Peru
Piura

Here you’ll find travel reports about Piura. Discover travel destinations in Peru of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

55 travelers at this place:

 • Day253

  Eight down, four to go

  June 1, 2017 in Peru

  Eigenlijk zijn we er wel eventjes klaar mee.. We hebben namelijk al 8 maanden lang geen weekend gehad, 'slapen' de laatste weken meer in nachtbussen dan in hostels en zijn vooral heeeel veel aan het wachten. Wachten op de tours, de bussen, de hostelkamers, wachten of de WiFi die überhaupt werkt, (tevergeefs) wachten tot de douche warm wordt of wachten tot we weer aan de hoogte zijn gewend om normaal in de bergen te kunnen functioneren.

  Ook hebben we amper kunnen koken en moeten we constant uit eten en dan met elkaar praten. Want ja.. Waar kunnen we nog over praten na 8 maanden? Ook het zoeken naar de laagste prijs van de menu's en van de hostels, afdingen van de taxi's en de tours zijn we wel zat, net als het in- en uitpakken van de tassen. Ellen is ondertussen begonnen met het 'vergeten' van items zoals haar slaapzak en is een deel van haar kleding sowieso al kwijt met de was, dus het wordt al iets makkelijker inpakken.

  Waar we in Nederland een lekker vast ritme hadden met opstaan, staan we nu vaker midden in de nacht op dan een gemiddelde werknemer in de nachtdienst. Elke vorm van routine is helemaal weg. We dachten ook dat we 18 maanden zomer zouden hebben, maar het is steeds ijskoud op hoogte in de bergen waardoor het lijkt wel alsof we de laatste 6 maanden aan het wintersporten zijn. Maar het ergste is dat we ook nog alle opgedane indrukken moeten zien te onthouden. En dan ook nog bedenken dat we 'nog' 4 maanden langer door moeten.

  Je leest het goed, het gaat dus nog steeds heel goed met ons. Gelukkig zijn alle bovenstaande 'problemen' alleen maar luxe problemen en hebben we het echt prima samen. Hoog tijd dus voor een weekend vrij :-).
  Read more

 • Day256

  Máncora

  June 4, 2017 in Peru

  Zoals in ons vorig 'klaag'stukje al aangegeven, hebben we dus echt behoefte om even helemaal niets te doen. Dit plan viel een beetje in duigen in Huanchaco, maar we wisten zeker dat dit nu helemaal goed zou komen in Máncora. Deze plek staat namelijk bekend om zijn fijne stranden en is dé badplaats van Peru. Tussen alle dure hotels en resorts vinden we een klein pareltje. Voor iets meer geld dan dat we normaal voor overnachtingen uitgeven, hebben we nu onze eigen bungalow aan het strand met een eigen keukentje! Het ligt ook nog in de the middle of nowhere dus dat genoeg tijd om helemaal niets te doen.

  De eigenaresse gaf bij het inchecken aan dat haar man elke dag om half 5 richting het stadje gaat om boodschappen te doen en dat wij mee mochten rijden. Alleen vandaag had haar man daar blijkbaar geen zin in, maar na een kleine bedenktijd gaf hij schoorvoetend toch aan dat hij ons wel mee wou nemen. En dus konden we ons plan om de koelkast voor 3 dagen vol met eten en drinken te gooien uitvoeren! Nu hoeven we echt niet meer weg!

  Alleen na 1 dag strand wilden we eigenlijk wel weer wat doen, verrassend hè?, en gelukkig kon dit ook. Niet ver van ons dorpje ligt het gehucht El Ñuro. Wat niet meer is dan een grote vissers-pier en wat huisjes. Door het vele slachtafval dat vanaf de pier in het water wordt gegooid, hebben de zeeschildpadden deze plek ook ontdekt en zijn ze hier dus ook altijd te vinden. Vanaf de pier (of een boot) kan je het water in om met deze gigantische dieren te zwemmen, wat wij natuurlijk ook gaan doen! De schildpadden zijn ondertussen zo aan mensen gewend dat ze gewoon onder je door en tegen je aan zwemmen. Een rare, maar wel een erg leuke ervaring!

  Een andere rare, maar bijzondere ervaring, is de krekelplaag die gaande is Máncora op het moment dat wij er zijn. Door de vele regenval in maart heeft zich hierna een heuse krekelplaag voorgedaan en wij zitten zo'n beetje aan het einde van deze plaag. Overal zijn krekels om ons heen en voor de gekko's is het één groot feest. Als we andere Nederlanders spreken tijdens het wachten op de bus dan hebben we geluk gehad dat we niet een paar dagen eerder er waren. Zij sloegen er paar dag tientallen van zich af, maar dan viel het bij ons nog wel mee.

