe
  De nada

  Olivier
  Read more

 • Day3

  Corcovado, Rio de Janeiro, Brésil

  March 28, 2017 in Brazil

  Hier nous sommes allés voir le " Christ Rédempteur", (la grande statue au dessus de Rio). Au début il y avait du brouillard : on ne voyait que les pieds et on distinguait à peine la silhouette de la statue. Tout à coup le brouillard est parti et tout le monde a canardé la statue de photos. Et le brouillard est revenu puis il est reparti puis il est revenu etc etc... À un moment nous nous sommes lassés de regarder la statue. Alors on a regardé la vue mais on ne voyait pas beaucoup donc nous sommes redescendus.

  Olivier

  Au 17 ème siècle le Brésil a commencé à se lancer dans le marché de l'esclavage. Il y a eu plusieurs millions d'hommes, de femmes et d'enfants venant d'Afrique qui sont venus travailler dans les plantations de cannes à sucre ou dans les mines. C'est le dernier pays qui a aboli l'esclavage​ en 1888. 

  Amélie

  NB: Rio est une ville très métissée (Afrique, Europe. Natifs d'Amérique).
  Read more

 • Day4

  Lapa, Rio de Janeiro, Brésil

  March 29, 2017 in Brazil

  La samba est la danse traditionnelle du Brésil. Elle se danse surtout avec les pieds et les hanches. On la danse beaucoup à Rio mais surtout pendant le carnaval. Le carnaval dure 5 jours et se finit le Mardi Gras. C'est un concours qui réunit la plupart des écoles de samba du Brésil. Chaque école​ a le droit à une heure et demi de show pour montrer ce qu'elle sait faire. Les 20 meilleures équipes refont un passage le dernier jour. Il n'y a qu'une équipe qui gagne.

  Avec Paulo qui nous a servi de guide, nous sommes allés écouter de la samba. Il nous a appris les premiers pas et nous a raconté qu'il avait fait partie du grand défilé. Il nous a raconté, que comme il fait partie de 3 écoles de samba, il a fait 3 passages au carnaval de 2017, avec bien sûr à chaque fois un déguisement différent. Il nous a montré des photos. Le déguisement qui nous a fait le plus rire était un déguisement moitié homme, moitié femme. C'est à dire que la moitié du déguisement était une robe et l'autre moitié était un costume. La moitié de son visage était maquillée mais pas l'autre.

  Amélie
  Read more

 • Day374

  Rio de Janeiro

  September 30, 2017 in Brazil

  Wow, en dan is dit echt de allerlaatste locatie van onze trip. Met dubbele gevoelens schrijven we deze blog over de allerlaatste locatie, nl. Rio de Janeiro. Maar, we bewaren dan ook wel een enorm gave stad voor het laatste! Wanneer we de stad binnenrijden merken we al gelijk hoe groot het is. Het duurt bijna een uur voordat we aankomen bij de juiste buurt, en elke buurt is een stad op zich. Het mooie aan Rio is dat het tussen verschillende bergen ligt, in het regenwoud ligt én aan het strand, waardoor je ook echt het idee hebt elke keer op een andere plek te zijn.

