Spain

• Day 103

VAN ROTA NAAR CADIZ EN TARIFA

February 1 in Spain ⋅ ☀️ 14 °C

Vrijdag 31 januari
      ik was van plan nog effe rustig hier te zijn maar er komen steeds meer campers vanwege de motorcross die morgen begint en ik werd helemaal ingesloten. En ik hoorde ook steeds vaker motors rijden hier in de buurt. En die rijden niet rustig. Dus ik wilde weg en vond een plekje een stukje verderop. Eigenlijk best aardig want vlak bij het strand. En vooral: geen herrie van motors.
      Dus daar heb ik geslapen en de volgende dag ben ik Rota ingereden om te kijken of ik ergens Wifi kon vinden om online een uitvaart bij te wonen (van een ver familielid). Ik ging bij een hotel naar binnen en legde uit wat ik nodig had en waarom, en die lieve meneer bood me de heerlijk zachte bank aan in de hal, met het wifi wachtwoord. Na die uitvaart ben ik nog naar de boulevard gelopen om te kijken hoe het voelt daar, maar de sfeer voelde voor mij niet geweldig en ik had ineens genoeg van Rota dus besloot ik om naar Cadiz te rijden.
      Nou, Cadiz is een van de weinige steden die ik mooi vind. Prachtig hoe dat op die landpunt ligt en de haven was erg indrukwekkend. Grote schepen en grote hijskranen voor het laden en lossen. Helaas kon ik niet echt stoppen daar om foto’s te maken, want het was heel druk, maar ik kon bij een stoplicht even snel een cruise schip fotograferen door mijn open raampje.
      Parkeren was onmogelijk, alles was vol auto’s maar ik heb gewoon rustig het hele rondje gereden haha en zo ook alles gezien. Natuurlijk is het anders als je er rondloopt maar dit was voldoende voor mij. Net buiten Cadiz heb ik op een grote parkeerplaats langs het strand geslapen en ben de volgende ochtend vroeg terug gegaan want ik had gister een leuke boulevard gezien waar ik wellicht handpan kan spelen en ik dacht als ik nou héél vroeg ga dan zijn er vast nog parkeerplekje. Nou dat was erg optimistisch van mij dus ik moest effe goed zoeken maar vond uiteindelijk een plekje waar ik gratis kon parkeren. Omdat het pas 11 uur was ben ik eerst het centrum ingelopen langs de zee en heb rondom de Cathedraal door straatje en over pleintjes rondgelopen. Er was nog een rommelmarkt ook en er liepen al veel mensen en het voelde relaxed daar. En langs de boulevard liep je langs een muurtje en daar zaten meeuwen op die niet bang waren dus ik kon wat leuke foto’s maken van ze. Daar kan ik nou echt lol mee hebben om dat te doen.
      Terug bij de auto heb ik wat gegeten en toen ben ik langs die boulevard handpan gaan spelen. Er kwamen massa’s mensen langs, maar mijn muziek werd niet of nauwelijks gewaardeerd. Haha dat is ook weer een ervaring, om te merken dat mensen gewoon langs je heen lopen en je niet lijken te zien of horen. Ik bestond gewoon niet voor hen. Oke er waren 3 uitzonderingen. Die mensen spraken mij even aan. Maar na 1,5 uur spelen heb ik me maar omgedraaid en ben ik met mijn gezicht naar de zee gaan zitten en heb gewoon lekker voor mezelf gespeeld.

Eind middag ben ik naar Tarifa gereden naar een parkeerplek: een grote vlakte met 10.000 andere campers. Niet echt natuurlijk, maar het waren er wel heel veel. De plek is wel heel bijzonder want vanaf hier kan ik over de zee heen kijken en zie ik Marokko.
      Het is hier zo druk omdat de wind blijkbaar heel gunstig is voor kitesurfers. En het is een soort van wachtkamer voor diegenen die met de boot naar Marokko gaan.
      Ik ben hier dus eigenlijk bij de straat van Gibraltar, waar de middellandse zee en de atlantische oceaan bij elkaar komen. Best bijzonder.

