- Dzień 4
- ☀️ 21 °C
- Wysokość: 175 m
NiemcyLambrecht49°22’12” N 8°4’25” E
Geierlay-day

Vandaag dus echt naar de Geyerlay hangbrug. In Mörsdorff op een parkeerplaats gestaan waar de stroom bij inbegrepen is, dus alles is weer goed geladen. Norman het fietsje mocht ook mee, wat doet ie het goed ondanks dat ie bijna 5 maanden niet gebruikt is. En dan sta je daar voor de brug, een adembenemend gezicht, er komen mensen vanaf en er gaan mensen op. En nu is dit mens ook aan de beurt. Gelukkig was het niet zo druk, goed dat ik gisteren niet gegaan ben.
Het grappige was dat ik helemaal niet bang was. Deze zomer was ik al met kleindochter Lola op de grote schommel gegaan boven op het voormalige Shellgebouw, naast museum Eye, aan de overkant van het Centraal Station (achterkant). Ik was daar al een keer eerder op geweest, met Meria, Lars, Lieke, Justus en Dex. En heb gezegd dat ik dat nooit meer ging doen, zo eng heb ik het gevonden. Lola en ik pasten op de woonboot van een vriendin voor 5 dagen. Ondanks alle dingen die ik aandroeg waar we naar toe konden, bleef Lola zeggen dat ze de schommel het allerliefste wilde doen. En ja dan kun je niet anders dan gaan. De dag die we gepland hadden regende het, dus hebben we het verzet en het kwam op de laatste dag uit. Met zweet in mijn handen gingen we naar boven en na even wachten waren er aan de beurt. Ja en toen gingen we schommelen, buiten de rand van het hoge gebouw kom je dan uit. Wat gek ik was eigenlijk helemaal niet zo bang. Ik had voor mezelf de angst steeds groter gemaakt en zo werkt het ook. Als ik de dingen die ik eng vind gewoon doe dan ben ik minder bang en werkt dat ook door voor andere dingen.
Dus ik ga de brug op met de gedachte aan de schommel en vanaf het eerste moment heb ik er van genoten. Wat hebben ze dat mooi gemaakt zo'n luchtwandelpad tussen twee bergen in. Het schommelde aardig, zelfs als ik stilstond ging de brug heen en weer door de mensen die er over heen liepen. Een man kwam me tegemoet, hij hield met 2 handen de reling vast en zag er echt benauwd uit. Toen ik moest passeren stond hij stil en haalde even een hand weg om vervolgens weer snel de reling vast te grijpen. Nog een tegemoetkomende vrouw hoorde ik zeggen: ik heb geen last van hoogtevrees, maar dit vind ik toch eng. Wat voelde ik me dapper en wat zijn mijn knieën mij dankbaar dat ik gewoon durfde te lopen 😂
Aan de andere kant lekker gewandeld en toen kon ik foto's maken van de zijkant van de brug wat ook spectaculair is. En dan weer over de brug terug natuurlijk. Wat heb ik vandaag genoten van al dat moois.
Aan het einde van de dag ben ik naar Lambrecht gereden, zo'n 200 km dichter naar Italië toe en sta op een leuke beschutte plek waar 7 buscampers kunnen staan. Makkelijk het eten van gisteren opbakken en lekker op mijn stoeltje de foto's bekijken. Czytaj więcej
- Dzień 3
- niedziela, 24 sierpnia 2025 20:32
- 🌙 16 °C
- Wysokość: 331 m
NiemcyZilshausen50°6’35” N 7°22’25” E
Toch nog niet naar de Geierlay hangbrug

Lekker lang geslapen want ik wilde pas tegen de middag bij de Geierlay hangbrug zijn. Rustig ontbijten en koffie. Wat ben ik toch blij met mijn omvormer en mijn kleine koffiezetapparaatje. Ik kwam er achter dat ik mijn verlengblok vergeten ben, maar met behulp van de snijplank op het richeltje kon het koffiezetapparaatje daar op staan en was het snoer net lang genoeg om in de omvormer te kunnen.
Terwijl ik lekker buiten zat te ontbijten werd het steeds drukker en drukker op de parkeerplaats bij de Knikkerbaan. Het was mooi weer en het leek wel of alle Duitsers met hun kinderen en honden gingen wandelen.
De gedachte dat er waarschijnlijk ook heel veel mensen bij de hangbrug zouden zijn lokte niet bepaald om er naar toe te gaan. Waarop ik besloten heb om morgen te gaan, hopelijk is dan iedereen weer naar zijn/haar werk en naar school, nee echt geen koudwatervrees hoor........., morgen ga ik echt 🥵
In plaats daarvan heb ik een wandeling gemaakt, nou ja dat was het eerste stuk meer een hike. Omdat het zulk mooi weer was had ik mijn sandalen aangedaan en ik kwam er snel achter dat dat niet zo'n goed idee was. Vóór mij liep een groepje oudere mensen, misschien wel net zo oud als ik 😂, maar die hadden in iedergeval beter nagedacht. Zij hadden bergschoenen, afritsbroeken en stokken mee. Op een moeilijk stuk waren ze op mij blijven wachten en hielpen mij met helpende handjes over het moeilijke stuk heen.
In het bos op een bankje heerlijk mijn boterhammetjes opgegeten en toen weer terug naar Octobus. Ik sta echt heel leuk op deze parkeerplaats. Vanavond heerlijk gekookt in het gebouwtje bij de parkeerplaats. Pasta met sojabrokjes, gedroogde tomaatjes, pesto en olijven voor 2 dagen, morgen alleen even opbakken. Czytaj więcej
- Dzień 2
- sobota, 23 sierpnia 2025 18:35
- ☁️ 17 °C
- Wysokość: 331 m
NiemcyZilshausen50°6’35” N 7°22’25” E
Naar de Geierlay hangbrug

