Jeszcze parę dzisiejszych ujęć
September 5, 2023 in Spain ⋅ ☁️ 22 °C
Espinosa del Camino
September 6, 2023 in Spain ⋅ ⛅ 26 °C
Kolejny ale zupełnie inny dzień. Przybyliśmy do bardzo malutkiego miasteczka, w którym mieszka około 45 osób. Nasi gospodarze pochodzący z Niemiec prowadzą malutka albergue na 5 osób. NaRead more
September 7, 2023 in Spain ⋅ ☁️ 21 °C
Moja droga była zupełnie inna, fizycznie lekka ale przepełniona myślami o różnym natężeniu emocjonalnym. Poddanie się losowi z powolna akceptacją przeplatane myślami o Kasi jak sobie radziRead more
Tradycyjnie kilka extra fotek😊
September 7, 2023 in Spain ⋅ ☁️ 27 °C
Parę roślinek, ale też ciekawe " zjawisko" w kościele Świętej Eulalii. Otóż pani która otwiera kościół ( poznaliśmy ją w ubiegłym roku) i przyjmuje datki za stempel, tym razem wzięłaRead more
Ages
September 7, 2023 in Spain ⋅ ☁️ 27 °C
September 8, 2023 in Spain ⋅ ⛅ 27 °C
Na szczęście noc w 8 osobowym pokoju upłynęła bardzo spokojnie. Nie było spadających pluskiew i nikt z lokatorów nie chrapał i nikt nie kursował do toalety.... O godzinie 6 zaczęli sięRead more
September 9, 2023 in Spain ⋅ ☁️ 20 °C
Kolejny dzień w Burgos. Pospaliśmy dzisiaj do 10 rano, pewnie organizm tego potrzebował. Po krótkiej naradzie zdecydowaliśmy się na pozostanie jeszcze jednego dnia w Burgos. Myślę że to sięRead more
Burgos, kolejny i ostatni dzień
September 10, 2023 in Spain ⋅ ⛅ 24 °C
Trudny dzień. Pospaliśmy troszkę I późno ruszyliśmy. Zaczęliśmy od kościoła Saint Gil Abbot poświęconego w większości Sw.Marii i jej życiu. Jeden z ołtarzy przedstawia życie Marii iRead more
Tardajos
September 11, 2023 in Spain ⋅ ☀️ 19 °C
W końcu ruszyliśmy z Burgos. Trochę z obawami jak to pójdzie, a trochę z radością, że w ruszamy dalej. Dzisiaj bardzo krótki dystans około 13 km, aby po prostu sprawdzić czy można. Tak naRead more
Hontanas
September 12, 2023 in Spain ⋅ ☁️ 17 °C
Jesteśmy dzisiaj w przeuroczym miasteczku Hontanas. W ubiegłym roku tylko przez nie przechodziliśmy i bardzo nam się podobało. Tym razem zaplanowaliśmy tutaj nocleg. Ale rano dzieliło nas odRead more
Castrojeriz
September 13, 2023 in Spain ⋅ ☀️ 13 °C
Piękne miasteczko, długie, wijące się generalnie pod górę i przepełnione średniowieczem, wąskie uliczki, południowa pustka, koty wygrzewające się w okiennicach, nie prowadzących do nikądRead more
Caminowy Mysz Masz
September 13, 2023 in Spain ⋅ 🌙 18 °C
Dzisiejszy krótszy dystans sprzyjał robieniu większej ilości zdjęć. A było co uwieczniać, zaczynając od idealnie błękitnego nieba, które wraz z naturą i historią tworzyły doskonałyRead more
Boadilla del Camino
September 14, 2023 in Spain ⋅ ☁️ 26 °C
Kolejny dobry dzień. Ruszyliśmy po dobrej jajecznicy na hiszpańskim boczku, pełni energii , wyjątkowo wcześnie, bo o 8 rano należało opuścić albergue. Dzisiaj cały dzień czekała nasRead more
Villarmentero de Campos
September 15, 2023 in Spain ⋅ ☁️ 19 °C
W miarę łagodny dzień, który rozpoczął się w kończącej porannej burzy, następnie w deszczu i na koniec zakończył się wieczorną burzą. Droga była płaska i prowadziła nas do Fromisty,Read more
Jeszcze kilka słonecznych fotek
September 15, 2023 in Spain ⋅ ☁️ 17 °C
Zapomnieliśmy wspomnieć, że jutro nasi Caminowi Kompani pociągną dalej w drodze od nas, rozstajemy się na razie, ale mamy nadzieję jeszcze spotkać na szlaku...