Als ik bovenstaande teruglees dan lijkt het alsof ik steeds goed weet wat ik wil maar dat is niet zo.
      Ik merk dat ik heel veel probeer te plannen en vooruit te kijken. En op internet lees ik van alles over stadjes en natuurgebieden en dan wil ik dat allemaal zien en probeer ik dat in mijn route in te passen. Maar uiteindelijk verlies ik altijd het overzicht en wordt ik dan helemaal gek. En daarmee komen de ‘Thailand vibes’ weer bovendrijven. Gelukkig heb ik het nu eerder door dat dit gebeurt en kan ik mijzelf terugfluiten.
      Dan dwing ik mezelf om mijn telefoon weg te leggen en kijk ik weer om me heen en zeg ik tegen mezelf hoe bijzonder het is dat ik hier ben en dat het goed is zo. En dat ik gewoon mag doen waar ik behoefte aan heb. ‘Ja maar!’ zegt die toch andere stem in mij dan ‘ik heb behoefte om al die stadjes te zien, en al die wandelingen te maken!’
      Lol
      Nee, dat gaat over morgen en overmorgen. Waar heb je NU behoefte aan. Dat is de vraag.
      En dan kom ik er wel weer uit met mezelf :)

3 februari
      Ik was van plan om hier een dagje op deze parkeerplaats te blijven en niets te doen, te meer omdat het zou regenen en ik dan een lekker cocoon dagje zou hebben. Maar ik vond het te troosteloos op zo’n parkeerplaats tussen al die campers. En de zon scheen toch af en toe dus het weer leek mee te vallen..
      Dus ik ben het stadje ingereden en heb een parkeerplaats gevonden vlak bij het centrum en ook vlak bij een supermarktje waar ik wat brood kon kopen.
      Het begon ineens heel hard te regenen. De weer-apps op mijn telefoon bleven volhouden dat er geen neerslag verwacht werd op dat moment. Maar de praktijk zag er toch heel anders uit! Ik bleef bij de uitgang van de supermarkt de bui afwachten tussen de Spaanse vrouwen die dat ook deden. Het was me een gerebbel van jewelste. Jammer dat ik er niets van kon verstaan en niet mee kon praten. En engels konden ze niet, zo bleek. Toen de bui dan toch over was heb ik bij mijn auto mijn laarzen aangetrokken want overal waren grote plassen en liepen er stromen water over straat. Paraplu mee en hopla de stad in. En zowaar, het zonnetje kwam door.
      Via de Puerta de Jerez kwam ik in het oude stadsdeel en heb daar door de straatjes gelopen. Die waren echt smal soms, ik zou er niet languit dwars in gelegen kunnen hebben en de balkonnetjes leken elkaar te raken. Verder was er een kasteel (Castillo de Guzman el Bueno) dat zijn naam te danken had aan Meneer Guzman die in 1294 tijdens een belegering een heldhaftige daad had begaan.
      Daarna kwam ik bij de haven. Dat vind ik altijd toch een bijzonder sfeertje hebben. Het avontuur kun je dan gewoon ruiken. Heb ook nog even overdacht om de oversteek te doen. Ik ben hier nu, dus waarom niet? Maar het gaat net iets te ver buiten mijn comfort zone. Of eigenlijk een flink eind. En het kost bijna 300 euro enkele reis. Dus toch maar aan deze kant gebleven :)
      Er was ook een ruïne van een kasteel (Castillo de Santa Catalina). Die zag er echt cool uit en ik wilde er op maar er zat een groot hek en een dikke muur omheen. En ik ben te braaf om dan niet toch door het gaatje te kruipen dat ik in het hek zag.
      Nou ja :)
      Even later zag ik nog mooie muurschilderingen. Die gingen over geweld tegen vrouwen denk ik, zo te zien aan de afbeelding. En ook over liefde.

Daarna ben ik naar de Lidl gereden om even flink eten in te slaan want ik ga nu de bergen in en daar kunnen blijven staan als ik het mooi vind.
      Meteen ook langs het tankstation. Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid :)
      Daarna naar een plekje net buiten Tarifa. Al een aardig stukje de heuvels in. Ik sta hier tussen de windmolens en die staan hier niet voor niets want het waait hier als een malle. Ik ben al aardig wat gewend de afgelopen tijd, maar dit slaat alles. En het regent ook, flinke buien. Dus gordijntjes dicht en lekker gekookt en nu cocoonen op mijn bed-bank :)