Na het lekkere ontbijt bij Kittie op weg naar de hangbrug. Het is de langste hangbrug van Duitsland en niet van Europa, valt een beetje tegen 🫤 Onderweg bewolkt en af en toe wat druppels, maar heel goed weer om te rijden. Na verloop van tijd werd het toch minder vlak en kwam ik dwars door mooie stadjes met vakwerkhuizen.
Max is trouwens niet mee want ik wilde zijn plek gebruiken voor de grote wandelrugzak, voor de derde etappe Lissabon - Santiago de Compostela. Deze rugzak en een tas met winterkleding (voor als ik tussendoor terug ga naar Nederland) staan bij Kittie. Zij heeft een grote camper en tijdens de Italië-reis heb ik dan meer ruimte in mijn Octobus.
Het is niet mogelijk om met de auto op minder dan zo'n 2 km afstand van de hangbrug te komen, het laatste stukje moet je lopen of er gaat misschien een shuttlebusje. De parkeerplaatsen vond ik best prijzig en het maximale was 14 uur, daar heb ik niet genoeg aan als ik om 15.00 u aankom en de volgende dag de wandeling naar en over de brug wil maken. Dus toch maar even verder zoeken. Onderweg de eerste keer gekookt, nou ja gekookt............ Eigenlijk was het alleen opwarmen, maar het was heerlijke soep uit een zak, brood erbij, paprika en appel voor de broodnodige vitamines. Gek hoe zoveel dingen veranderen als je op reis bent. Wanneer je eet heeft niet meer met tijd te maken, maar met het vinden van een mooi plekje en zo zit je dus om half 4 lekker te eten 😋
Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij een hele leuke baan van hout waar je een knikker over kunt laten rollen in het bos. Het plan is dat ik hier blijf slapen, ben benieuwd of dat gaat lukken. De foto's van de Geierlay hangbrug zijn van internet geplukt want zo mooi kan ik ze echt niet maken, waarschijnlijk hebben ze een drone gebruikt.
Morgen is het weer beter dan vandaag, ik verheug me nu al op het uitzicht en ben stiekem ook een beetje bang, maar op mijn knieën kruipend ben ik minder bang, dus dat is plan B. Hopelijk hoef ik daar niet naar over te schakelen want dan is 360 m best lang 😂
Nog even een videootje van de hangbrug
https://share.google/HHe0ZWKYowSwVtmc1 Czytaj więcej

PodróżnikHaha Tonnie dat overschakelen naar kruipen gaat vanzelf bij hoogtevrees. Kun je niet veel aan doen. Ben vreselijk benieuwd! Maak je een foto?
- Dzień 1
- piątek, 22 sierpnia 2025 21:43
- ☁️ 15 °C
- Wysokość: 100 m
HolandiaBrunssum50°56’4” N 5°58’16” E
On the road again

Vandaag overnachten in Brunssum bij Kittie, 1 van de dames waarmee ik de Italiereis ga doen, in de straat.
Vanmorgen naar de ANWB voor een nieuwe tolbadge, inclusief Italie, en een vignet van 10 dagen voor Oostenrijk, helemaal klaar om op weg te gaan. Maar niet voordat ik bij mijn moeder op bezoek ben geweest natuurlijk.
Morgenochtend na het ontbijt bij Kittie ga ik op weg naar de Geierlay hangbrug, de langste hangbrug van Europa over de Moezel. Weer eventjes mijn hoogtevrees uitdagen.
Gisteren kreeg ik van mijn buurman een doosje Merci voor onderweg, wat lief hè? Ik denk dat ik die morgen open ga maken want dan ben ik echt onderweg. Czytaj więcej
PodróżnikWat prachtig en heerlijk dat je er van hebt kunnen genieten zonder angst. 💖
PodróżnikJa super dat ik niet bang was 😃
PodróżnikEen ervaring, om erover heen te gaan, maar ook bijzonder om hem te zien vanuit andere posities , lijkt ie nog indrukwekkender
PodróżnikJa ik vind m ook vanaf de zijkant idd indrukwekkender dan vanaf boven 😃