Col Fromage og Crete des Chambrettes

En meget fin og varieret dagstur fra den hyggelige landsby Ceillac. Fra passet Col Fromage er der ikke langt over til det næste pas, og ned til Saint-Veran, og før de fine bilveje blev bygget iRead more
Weekend i Ceillac

Det regner stille i løbet af natten og også om morgenen. Sidste år havde vi også en nat på den kommunale campingplads i Ceillac, som er ret hyggelig, billig og ligger så fint lige uden forRead more
Lac Serre Poncon

Søndag aften holder vi i den lille bugt Chanteloube ved søen Lac Serre Poncon. Man kan godt se, det har været en tør sommer i Frankrig i år! Vandstanden er nok 20 meter lavere end da vi var forbiRead more
Sigoyer

26.09, 27.09 og 28.09
Vi er kørt til Sigoyer og holder hos Pierre og Francoise, som vi altid besøger, når vi er hernede. Hygger os, slapper af og lader lidt op, går en lille tur op på PetitRead more
Peyruis

29.09 - 03.10
Så er det tid til familiebesøg hos Jackys søstre og niecer mm. i området omkring Peyruis. De har haft en varm sommer hernede i Provence, men der er blevet helt normale temperaturerRead more
Tilbage til Alperne - Mercantour

Vi kører afsted med bilen fyldt op af gode sager: hjemmelavet syltetøj, tomatsovs og olivenolie fra Janine, og fra Jean Pierre (hendes tidligere mand, som vi spiste hos i går) er der hjemmelavetRead more
Vandring på stenbukke-stier!

Det blev en rigtig off-piste tur i dag i området lige efter passet Col de la Bonnette. Vi havde en top til gode der fra sidste år (Cime de Pelousette på 2.757 m.) og da vi tidligere har set såRead more
Cime de Pal. 2.818 m.

Så er vi igang igen, og det blev en af de længere ture i dag! Vi spurgte vores gode veninde på turistkontoret i St. Etienne (som vi har besøgt flere gange), om vi mon kunne køre fra St. Dalmas ogRead more
Tete de l'Enchastraye. 2.954 m.

Endnu en dag med en masse dyreoplevelser, en flot top og fantastisk efterårsvejr!
Turen gik fra Camp des Fourches til passet Col de Poumac, på sti ind i Italien, og op på toppen Tete deRead more
Gensyn med Saint-Martin-Vesubie

Det er 2 år siden, at stormen Alex den 2. oktober bragte massivt regnvejr med sig ind over Mercantour, der ødelagde landsbyer og veje især i dalene Vesubie og Var. Vi havde vandret ved Boreon ligeRead more
Regnvejrsdag, ulvepark og Roquebilliere

Vejen op til Boreon er blevet genetableret, og vi havde bestilt en rundvisning i Alpha Parc, som er en ulvepark, der blev etableret i 2004. Den ligger inde i Mercantour Nationalpark, og havde ellersRead more
Tågevandring ved Roquebilliere

Det blev en vandredag i tåge og lave skyer, men vi undgik regn! Vi er nede i et andet klimabælte end det alpine nu, så der er flere og andre blomster fremme, og dufte af timian på vandrestien. DetRead more
Dalen Gordolasque - gemsernes dal

Det er længe siden vi har set så mange gemser (chamois) på en dag, og også været så tæt på dem, som på dagens tur. De må være meget vant til mennesker i det her område, for de flygtedeRead more
Cime du Diable. 2.685 m.

Nok den sidste lange vandretur i Mercantour for denne omgang. Det er altid lidt vemodigt…Lærketræerne er endelig ved at blive gule. Luften er kold, men når solen får fat, varmer den stadigRead more
Col de Turini og Middelhavet

Passet Col de Turini ligger på toppen i en skov, hvor fire veje mødes! Der er langt ned til de nærmeste landsbyer, men alligevel ligger her et par hoteller og restaurant, og lidt oppe af den eneRead more
Toulon

Det er rigtig sommerligt nede ved Middelhavet, så vi slapper af om formiddagen, får ryddet lidt op i Passepartout, købt ind til de næste dage og spist frokost langs stranden mod Antibes inden viRead more
Algaiola. Korsika

Vi kører ombord på færgen i mørke, men da vi tager afsted, er horisonten ved at blive gul og lyseblå. Så får vi set en solopgang! Det er ikke så tit! Det er oftere solnedgangene vi oplever! ViRead more
Asco dalen. A Muvrella 2.148 m.

Vi kørte mod nord langs kysten og derefter ind i landet op mod Corte, men stoppede inden, i den lille by Ponte-Leccia. Ledte lidt efter vandrekort, men dem over de mest populære områder er vistRead more
Monte Cinto. 2.706 m.

Korsikas højeste top!
Vi startede tidligt i dag (før kl. 9), for der er en del højdemeter op til Monte Cinto, selv her fra bunden af Asco-dalen, og det er ret hårdt terræn at gå i. Stejlt,Read more
Corte. Hviledag. Lidt historie

Vi tog en stille dag. Kørte til Corte, som er den eneste større by på Korsika, der ikke ligger ude ved kysten. Den ligger nærmest midt på øen (i den nordlige ende), og var hovedstad på øen iRead more
Punta alle Porte og Ritondo søerne

Vores værtinde på campingpladsen foreslog os at tomle op af dalen. Det ville ikke være noget problem, selv på nuværende tidspunkt, sagde hun! Om sommeren kører der en lille bus frem og tilbage,Read more
Pinerole. 1.951 m.

Jeg tror aldrig, at jeg har oplevet at blive skuffet, når jeg kom op på en top! Lige meget hvor mange slidsomme højdemeter man kæmper sig opad, hvor varmt det er, hvor meget træerne lignerRead more
Col de Vergio, Punta Cuccula og Piana

Vi blev ganske rigtig vækket af en flok grise der rumsterede rundt lige inden det blev lyst i morges. De var på deres rundtur, og skulle lige tjekke om ikke der var drysset nogle kastanjer ned sidenRead more
Capo Rosso. Kystvandring

Der er et utal af små halvøer og næs langs Korsikas stejle klippekyst, og på mange af dem ligger et gammelt vagttårn, som italienerne byggede i middelalderen, hvor kystområderne var plaget afRead more
Søndag på Korsika

Det er første gang vi har sovet med alle vinduer åbne i Passepartout, og han er slet ikke vant til sådan en varme! Køleskabet kører næsten uafbrudt, og bruger mere strøm end solcellen kan nåRead more