• Day 24

Cadiz Nuts

December 30, 2023 in Spain ⋅ ☀️ 12 °C

We did a tapas food tour today with Charo. Initially we thought Charo was a bit like a school teacher, but we soon realised that she was a larger than life figure who seemed to know everyone in town and had a firm, fixed opinion on everything...or as Lara put it, she out-Oma'd Oma. It was a fantastic tour of Cadiz as well as an opportunity to sample all sorts of dishes. The highlight was pork slices, wrapped around breadsticks accompanied by sherry.Read more

• Day 63

I-Tüpfelchen für den Cadiz Besuch

April 8, 2023 in Spain ⋅ ☀️ 22 °C

Das i-Tüpfelchen auf den Reisen sind ja die schönen Begegnungen. So auch gestern. Ich hatte eine Freetour in Cadiz gebucht, allerdings mangels Alternative auf spanisch. Ich habe mich mit Frederike und Mike verabredet, die ich hier nun zum 3. Mal auf dieser Reise hier treffe. Die Tour macht zunächst nur Frederike mit, Mike kommt später noch dazu, wenn wir noch eine Kleinigkeit essen und trinken. Ich verstehe kaum ein Wort während der Tour, aber wir kommen wieder durch Straßen und Orte, die ich noch nicht kenne. So lohnt sich die Tour auf jeden Fall. Natürlich begleiten uns auch die Oster Prozessionen wieder. Ich bin einfach begeistert von Cadiz. So verbringen wir einen schönen Abend zusammen und ich bin mir sicher: wir werden uns wiedersehen..Read more

• Day 198

Land in Sicht 🚢⚓️🚐🙏🏻📍

January 29, 2024 in Spain ⋅ ☁️ 14 °C

Wir sind gut und sogar pünktlich im Hafen von Cádiz gelandet 👍🏻🚢⚓️🌊🙏🏻. Hatten eine weitere ruhige Nacht auf See. Besonders gut geschlafen haben wir allerdings nicht, auch wenn es vielleicht danach aussieht 😴💤😅😂. Da die Kinder bis 2:00 Uhr nicht einschlafen konnten, haben wir sie bei der Ankunft kaum wach bekommen 🙄. Wir fühlen uns alle etwas miefig und leicht gerädert. Nun heißt es erstmal ankommen und orientieren 🧭 ☺️.Read more

• Day 7

Cadiz

December 14, 2019 in Spain ⋅ ⛅ 15 °C

Nachdem wir bisher an Cádiz nur immer vorbei gefahren sind, entschließen wir uns spontan hier zu halten.

Einen Stellplatz finden wir im Hafen neben den großen Kreuzfahrtschiffen.

Wir laufen an der Uferpromenade einmal fast um die Stadt. Schön angelegte Gärten mit tollen Gummibäumen, bestimmt 6-7 m Umfang.Read more

• Day 198

Hafenstadt Cádiz ☀️😎⚓️

January 29, 2024 in Spain ⋅ ⛅ 15 °C

Wo wir schonmal hier sind, schauen wir uns Cádiz gleich mal an. Und es hat sich gelohnt ☺️. Eine wirklich nette Stadt ohne viel Tamtam und Chichi.

Wir sind völlig überrascht von dem Frühlingserwachen hier. Alles um uns herum ist grün 💚, die Vögel 🐦 zwitschern fröhlich ihre Lieder 🎶 und überall am Straßenrand blüht es wie verrückt 🌸🌼. So wunderschön 🫶🏼😍. Wir freuen uns richtig dolle auf die kommende Zeit in Andalusien.Read more

• Day 26

January 30, 2024 in Spain ⋅ ☀️ 16 °C

Heute widmen wir uns ganz der wunderschönen Stadt Cádiz. An jeder Ecke befinden sich hier schöne Fotomotive wie Festungsanlagen, Strânde, Kathedralen und Alleen oder Altstadt-Gässchen.

Wir parken im Parkhaus Parking Santa Bárbara. Von hier aus laufen wir zunächst durch den Parque Carlos, fürwahr ein öffentlicher botanischer Garten.

Entlang der Promenade erreicht man die Baluarte de la Candelaria. Die Baluarte (deutsch: Bastion) ist ein Bestandteil der Festungsanlage, die sich um die Altstadt zieht.

Zu den wichtigsten Sehenswürdigkeiten von Cádiz zählt die Kathedrale aus dem 18. Jahrhundert. Sie liegt direkt am Meer und im historischen Zentrum an der Plaza de la Catedral.

