Tour Dag 3 - Deel 1 (Villa Candelaria)
25 kwietnia 2023, Boliwia ⋅ ☀️ 18 °C
Na weer een verschrikkelijk koude nacht waarin iedereen een beetje begon te spoken en er batterijen van powerbanks leeg zijn gegaan door de kou, was het tijd om weer verder te gaan!
De eerste stop Czytaj więcej
Tour Dag 3 - Deel 2 (Villa Candelaria)
25 kwietnia 2023, Boliwia ⋅ ☀️ 18 °C
Ons hotel is voor een groot deel van zout gemaakt! De muren, tafels, stoelen... Heel veel is van zout! Het hotel ligt namelijk tegen Salar de Uyuni aan (niet dat dit per se een reden is om een gebouw Czytaj więcej
Tour Dag 4 - Deel 1 (Tupiza)
26 kwietnia 2023, Boliwia ⋅ ☀️ 16 °C
De laatste dag alweer! Om 4:30 wakker geworden, gingen we allemaal half slapend de auto in. De eerste stop van vandaag was Incahuasi, één van de veertien eilanden die de zoutvlakte heeft. Na een rit Czytaj więcej
Tour Dag 4 - Deel 2 (Tupiza)
26 kwietnia 2023, Boliwia ⋅ ☀️ 20 °C
Midden op de zoutvlaktes was het tijd om cliché foto's te maken. Kwalitatief waren ze misschien niet allemaal even goed, maar gelachen hebben we zeker. Na nog een stuk over de vlakte te hebben Czytaj więcej
Tarija - Dag 1
27 kwietnia 2023, Boliwia ⋅ ☀️ 25 °C
Na een enorm gespierde Duitser te hebben ontmoet die een boek zat te lezen (had toch direct kortsluiting bij dit beeld), vertrok de enige bus die geen nachtbus was richting Tarija. Tijdens het wachten Czytaj więcej
Tarija - Dag 2
28 kwietnia 2023, Boliwia ⋅ ☀️ 26 °C
Voor vandaag had ik mooie plannen, maar na het ontbijt had ik vooral zin in een luie dag en slenteren door de stad, dus dat heb ik gedaan 🙃.
Uiteindelijk heb ik nog best veel gezien, beginnend met Czytaj więcej
Tarija - Dag 3
29 kwietnia 2023, Boliwia ⋅ ☀️ 30 °C
Na wakker gemaakt te zijn door gebons op de muur (ze zijn aan het verbouwen aan de andere kant), was ik plots 20 jaar. Uiteraard heb ik het groots gevierd met een stuk taart en koffie in een café, Czytaj więcej
Santa Cruisend naar Santa Cruz
30 kwietnia 2023, Boliwia ⋅ ☀️ 29 °C
Naar Santa Cruz rijden er alleen nachtbussen, dus ik heb een extra dag in Tarija. Tijd om een deel van mijn plan van vrijdag door te zetten.
Met een trufi, de minibusjes die naar nabijgelegen Czytaj więcej
Santa Cruz - Dag 1
1 maja 2023, Boliwia ⋅ ☁️ 21 °C
Sochtends om een schappelijke tijd aangekomen in Santa Cruz (de la Sierra)! Vandaag bleek wel een gekke dag te zijn om aan te komen in deze stad. Het is vandaag 1 de Mayo, Labour Day! Waar dit in Czytaj więcej
Santa Cruz - Dag 2
2 maja 2023, Boliwia ⋅ 🌧 19 °C
Ook vandaag was er weer veel regen en was het koud. Naja, koud... Ik vond het nog erg aangenaam, maar mensen droegen mutsen en dikke jassen. Vandaag was de stad iets levendiger, maar nog steeds niet Czytaj więcej
Chochís - Dag 1
3 maja 2023, Boliwia ⋅ ☁️ 23 °C
Vandaag een tocht naar het oosten! Na langer dan gehoopt te moeten wachten op een bus, maar wel een veel te vrolijke medewerker van het busbedrijf ontmoet te hebben (hij droomde van een Czytaj więcej
Chochís - Dag 2
4 maja 2023, Boliwia ⋅ ☁️ 24 °C
Na een goede nachtrust heb ik de wandeling naar Santuario Mariano de la Torre gemaakt. Dit heiligdom, in de vorm van een kruis, is gebouwd ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de overstroming in Czytaj więcej
San José de Chiquitos
5 maja 2023, Boliwia ⋅ ⛅ 26 °C