  Verder dan strandhangen, sporten op het strand bij zonsondergang en proosten met een biertje hebben we niet echt gedaan. Met een volle opgeladen batterij vertrekken we dan ook naar het volgende land, Ecuador!!
  Read more

 • Day12

  Het was kikken om de pas fietsend te halen, en nog snel ook. Heb staan stoeien met mijn buf, omdat er zo veel zweet in mijn ogen liep. Uiteindelijk kwamen we op Tasmaanse Smurf. Karin lag in een deuk. Van een passerende bus kregen we een flesje heel koud water. Tof.
  Vlak voor de pas begon het keihard te waaien. Normaal houdt dat ook weer op, maar vandaag niet. Gingen we met onze warme kleren aan naar beneden! Helaas wind tegen, zodat we na de zalige afdaling stroomafwaarts bij moesten trappen. Ook hier wat meer in de bergen blijven de dorpjes een husje blokjes met op de muur reclame voor een alcalde. En óf er zijn 15 restaurantjes met dezelfde kaart en plastic stoelen, óf het hele dorp is dicht.
  Onze hele mooie rustige wildkampeerplek van I-Overlander is een grintafgraving aan een stuwmeer wat te vies is om aan te pakken. Dat maakt het minder erg dat het niet zulk zwemweer is, maar ik had me er iets anders bij voorgesteld. Geen vogel te bekennen ook.
  Read more

 • Day11

  17-7 Limon de Porcuya

  July 17 in Peru

  We vertrekken retevroeg om de hitte voor te zijn, om half zes al wakker. Van onze kampeerplek klimmen we 750 hoogtemeters in 15,4 km. Gaat net lekker, al overweegt Karin om een stuk te bussen. Die rijden hier alleen niet zo veel. In Limon de Porcuya zien we een hospedaye. Dan toch maar stoppen al is het pas 12 uur. Hierna komen nog 500 hoogtemeters en over 49 km is een wildkampeerplek bij een meertje. Dat is net leuk voor morgen.
  De mevrouw met de sleutel is moeilijk te vinden, om half 3 kunnen we er in, met zijn tweeën 1 kamer met 1 bed want meer is er niet. Er blijkt geen water te zijn, alleen 's morgens om 8 uur. Nou snap ik dat er in droge streken soms een waterprobleem is, maar 15 km terug stonden ze om de 500 meter trucks te douchen. En nou snap ik het dus niet meer. Gelukkig had ik nog water in mijn douche-zak.
  Ik hoop dat het dorp zo sneu is nu vanwege de siësta, dit is zelfs voor mijn maatstaven naatje.
  Read more

 • Day10

  Van het ontbijt zijn de eieren erg lekker. De koffie had ik graag wat heter gewild en met meer koffie. Ze zetten hier koffie extract, dat krijg je dan in een kannetje, en een beker "heet" water. Nou zat mijn beker al zo vol dat er niets meer bij kon, en heet is anders.
  Nog extra macaronie want waar we heen gaan staat helemaal niets op de kaart behalve de weg.
  De petroglyphen zijn moeilijk te vinden, toch gelukt. Gaaf idee; 4 tot 6 duizend jaar oud!
  Daarna klimt het gestaag, maar fietsable voor de verandering. Wel redelijk warm al heeft Karin er meer last van dan ik.
  Daarom stoppen we eerder dan we van plan waren. Naast een restaurant, er is een douche, een kraan en een wc. We douchen met mijn waterzak (warm😊) want we hebben veel water meegezeuld, want hier was niets volgens google maps. Huh.
  Read more

