Copacabana - Dag 2
4 april 2023, Bolivia ⋅ ☀️ 28 °C
Vannacht ging het weer helemaal tekeer. Regen, onweer, hagel, alles. Tenminste, hagel, het was een soort mix van hagel en sneeuw bleek de volgende ochtend (het was ook stervenskoud snachts). Ook warenLäs mer
Yumani
5 april 2023, Bolivia ⋅ ☀️ 31 °C
Vandaag ga ook ik naar Isla de Sol! Vanochtend om 9 uur ging ik met één van de vele kleine bootjes het water op. Je kan vanuit Copacabana zowel naar het zuiden van het eiland, waar het dorp YumaniLäs mer
La Paz
6 april 2023, Bolivia ⋅ ☀️ 27 °C
Na een heerlijke nachtrust, en een nog beter uitzicht bij het wakker worden en ontbijt, was het tijd om met de boot terug naar het vasteland te gaan. De boot zou pas om 10:30 vertrekken, maar in mijnLäs mer
Coroico - Dag 1
7 april 2023, Bolivia ⋅ ⛅ 25 °C
Goede vrijdag! Blijkbaar voor de Bolivianen een erg belangrijke dag, want de stad was stil en relatief erg leeg. Winkels waren dicht en er reden een stuk minder busjes dan normaal. Op weg naar deLäs mer
Coroico - Dag 2
8 april 2023, Bolivia ⋅ ⛅ 29 °C
Tijd voor een wandeling! Na een lekker ontbijt met een nog lekkerder uitzicht, ging ik op pad. De bestemming was Tocaña. Tocaña is een dorp waar vooral Afrikaans-Boliviaanse mensen wonen. In de 16eLäs mer
Coroico - Dag 3
9 april 2023, Bolivia ⋅ ⛅ 29 °C
Het was alweer een tijdje geleden, dus het werd weer hoog tijd... Koorts en diarree! Gisteravond begon het en vannacht was ik aardig op stoom. Eindeloos dromen, van vele dekens naar bijna geen dekens,Läs mer
Coroico - Dag 4
10 april 2023, Bolivia ⋅ ⛅ 31 °C
Ondanks dat ik dacht dat het ziek zijn verrassend snel over was, bleek vannacht toch nog vol wilde dromen te zitten. Om half 1 snachts werd ik schreeuwend (volgens mij schreeuwde ik FUUUCK... 🙃)Läs mer
Oruro - Dag 1
11 april 2023, Bolivia ⋅ ⛅ 24 °C
Reisdag naar Oruro! Fernando vroeg me bij het ontbijt of hij nog iets kon verbeteren aan het hostel, omdat hij het nog niet zo lang geleden begonnen is. Nadat ik zei dat ik niks kon verzinnen,Läs mer
Oruro - Dag 2
12 april 2023, Bolivia ⋅ ☀️ 28 °C
Een dagje in Oruro! Vanochtend ben ik eerst verhuisd naar een hotel in het centrum van de stad, "Hotel Houston". Oruro is niet extreem bijzonder (behalve met carnaval!), maar wel een leuk, druk enLäs mer
Cochabamba - Dag 1
13 april 2023, Bolivia ⋅ ☀️ 26 °C
Na nog wat door Oruro te hebben gelopen, ben ik weer naar de nieuwe busterminal gegaan. In Bolivia zijn de bussen van een stuk mindere kwaliteit, maar deze was weer best aardig! De rit van zo'n 5 uurLäs mer
Cochabamba - Dag 2
14 april 2023, Bolivia ⋅ ☀️ 32 °C
Vandaag ben ik op pad gegaan naar Cascada Apote, een waterval in de bergen/heuvels die tegen Cochabamba aanliggen. Met een propvol busje en een chagrijnige chauffeur ging de rit 45 minuten lang doorLäs mer
Cochabamba - Dag 3
15 april 2023, Bolivia ⋅ ☀️ 27 °C
Zaterdag, voetbaldag in Cochabamba! Inmiddels ben ik al zo'n vier en een halve maand in Zuid-Amerika, een continent dat groot fan is van voetbal, maar heb ik nog steeds geen echte voetbalwedstrijdLäs mer
Nachtbus van Kotsebambi naar Suikerstad
16 april 2023, Bolivia ⋅ ☀️ 28 °C
Naar Sucre, mijn volgende bestemming, rijden er op zondag allen maar nachtbussen, dus vandaag heb ik nog een hele dag in Cochabamba. Toevallig zag ik dat er een tentoonstelling van Dalí ergens in deLäs mer