Vanochtend heb ik met Paulo afgesproken de Cascada El Velo de Novia te zien. De wandeling begint aan de rand van het dorp en het is maar een kilometer naar de waterval toe. Onderweg waren er veel Czytaj więcej
Santa Cruisend weg uit Santa Cruz
6 maja 2023, Boliwia ⋅ ☁️ 22 °C
Na een nacht waarin ik niet alleen bleek te zijn in de kamer (een kakkerlak die ik maar Kristian Kristenssen heb genoemd was ook aanwezig) vertrok in na de lunch terug richting Santa Cruz. Vandaag was Czytaj więcej
Trinidad
7 maja 2023, Boliwia ⋅ ☁️ 23 °C
Sochtends om 6 uur kwam de bus aan in Trinidad. De hoop dat er een bus al vrij snel richting Rurrenabaque zou vertrekken verdween al snel toen het eerste busbedrijf zijn rolluik open deed. De eerste Czytaj więcej
Rurrenabaque
8 maja 2023, Boliwia ⋅ ☁️ 24 °C
Na m'n leven gewaagd te hebben op een mototaxi, kwam ik aan bij de busterminal die vijf en een halve kilometer buiten het centrum ligt. Hier stond een grote verrassing voor me klaar, namelijk een bus Czytaj więcej
Tour Dag 1 (Eco Lodge)
9 maja 2023, Boliwia ⋅ ⛅ 26 °C
Dag 1 van de tour in de pampas! Ik heb voor een wat (relatief) duurdere tour gekozen, en dat heeft zich goed uitbetaald!
Om 8:30 moest ik bij het kantoor van de tour agency (Mashaquipe Tours) zijn. Czytaj więcej
Tour Dag 2 (Eco Lodge)
10 maja 2023, Boliwia ⋅ ⛅ 27 °C
Dag twee van de tour! Om zes uur in de ochtend werd ik wakker van hele harde geluiden, wat op een soort gekwaak leek. Er van uitgaande dat dit kikkers waren viel ik weer in slaap, maar bij het ontbijt Czytaj więcej
Tour Dag 3 (Rurrenabaque)
11 maja 2023, Boliwia ⋅ ☀️ 32 °C
Vandaag was alweer de laatste dag van de tour. Om vijf uur in de ochtend stonden we op om een boottourtje te maken en de wisseling van de wacht weer mee te maken, maar nu andersom. Als snel waren de Czytaj więcej
Australia
12 maja 2023, Boliwia ⋅ ⛅ 29 °C
Australia, inderdaad. Niet het Australia ver weg van hier, maar alsnog een Australia waar ik niet had verwacht de dag te gaan eindigen. Gisteravond vertelde de hosteleigenaar me dat er geen bussen Czytaj więcej
Riberalta
13 maja 2023, Boliwia ⋅ ☀️ 33 °C
Na wakker te zijn geworden met aardig wat muggenbulten, was ik erg benieuwd of de collectivo op zou komen dagen. Eerst was er nog een ontbijtje met de twee truckers van gisteren en ééntje extra, die Czytaj więcej
Guayaramerín
14 maja 2023, Boliwia ⋅ ☀️ 34 °C
Na een nacht op de witte zetel ben ik wedergekeerd naar de terminal om met de collectivo naar Guayaramerín te gaan, een uur verderop. Guayaramerín lijkt een beetje op Riberalta, maar is iets Czytaj więcej
Porto Velho - Dag 1
15 maja 2023, Brazylia ⋅ ☀️ 34 °C
Maandag, dus de grens is weer open! De grens tussen Bolivia en Brazilië bestaat voor een groot deel uit rivier, wat ook hier het geval is met Rio Mamoré. Aan het einde van het dorp is een haventje, Czytaj więcej
Porto Velho - Dag 2
16 maja 2023, Brazylia ⋅ ⛅ 33 °C
De eerste volle dag in Brazilië! Qua taal even schakelen, want er wordt natuurlijk Portugees gesproken. Nu wil ik zeker niet zeggen dat ik vloeiend Spaans spreek, maar ik genoot van alle gesprekjes Czytaj więcej
Boot - Dag 1
17 maja 2023, Brazylia ⋅ ☀️ 32 °C
Vandaag zou de boot om 12:00 vertrekken, maar Daniel had me geadviseerd om er al om 9:00 te zijn, om een goed plekje te veroveren. Veel plek was er niet meer, maar vlakbij een hoek was er nog wat Czytaj więcej

PodróżnikPrachtig