- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Nov 27, 2024, 11:02 PM
- 🌙 18 °C
- Altitude: 477 m
- MoroccoMarrakesh-SafiMedinaDjemaa el Fna31°37’36” N 7°59’14” W
Laatste dag in Marrakech
November 27 in Morocco ⋅ 🌙 18 °C
Heehee allemaal! Vandaag is een trieste dag aangebroken. Het is namelijk alweer de laatste dag van de trip. De tijd is zo ontzettend snel gegaan en met pijn in mijn hart ga ik morgenochtend weer richting Nederland. Ik heb het gevoel dat er nog zoveel moois te zien is in Marokko. Ik wil 100% snel nog een keer terug om steden zoals Agadir, Casablanca, Fes en Rabat te zien (dus let me know als iemand met mij wilt gaan hihi). Anyways vandaag reden we van Essaouira naar Marrakech en we hebben twee tussenstops gehad. De eerste tussenstop was bij een Argan Oil Factory. Hier waren allemaal vrouwen aan het werk om van de noten uit de arganboom producten zoals onder andere haarolie, gezichtsproducten, zeep, honing en een soort van pindakaas te maken. Wij kregen uitleg over de procedure van het malen van de noten en daarna konden wij alle verschillende producten bekijken.
Daarna zijn we doorgereden naar een heel gezellig lunchtentje in Marrakech genaamd Amal-restaurant. Het initiatief van het restaurant is om kansarme vrouwen te helpen met werkervaring opdoen door hen te trainen in de bereiding van Marokkaans en internationaal eten zodat zij een goede plek krijgen in de maatschappij. Heel mooi initiatief en super lekker eten ook! Ik had een healthy bowl, grilled calamari met pasta en als toetje een lemoncake.
De middag hadden wij vrij dus toen zijn we een beetje wezen shoppen (grotendeels olijven en notenrepen) in de Souks en hebben we een theetje gedronken op een rooftop op de Main Square. Om 20:00 was het laatste diner aangebroken en de reis heb ik afgesloten met een culinair hoogstandje, namelijk een dubbele cheeseburger!!! 🍔
De laatste potjes van het Australische spel ‘Spoons’ werden op het dakterras van het Riad gespeeld (heel leuk spelletje, let me know als ik het moet uitleggen) en iedereen nam vast afscheid van elkaar. Morgenochtend vertrek ik met een Australische, een Amerikaanse en een Zwitserse medereiziger omdat wij rond de zelfde tijd gaan vliegen.
Dit is dan ook alweer het einde van mijn reis en dus ook van de footprints. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en wie weet zijn jullie nu zelf wel geïnspireerd om naar Marokko te gaan!! 🇲🇦
Dikke kus van Smylla 💘Read more
Traveler Ah heerlijke reis heb je gehad Smyll 😍
Lieve Smyll, Wat heerlijk om al deze footprints te volgen. Jij leeft het leven en ik geniet aan de zijlijn mee van jouw super leuk geschreven verhalen voorzien van prachtige foto’s. Op naar de volgende reis❣️ [Anne]
Traveler Wat een leuke verhalen en mooie foto's. Fijn dat je er zo van hebt genoten. Op naar de volgende 😘😘