Sucre - Dag 1
17 april 2023, Bolivia ⋅ ☀️ 26 °C
Inmiddels vind ik de nachtbussen geen vervelend iets meer. Wat wel lichtelijk irritant is, is op een onmogelijke tijd aankomen met je nachtbus. Deze nachtbus kwam 4:15 aan. Een tijdstip waarop jeLäs mer
Sucre - Dag 2
18 april 2023, Bolivia ⋅ ☀️ 24 °C
Vlakbij Sucre ligt Castillo de la Glorieta, een nogal bijzonder kasteel, niet zoals alle anderen. Eigenaren van het kasteel waren Francisco Argandoña, een man die in de mijnbusiness zat, en DoñaLäs mer
Potosí - Dag 1
19 april 2023, Bolivia ⋅ ☀️ 25 °C
Na de ochtend nog door te hebben gebracht in onder andere de markt in Sucre, heb ik smiddags de bus genomen naar Potosí. De markt was niet eens heel erg groot, maar je kon er makkelijk in verdwalen.Läs mer
Potosí - Dag 2
20 april 2023, Bolivia ⋅ ☀️ 21 °C
Vandaag eén van de meest indrukwekkende, interessante en ook wel enge dingen die ik heb gedaan. Zoals eerder genoemd staat Potosí bekend om zijn mijnen. Al 480 jaar wordt er in de omgeving, vooralLäs mer
Potosí - Dag 3
21 april 2023, Bolivia ⋅ ☀️ 20 °C
Vergeleken met gisteren een heerlijk relaxte dag. Gisteravond heb ik Martin ontmoet die in het bed naast me ligt. Hij is een Brit van begin zestig die al drie jaar door zowel Noord, Midden alsLäs mer
Tupiza
22 april 2023, Bolivia ⋅ ☀️ 20 °C
Vandaag was m'n eerste bus in een "Bus Leito", een bus met drie rijen. Oftewel, niemand naast je, grotere stoelen en nog meer beenruimte dan normaal! Best wel een keer lekker. Net na zessen kwam ikLäs mer
Tour Dag 1 - Deel 1 (Quetena)
23 april 2023, Bolivia ⋅ ☀️ 19 °C
De dag begon om 7 uur met ontbijt en om half 8 met vertrek van de tour. Er was wat gedoe rond de Belgische en de Brit die betaald hadden voor een Engelse gids die ze niet wilden (lang verhaal). DeLäs mer
Tour Dag 1 - Deel 2 (Quetena)
23 april 2023, Bolivia ⋅ ☀️ 19 °C
De komende dagen zullen vooral in de auto doorgebracht worden. Dit is verre van erg, gezien de prachtige uitzichten. De natuur hier is niet normaal bijzonder. Op sommige momenten lijkt het alsof we opLäs mer
Tour Dag 2 - Deel 1 (Laguna Colorada)
24 april 2023, Bolivia ⋅ ☀️ 14 °C
Dag twee van de tour! Na een nacht van een tiental graden onder nul vertrokken we om 7:30, en het was me weer een dagje! Eerst hebben we een heel stuk door de woestijn gereden, waarna we op 4600 meterLäs mer
Tour Dag 2 - Deel 2 (Laguna Colorada)
24 april 2023, Bolivia ⋅ ☀️ 14 °C
En toen kwam het...de Termas de Polques: hot springs! Het was vandaag stervenskoud, vooral door de wind. De hot springs waren daarentegen heerlijk warm (door vulkanische activiteit) en hadden vanuitLäs mer
Tour Dag 3 - Deel 1 (Villa Candelaria)
25 april 2023, Bolivia ⋅ ☀️ 18 °C
Na weer een verschrikkelijk koude nacht waarin iedereen een beetje begon te spoken en er batterijen van powerbanks leeg zijn gegaan door de kou, was het tijd om weer verder te gaan!
De eerste stopLäs mer
Tour Dag 3 - Deel 2 (Villa Candelaria)
25 april 2023, Bolivia ⋅ ☀️ 18 °C
Ons hotel is voor een groot deel van zout gemaakt! De muren, tafels, stoelen... Heel veel is van zout! Het hotel ligt namelijk tegen Salar de Uyuni aan (niet dat dit per se een reden is om een gebouwLäs mer

Resenär
Wow, wat mooi!
ResenärIk word er zo blij van, als ik lees wat jij allemaal meemaakt!