- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Nov 3, 2024, 8:12 PM
- ☁️ 20 °C
- Altitude: Sea level
- SpainCanary IslandsLas Palmascity centerMarítimo Varadero de Gran Canaria28°7’35” N 15°25’36” W
Las Palmas en start ARC
November 3 in Spain ⋅ ☁️ 20 °C
De start van de ARC en daarmee het vertrek uit Las Palmas komt steeds dichterbij. Er zijn 2 ARC-en. De reguliere ARC en de ARC Plus. De reguliere ARC vertrekt op 24 november vanuit Las Palmas en gaat direct naar Saint Lucia. Wij vertrekken met de Plus op 10 november en gaan via Mindelo (Kaapverdië) naar Grenada. De Plus doet er dus iets langer over om in de Caribbean te komen en heeft nog een weekje in Kaapverdië.
Afgelopen week is de ARC Plus geopend en sindsdien hebben we zowat iedere avond een gezellige sundowner gehad. Hier hebben we andere deelnemers leren kennen en konden we onze ervaring uitwisselen. We trekken in het bijzonder op met 2 Engelse koppels, een drietal Australiërs, een Canadees koppel en een aantal Nederlanders. Bere gezellig maar niet erg goed voor mijn lever, vrees ik 🙈.
Vandaag was de officiële opening van de ARC Plus en er waren maar liefst 25 verschillende nationaliteiten die mee liepen in de vlaggenparade. Van Japan tot Chili, allerlei landen waren vertegenwoordigd. Onder luid tromgeroffel en de muziek van een dweilorkest liepen we met elkaar langs publiek in de haven. Het was een bijzondere ervaring met veel saamhorigheidsgevoel.
De komende dagen bestaan uit het op orde brengen van alle benodigdheden voor de reis en dus de oversteek. Omdat we verwachten dat we in Kaapverdië niet alles kunnen krijgen, stampen we in Las Palmas de boot tjokvol. Het wordt nog een heel gepuzzel om 105 (!) flessen water, 80 maaltijden en de rest aan yoghurts etc op te bergen.
Ook worden vrij last minute nog garantiewerkzaamheden uitgevoerd op de boot. Dat betekent dat er structureel 2 monteurs op de boot werken en die het er met al hun materialen en gereedschappen niet bepaald makkelijk maken om de boel op orde te maken. Verder lijken onze buitenkussens volledig te ontbinden en we hebben hier een Cubaan en zijn vrouw voor gevonden om nieuwe kussens voor ons te maken. Deze zouden twee weken geleden al zijn geleverd maar voor nu hebben ze me beloofd deze toch echt morgen te brengen. Ik hoop oprecht dat dit goed komt... Verder verwachten wij zonwering die we hebben besteld. Het hebben van goede zonwering op dek was in Nederland niet iets waar we tijdens de koop van de boot bij stil stonden. Het is hier al dusdanig warm dat we oude gordijnen hebben opgehangen omdat we anders van het dek af branden. Hopelijk komt deze bestelling ook in orde.
Levi kampt met een ingegroeide teennagel die erg pijnlijk is. Om die reden hebben we hier het ziekenhuis bezocht. Het lichtpuntje van dit bezoek was dat we een doorverwijzing kregen voor de farmacie waar we vervolgens van een hele aardige meneer allerlei medicijnen, waaronder een dubbele doses antibiotica toegestopt hebben gekregen voor de reis. Voor nog geen 55 euro zijn we met een tas vol de farmacie uitgekomen.
Arnold is in de tussentijd nog een weekje naar Nederland geweest om wat werk af te maken. In die tijd hebben Levi en ik ons goed vermaakt met Yahtzee. We hadden een serieuze competitie die ik glansrijk heb verloren. Gelukkig was Arnold op tijd terug voor de veiligheidsinspectie van de boot. Dat wordt door de organisatie van ARC bijzonder serieus genomen en je moet werkelijk aan van alles voldoen.
Kortom, de afgelopen weken zijn voorbij gevlogen en ook de komende week is weer super druk maar vooral ook super leuk.Read more
Traveler Wat is er mis gegaan met jullie nummer? 44? Jullie staan met stip op nummer 1❤️ trots op jullie
Traveler ❤️❤️❤️
Traveler Dat ziet er allemaal super gezellig uit, het zal ook super druk zijn en veel geregel maar het moet natuurlijk ook allemaal goed voor elkaar zijn als jullie aankomend weekend vertrekken, hopelijk is alles op tijd geleverd en heeft alle proviand een plekje gevonden 😉 #trots
Traveler 😘❤️