Vom Aparcamiento marschieren wir noch zum mitten in das Meer hinein gebauten Castillo de San Sebastián. Die Burg war einst Teil der Festungsanlagen, die die Stadt vor feindlichen Übergriffen schützen sollte.

Natürlich besichtigen wir auch die Catedral de la Santa Cruz de Cádiz, die zu den wichtigsten Sehenswürdigkeiten von Cadiz gehört. Die Kathedrale ist ein guter Orientierungspunkt in der Altstadt. Von vielen Punkten der Stadt aus ist die mit gelben Kacheln verzierte Kuppel sichtbar.  Der Bau der Kathedrale dauerte über 100 Jahre, weshalb mehrere Stile nachzuweisen sind.

An der Plaza de la Catedral kann man bei einer Kaffeepause den Blick auf die eindrucksvolle Fassade der Kathedrale genießen. Der sehenswerte Innenraum ist mit Marmorsäulen gestaltet. Besonders schön sind der Altar und das Chorgestühl aus Mahagoni-Holz. Auf dem rechten Turm der Kathedrale befindet sich eine Aussichtsplattform, auf der man eine schöne Aussicht auf die Stadt genießen darf.

Wir kommen auch zu den Markthallen, die man schon von weitem riechen kann. (Fischgeruch)
      Hier tauchen wir ein in das geschäftliche Leben der Einheimischen. Es ist aufregend inmitten dieser engen Altstadtgassen. Wir genießen es.

Auch wenn die Füße brannten, war es ein toller Tag. Cádiz ist es unbedingt wert, besichtigt zu werden.

• Day 77

October 21, 2019 in Spain ⋅ ⛅ 15 °C

Das letzte Mal in der ältesten Stadt Europas.
      Es ging hoch hinaus auf die wunderschöne Kathedrale und da wir heute recht spät auslaufen (23 Uhr), haben wir uns nochmals einen leckeren Tapasabend in der Altstadt gegönnt - gibt ja sonst nichts zu Essen auf dem Kutter. 😉Read more

• Day 45

January 15 in Spain ⋅ ☀️ 14 °C

Ich bin in Cadiz angekommen und stehe auf einem schönen gelegenen Parkplatz. Ohne V/E und sowas, aber ab 6m kostet es hier 28,80€für 24h. Bleibt wohl eher bei einem Tag. Die Ortsrunde begann ich mit der Besichtigung von zwei Forts, die in das Meer gebaut wurden. Eintritt frei, ok als Ausgleich für die Parkgebühr😊. Die Kathedrale bietet die Möglichkeit, einen Turm zu besteigen. Das war mir dann 7 Euro wert. Dann bin ich durch viele Gassen zur Markthalle, um 15 Uhr natürlich zu spät. Trotzdem noch was eingekauft im Marchet gegenüber. Nun sitze ich am Womo in der Sonne und Blicke entspannt auf das Meer😉.

#cadiz #spanien #dietnitzontour #vanlife #reiseblogger #wohnmobilreisen #wohnmobilstellplätze #reisemobiltrips #roadtripspanien #roadtrip #wohnmobiltouren #überwintern Instanzen

• Day 12

Day trip - 1 Cadiz

October 6, 2024 in Spain ⋅ ☁️ 21 °C

Today, we took a day trip to Cadiz, about 1.5 hours out of Seville. It was foggy early, but the clouds gave way to the sun. Cadiz is a coastal city, and with the sun out, people hit the beach. Being Sunday, there were lots of families out and about.
      The cathedral was cool looking, we didn't go in, but it definitely has the moorish architecture.

There were lots of cotton fields and olive orchards on the way to Cadiz. The villages seem to be more white washed colors in. This area than the other areas we've seen.

Tonight, we had drinks in the oldest bar in Seville and watched some sort of celebration in the street. There was a marching band and some guys carrying some sort of woman statue. We haven't figured out who she is yet.

You might also know this place by the following names:

Cadiz, Cádiz, ካዲዝ, Gaðes, قادس, كاديذ, Кадис, Cadis, Κάντιθ, Kadizo, Cai, کادیس, Cadix, Gadeira, קדיס, CDZ, Cadice, カディス, კადისი, 카디스, Gades, Kadiz, Kadisas, Kadyks, کادس, 11001, Cádis, Кадиз, กาดิซ, Кадіс, Càdice, 加的斯, Iungadir

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android