 • Day177

  Mancora

  October 18 in Peru

  This is what I had hoped Montanita to be like. Chilled, but with a vibe going on, a relaxed surf town which is yet to be over developed. It’s still got a bit of a night scene, but his involves either a big cheesey hostel called Loki, which is horrible, or the 6 or so bars on the beach, which turn there sound systems up at night and compete. In low season, for very few people! This would be my first taste of Peru and it was great!
  The place we choose to stay had 4 person private rooms for cheap, so we did that, which was perfect, especially since we arrived at 6:45am. It was hot and breezy during the day, but at night, the temperature was ideal for sleeping, barely any mozzies too!
  The sunset on the first night was unreal. We watched whales breaching across the horizon and the colour the sky went after sundown was amazing! Glad we got to take some photos. We also got chatting to three Aussies, who we then went and got mega drink with. It turned out that they knew each other as they had been in Banff for a season, and a big coincidence, but they knew who of the guys we’d met in Baños.
  The next was a bit of a right of, so we just lounged, looked around the town, and ate food. So many places to eat selling cheap food. Day eating in most places in Latin America, either means something standard of the menu, or a set lunch menu or menu del dia. These can be really cheap, as little as 7 soles, or £1.75 for a soup, main with rice and chips/beans/lentils and a fresh juice. In Peru, normally Maracuya. Nice!
  Later that day, we found out that the Banff crew were on their way! We forgot that they were heading down as is planned to spend a lot longer on the coast in Ecuador. The week was going to be a lot of fun! I hired a surfboard that day and headed out. Mancora has a small, but fun point break and the locals are all super friendly. This was the first time for me on a board since I did something to my rib. It was okay, but only went out for an hour or so, just to be on the safe side. I’d been given the heads up on a burger place call Smokin Brothers, so headed there in arvo to stuff my face. It were good!
  Next day was Sunday and we met the Banf lot at lunchtime in the beach, there began the party! One night on, one off for the next 6 days, it was a lot of fun!
  One of the days we all went out to go whale watching, which almost turned in to whale ramming! We got clooooose! After, all 16 of is headed for more burgers for lunch, we were 90mins early for them to open, but they couldn’t turn us down, so we gave them an order and came back a little later once they were set up. They had to call in the reinforcements, but they loved us.
  Not much else went on apart from drinking, eating and chilling.
  I was going to go to a few other places down the coast, so I said see ya later to Kirsty, who headed off with one of the Aussies, Sonya, to Huanchaco down the coast. I stayed for another night or two, which was cool as Malvin turned up, so hung out with him for the next day, before I then headed off to Lobitos to have a look. Fun times!
  Read more

 • Day182

  Lobitos

  October 23 in Peru

  A much needed break from tourism, Lobitos is a bit remote. There’s not much here apart from surf breaks, hostels and nodding donkeys. There’s a lot of oil around these parts!
  I came to check it out and do some surfing, or try to surf! My ribs feel okay, but the main break is quite a fast left handed point break, and my skills are not quite up to it. The water is cold and a full wetsuit is very much needed. It’s like British summer time sea temperature, but with good winter waves!
  A very cool place, but with almost nothing here. Old oil platforms dot the horizon, and there’s the odd dead sea lion on the beach apparently.
  The hostel was an old colonial house on a hill over looking the bay. It had running water most of the time, but was really breezy with old floorboards and most of the rooms have doors to the outside. I was given a cheap private room with standard death trap shower on suite.
  I’d definitely come back here more prepared and with my own kit!
  Read more

 • Day220

  Short stop - Piura

  October 18 in Peru

  Peru is our speed-up country. The country is huge and we do not have enough time. First stop is Piura, but only for a night and afterwards we will travel to Lima for another night. We have a longer stay ahead in Arequipa. Therefore only a short post.
  In Piura we tried some of the typical Peruvian food: leche de tigre and delicious beer (the dark bottle is a black beer that has a bit of a taste of chocolate).Read more

 • Day27

  Vamos á la playa!

  September 28, 2016 in Peru

  Greets aus Máncora!

  Es tut mir wirklich leid, dass ich mich so lange nicht gemeldet habe. Aber deshalb habt ihr nun doppelt so viel zu lesen!

  Von Cuenca nach Máncora haben wir das erste Mal eine Grenze zu einem neuen Land überschritten. Zusätzlich war es unsere erste Nachtfahrt. Doch, abgesehen davon, dass wir ca. 2 h warten mussten, bis wir den Grenzübergang endlich hinter uns hatten, lief alles ziemlich reibungslos und wir kamen schließlich am Montag um 6 Uhr früh in Máncora, Peru, an. Zum Glück durften wir direkt in unser Zimmer und konnten dort noch ein wenig Schlaf nachholen.
  Unser Palosanto Hostel war wirklich genial! Es war super zentral - 2 Min zum Strand, es gab im Hostel einen Pool, jeden Tag wurde das gesamte Hostel geputzt, es gab eine Bar mit netter Musik, 3 WLAN-Router und total nettes Personal. Allgemein war es toll eingerichtet und wir würden es sofort weiterempfehlen! Nur das Frühstück ließ wieder zu wünschen übrig, aber man kann ja nicht alles haben. Außerdem war direkt am Hauptstrand, also 2 Minuten von uns entfernt, ein super tolles Frühstückscafé - ganz typisch auf Stelzen mit Rehtdächern -, wo es so fabelhaftes French Toast und frischgepresste Säfte gab, dass wir dort auch 2x frühstücken waren.

  Allgemein ist das Essen hier sehr billig, wenn man sich an die "Menu del días" hält - diese bestehen aus einer Vorspeise, Hauptspeise und einer Limonade dazu - für 10 Soles (3$)!