  De eerste paar dagen slapen we in Santa Teresa. Dit ligt op een berg vlak bij het centrum en was ooit een hele exclusieve wijk. Nu is het meer een kunstenaarswijk en deels favela.. Dat de lokale overheid de veiligheidssituatie niet helemaal onder controle heeft, is een kleine understatement. Na de olympische spelen van vorig jaar is de stad bijna failliet en dus is het geweld enorm toegenomen. Op dit moment is er één van de grootste militaire acties gaande in de favela's, maar gelukkig merken wij hier ( op wat geweerschoten die we in de verte horen) helemaal niets aan. We worden wel constant gewaarschuwd om op te letten en Uber is ook onze grootste vriend. We lopen alleen kleine stukken overdag en de rest doen we braaf met de taxi. Daarnaast hebben we in onze zakken een oude telefoon zitten en een nep portemonnee met nep pasjes en een klein beetje geld. Om de buurt wat beter te leren kennen, beginnen we traditiegetrouw met een free walking tour. We zien een deel van het centrum van Rio en ook van Santa Teresa. Het valt ons op dat de stad nog best veel historische gebouwen heeft en het doet ons een beetje denken aan Buenos Aires. Allebei noemen ze zichzelf graag het Parijs van Zuid-Amerika, maar Buenos Aires wint deze strijd met gemak. We sluiten de tour af bij de beroemde trappen van Rio, gemaakt door een Chileense kunstenaar die vanuit de hele wereld tegeltjes heeft verzameld om de trap mee te versieren. Nog niet heel lang geleden is hij overleden op de trap zelf, maar het is nog een raadsel hoe hij aan zijn einde is gekomen. Op de trap spotten we meerdere Delfts blauwe tegeltjes. Helaas was het zo enorm druk op de trap dat we snel een paar kiekjes hebben gemaakt, om later hier terug te komen. (Maar... we zijn niet meer teruggekomen, want het strand riep nét iets harder).

  De middag gaan we naar de suikerberg van Rio waar we blijven om de zonsondergang te zien. Je gaat met twee kabelbanen omhoog waar je vanaf de top van de berg bijna de hele stad kan zien en je uit kijkt op het nationale vliegveld waar de vliegtuigen onder ons opstijgen. Met de bezoekersaantallen viel het gelukkig deze keer heel erg mee en wat is het mooi om de zon achter het meeste iconische beeld van de stad te zien verdwijnen. Vlak bij Santa Teresa is ook de buurt de uitgaansbuurt Lapa. Helaas zijn we hier op de minst drukke uitgaansavonden, dus het is hier nog niet erg druk. Maar ja, deze oudjes redden het ook niet om tot 01:00 uur wakker te blijven om dan pas de club in te duiken, want rond deze tijd begint het pas echt. De laatste dag in Santa Teresa vertrekken we naar de bekendste bezienswaardigheid van Rio, namelijk Christus de Redenador of te wel, de verlosser. Dit Christus beeld staat op een andere berg en met een treintje vol toeristen worden we de berg op gereden. Eenmaal boven de op de berg staan we samen met alle andere toeristen om een selfie te maken met Jezus, maar genieten we ook vooral van het prachtige uitzicht over de stad. Aan het einde van de dag wagen we ons naar boven in de Santa Teresa buurt en kunnen zelf een stukje meerijden met de Bonde, een oude tram die hier nog steeds heen en weer naar boven rijdt. Helaas is het hier ook nog best rustig en na een hapje eten laten we ons weer door de Uber afzetten in het hostel. Het is zo jammer dat je in deze buurt de hele tijd op je hoede moet zijn en in het donker eigenlijk altijd een taxi moet nemen.

  Onze tweede stop in Rio is aan Ipanema Beach. We slapen hier in het hostel waar schrijver van het beroemde nummer, the girl van Ipanema, heeft gewoond. De buurt leeft hier al veel meer en we lopen al een stuk ontspannender over straat (maar nog wel met onze lok portemonnee en telefoon). Ellen verkent de lagune tijdens een rondje hardlopen en Robert zoekt nog voor de laatste keer een Zuid Amerikaanse Crossfit box op. Verder vermaken we ons heerlijk op het strand met mensen kijken, beach ball en caipirinhas drinken van Axel. Deze jongen verhuurt stoeltjes en verkoopt hier dranken, maar ondertussen probeert hij zo veel mogelijk talen te leren van de toeristen. Hij spreekt al een aardig woordje Nederlands (naast Duits, Engels, Spaans, Portugees en zelfs Hebreeuws) en hij kan zelfs al wat woorden lezen uit Ellen haar boek. De eerste dag hadden we gelukkig lekker veel zon en is het Robert gelukt om zelfs met insmeren alsnog te verbranden. Daarna hebben we de zon helaas weinig gezien, maar het is nog droog, in tegenstelling tot de dag erop. Ohhh en dan moeten we de tas voor voorlaatste keer inpakken. Hier zijn we wel heel erg blij mee! Maar niet voordat we een deel van onze kleren hier achterlaten voor de mensen in de Favela.