Carrion de los Condes
September 16, 2023 in Spain ⋅ ☁️ 20 °C
Dzisiejsza droga zaprowadziła nas do hotelu, który jest tak na prawdę częścią Real Monestario de San Zoilo. Dosc krótki odcinek ale próbujemy dać szansę aby moje kolano i stopa sięRead more
Calzadila de la Cueza
September 17, 2023 in Spain ⋅ 🌬 19 °C
No i udało się bez deszczu. Dzień można powiedzieć pochmurny z przebłyskami słońca, no i na koniec z dużym wiatrem. Mieliśmy długi 17 km odcinek przez mesete gdzie oprócz przestrzeni nicRead more
Sahagun
September 18, 2023 in Spain ⋅ ⛅ 19 °C
No i znowu się udało, miał być deszcz, a tu ani kropelka nie spadła, ale za to rano było zimno.
Droga wiodła przez mesete, która po mału zaczyna się marszczyć, przyzwyczajając nas doRead more
El Burgo Ranero
September 19, 2023 in Spain ⋅ ⛅ 21 °C
Dzisiaj zajęło nam dużo czasu aby opuścić Sahagun. Miejsce, w którym spaliśmy było doskonałe, z bardzo dobrym obiadem i śniadaniem
Pierwsze nasze kroki skierowaliśmy w stronę biuraRead more
Puente Villarente
Sep 20–Oct 3, 2023 in Spain ⋅ ☁️ 18 °C
Kolejny dzień, okazał się wyjątkowo jak do tej pory długi. Doszliśmy w bardzo słabym stanie do naszego schroniska. Tak na prawdę to nic się nie działo, tylko droga się wydłużała... DrogaRead more
Leon
September 21, 2023 in Spain ⋅ 🌬 17 °C
Prognoza pogody wyglądała bardzo groźnie, miało padać przez pół dnia i temperatura miała gwałtownie spadać. Ale.....znów się udało, mieliśmy deszczu może przez 10 minut a potem tylkoRead more
San Martin del Camino
September 22, 2023 in Spain ⋅ ⛅ 11 °C
Późny początek dnia, było zimno, wietrznie i nic się nie chciało. Przeszliśmy jeszcze raz koło katedry by nacieszyć oczy jej okazałym widokiem i pomału wychodziliśmy z miasta. Poza LeonRead more
Astorga
September 23, 2023 in Spain ⋅ ☀️ 6 °C
Wczoraj nie było siły na pisanie. Przeszliśmy około 27 km i jakiegoś powodu czuliśmy się dość wyczerpani, może więcej górek może więcej kamieni na drodze może więcej słońca w drugiejRead more
Astorga, dzień odpoczynku.
September 24, 2023 in Spain ⋅ ☀️ 17 °C
Dzisiaj czekało nas tylko przeniesienie do ulubionego Hotelu Gaudi, w którym zatrzymaliśmy się również w ubiegłym roku, z widokiem na budynek, który wzniósł Gaudi dla swojego kolegi biskupa.Read more
Rabanal del Camino
September 25, 2023 in Spain ⋅ 🌙 15 °C
Dzisiejszy dzień dał nam wiele dobrego, ale najważniejsze były dwa miejsca. Pierwsze to Ermitera Ecce Homo, malutka kapliczka w Valdeviejas, prawie zaraz po wyjściu z Astorgi. Powstała ona zRead more

TravelerCruzcampo wygląda najlepiej, oczywiście poza Naszymi bohaterami Buźka
Traveler