  Natürlich haben wir in unserer kleinen Strandwoche auch die Ruhe genossen, lagen brutzelnd in der Sonne, kühlten uns im Pool ab und lebten mal wieder in den Tag hinein. Am dritten Tag, nachdem wir am vorigen Tag verschlafen hatten, ging es dann surfen. Für 40 Soles (in $ immer durch 3,3 teilen) hatten wir ca. 2 h einen Personal Trainer, der uns die Technik erklärt hat und hinter einem am Brett geschwommen ist. Ich habe es direkt geschafft, aufzustehen und als wir beide die letzten Male bis zum Ende der Welle gesurft sind, haben wir eine kleine Pause eingelegt und wollten am Nachmittag nochmal unser Glück auf eigene Faust probieren. Also sind wir hochmotiviert wiedergekommen und wurden förmlich verschlungen. Die Wellen hier haben hier wirklich eine beachtliche Höhe und leider sind wir irgendwann in einen Strom von brechenden Wellen geraten, sodass wir teilweise Panik bekamen, was die Luft anging und Mengen an Salzwasser geschluckt haben. Diese Kraft ist echt Wahnsinn, du kannst irgendwann dein Surfbrett nicht mehr halten und das zieht dich dann auch noch in eine neue Richtung. Als dann ein älterer Mann zu uns schwamm und nur meinte: "Hey, was macht ihr hier, ihr bringt euch noch um!", da sind wir dann auch lieber rausgegangen. Wir sind also wohl doch nicht solche Naturtalente... Aber einen Versuch war es wert!

  Máncora ist eines der Städte, die für ihre Partys bekannt sind. Doch falsch gedacht - es war wirklich tote Hose dort. Anscheinend ist momentan Low Season, obwohl das Wetter fantastisch ist, sodass nicht viel los war. Naja, wir haben zwei nette Krankenschwestern aus England kennengelernt, mit denen wir viel unternommen haben.

  Am Freitag vor unserer Abreise sind wir dann nochmal zu einem weiteren Highlight aufgebrochen: das Schildkrötentauchen.
  Es war Wahnsinn! Diese großen Tiere kommen so nah an dich heran, das ist unglaublich. Teilweise weißt du gar nicht, wohin mit dir, weil du umzingelt bist und sie ja nicht mit den Händen berühren willst. Aber das war es echt wert, diese Tiere sind wirklich faszinierend - ein toller Abschluss!

  Gestern Abend ging es dann um 9, statt um 8 auf unsere erste lange Busreise nach Lima. Ich sitze gerade noch drin und inzwischen sind wir statt 18 h schon mehr als 20 h unterwegs. Aber so langsam kommt das Ziel in Sicht! Bin ich froh, wenn ich gleich Zähne putzen und duschen kann... Naja, wie auch immer ;-)

  Bis bald!
  xx,
  Jojo
  Read more

 • Day645

  Mancora revisited

  February 20 in Peru

  After being uninspired on first entry into Peru we decided to head to the beach town of Mancora where we had spent a very happy few days 13 years ago, last time we were in Peru! It didn't disappoint, although it has been built up quite a lot. We found a great hotel where we could park and use all the facilities including the pool - funnily enough it was right on the spot on the beach we used to go last time we were here.

  We eventually tore ourselves away continued south to a little town that been recommended to us back in Colombia because of its amazing museum, and it was incredible. It shows the tombs that they found of 2 Sipan lords who were buried with the most amazing gold, silver and copper jewelry. This is proper buried treasure, not to mention the lords' wives, child, priest, head warrior, dog and llama! (Sorry no photos allowed.) These were all things that they though they would be needed in the after life.

  After ANOTHER trip to a mechanic - the sound was back and this time they said the suspension.... we were forced to spend the night at a truck stop... Which actually wasn't all that bad - I've definitely had worst nights sleep. We headed to another amazing pre-Incan site in Trujillo called Huaca de le Luna. It was inhabited by the Moche people, who did a lot of human sacrifice (too much rain, not enough rain, etc!) which went hand in hand with a sophisticated social and artesanal society. We saw the famous reed canoes on the beach and spent an enjoyable afternoon eating ice cream and drinking beer with a friendly bar owner on the square we free camped on.

  We got up at sunrise as we were determined to try and get gas (propane). We arrived at the plant and after 20 mins (FYI that's really quick) were allowed to drive in where they filled our tank no problem! Hallelujah! This us a very big deal as it is very hard to find a place that will fill a fixed tank, and we were running on fumes. Cold beer for another month :)
  Read more

You might also know this place by the following names:

Piura, Piwra jacha suyu, Рэгіён Пюра, Пиура, Regió de Piura, Departemento Piura, منطقه پیورا, Piuran alue, Région de Piura, Region Piura, Regione di Piura, ピウラ県, პიურის რეგიონი, 피우라 주, Regio Piurensis, Piuros departamentas, Wilayah Piura, Piura-regionen, پیورا, Piwra suyu, Пьюра, แคว้นปิวรา, Піура, پیورا علاقہ, 皮乌拉地区

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now