  Onze echte allerlaatste locatie verwennen we ons zelf lekker en hebben we een luxe hotel geboekt waarbij we bij aankomst in stijl welkom werden geheten met een glaasje bubbels. We kunnen Rio natuurlijk niet verlaten zonder Copacabana te hebben bezocht. Helaas regent het wel bij aankomst en dus moeten we even wachten tot na de regen om de buurt te gaan verkennen. Maar dat kon Ellen er niet van weerhouden om snel nog een stukje langs het strand te gaan hardlopen.
  Om reis het helemaal goed af te sluiten, zijn we 's avonds naar de luxe restaurantwijk Leblon gegaan en hebben we heerlijk gegeten en afgesloten met lekkere cocktails. Robert kan nu zelfs cocktails met tabasco aan! Wat is dan ook fijn als om 00:30 uur de supermarkt nog gewoon open is en dus hebben we direct maar het halve schap met water leeg gekocht om de kater voor de laatste dag proberen te verkleinen. En gelukkig viel het allemaal reuze mee! De zon die schijnt weer volop en dus kunnen we ons opmaken voor een laatste dagje op het strand en langs het zwembad. Heerlijk relaxed stappen we zo de taxi in naar het vliegveld en in het vliegtuig naar huis!!!!
  Read more

 • Day8

  Rio de Janeiro

  November 3 in Brazil

  Next stop, Rio! My expectations were high, but it didn’t disappoint. Sure, Christ the redeemer was in the clouds 90% of the time, but within a few hrs of arriving we had stumbled across a street fair/party, with crowds of people drinking and dancing in the sunshine. It’s how I imagine Rio carnival (apparently it’s that x1000000!!). Later we went out in our neighbourhood (Santa Teresa) and tried feijoada, a delicious black bean and meat stew. Then on to a samba bar round the corner. The music and atmosphere is so contagious, so a few caipirinhas in, even Paul was shuffling his feet! One more drink on the street and that was game over - they free-pour generously..!

  Over the next few days we walked all along Ipanema and Copacabana beaches, hiked up the hill next to sugar loaf, hiked to a waterfall and did a walking tour. My step count is going through the roof! After one long walk we ended up in the Botofogo area where Paul managed to find the most hipster bar in Rio. Typical!

  As luck would have it, my friend Jo who I met in Nepal 10 yrs ago, saw my fb post and contacted saying she was coming to Rio. We’ve not seen each other since the Kathmandu days, so it was really great to catch up with her and Christel (while Paul watched the Spurs game over our shoulders!)
  Read more

 • Day8

  Rio 6- Carnaval parade

  February 26, 2017 in Brazil

  A day relaxing in the hostel before a last meal courtesy of Chef Richard! Off we headed through the street parties to the Sambadrome! This is a purpose built street with a stand either side in which the Samba schools of Rio parade down and compete. This is what you see when the carnaval is shown on tv at home.

  An amazing spectacle, thousands dance down the street in the most colourful costumes, with floats up to three tiers high covered in dancers (sometimes topless!). Each schol will have themes running theoughbtheir performance we saw film villans (including some very cute minions), slavery and nature. It started with the King of Carnaval- Momo walking down the street. On Friday he took the keys of Rio away from the mayor and took over until the end of carnaval.

  Each samba school has a song which is played on repeat throughout their performance. With rhythmic beats they were catchy even if you don't know a word of portugese! Unfortunatley the tourists next to us were more interested in photographing ladies breasts than watching the show!! We danced along with the music and headed back in the early hours... travelling to Iguacu falls tomorrow!
  Read more

 • Day2

  Rio de Janeiro

  February 20, 2017 in Brazil

  After over 17 hours of travelling we made it to Rio after a brief stop in Sao Paulo. It is a roasting 35 degrees and bets should be put on how long it takes me, one of the palest people in Wales to turn lobster red.

  We are staying in Lapa the 'party area' of Rio, but I'm fully expecting that during Carnival the whole city succumbs. The hostel (Manga Hostel) is on a side street away from the main drag. Our room is cozy and multicoloured. Round the back lies a small courtyard. A poster on the wall has a tidbit of welsh on it (even if spelt incorrectly), so I like the place already.

  Upon arrival I connected to the wifi like a woman possesed. No, not to go on facebook, but today job offers were released. Thankfully I've secured an Anaesthetics post for the next two years, so out we went to explore the area and the bars! Our livers are in trouble... over half a litre of beer costs 2 pounds! We sat in a local bar and people watched. Lapa is asleep in the daytime and looks almost abandoned except for the few grocery shops open.

  Thirst quenched we wondered towards a great pyramid looking structure down the street and were suprised to find it was a cathedral. Whilst ugly on the outside, inside four strips of coloured glass and the colosal cool interior gives the space majesty.

  Having a chilled night in the streets around the hostel tonight as we barely slept on the journey here. Lets see what Lapa is like at night!
  Read more

 • Day3

  Day 2 Rio - Christ the Redeemer

  April 5, 2017 in Brazil

  Today we went to see the big man himself Christ the Redeemer. It was a perfect sunny day with not a cloud in the sky so the views over Rio were incredible. Unfortunately due to technical difficulties and a slight school boy error we have very few photos although we did manage to get a couple before it died.

  We finished the afternoon off with a trip to Ipanema beach, which is just next to Copacabana, to make a start on the tan (we were definitely the palest gringos on the entire beach!)
  Read more

You might also know this place by the following names:

Rio de Janeiro, ሪዮ ዴ ጃኔይሮ, ريو دي جانيرو, ريو دى جانيرو, Río de Janeiro, Rio-de-Janeyro, ریو دوژانیرو, Рио-де-Жанейро, Горад Рыа-дэ-Жанэйра, Рио де Жанейро, রিও দি জেনেরিও, རིའོ་ཌེ་ཇ་ནེའུ་རའོ།, রিও ডি জেনিরো, Ciutat de Rio de Janeiro, ڕیۆ دێ ژانێرۆ, Ρίο ντε Τζανέιρο, Rio-de-Ĵanejro, ریو دو ژانیرو, Rio de Janèro, Rio de Janêro, ריו דה זניירו, रियो डि जेनेरो, Ռիո դե Ժանեյրո, RIO, リオデジャネイロ, rios. dis. djaneiros, რიო-დე-ჟანეირო, Rio-de-janeiro, ರಿಯೋ ಡಿ ಜನೈರೊ, 리우데자네이루, Urbs Fluminensis, Rio de Žaneiras, Riodežaneiro, Рио де Жанеиро, റിയോ ഡി ജനീറോ, रियो दि जानेरो, Riu de Janeiro, ရီယို ဒီ ဂျီးနေးရိုးမြို့, रियो दी जेनेरियो, रियो दि ज्यानेरियो, Riviéthe dé Janvyi, ਰਿਓ ਡੀ ਜਨੇਰੋ, Rio De Janeiro, Rio d Janeiro, ریو ڈی جینرو, Ріо де Жанейро, Riu de Janeiru, Rio dė Žaneiros, Rio de Zhaneiro, இரியோ டி செனீரோ, Rio de Janeiru, รัฐรีโอเดจาเนโร, Rio-de-Žaneýro, Rio dé Janéyro, Ріо-де-Жанейро, ریو دے جینیرو, Rio-de-Žaneiro, ריא דע זשאנערא, 里約熱內盧, 里约热内卢

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now