United States
Jefferson Parish

Here you’ll find travel reports about Jefferson Parish. Discover travel destinations in the United States of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

23 travelers at this place:

 • Day214

  New Orleans - Airport

  August 2, 2017 in the United States ⋅ ☁️ 28 °C

  Nach 4 Nächten LA ging es mit Delta nach New Orleans. Auf dem Flug in der 737 gab es volles Entertainment. Damit hatten wir gar nicht gerechnet und waren hocherfreut.

  In New Orleans angekommen wurden wir mit einem kleinen Golfcaddy zu unserer Autovermietung gebracht. Dort haben wir ein Auto Upgrade bekommen und fahren jetzt zum Glück mit Tempomat durch die Gegend.

  Unsere Fahrt ging direkt nach Mobile, Alabama, bzw. Spanish Fort. Wir fuhren damit von Louisiana, durch Mississippi nach Alabama. Begrüßt wird man hier an der Staatsgrenze nach Alabama mit "Welcome to Sweet Home Alabama". Ohrwurm des Songs ist damit wohl immer garantiert. Hier besuchen wir David's Arbeitskollegen David und seine Tochter Julia. Namenstechnisch sind wir uns also schon mal einig.
  Read more

 • Day5

  Dan 5

  Yesterday in the United States ⋅ 🌙 15 °C

  Danes sva spala v hotelu Streamline, v kraju Daytona Beach. En od najboljših do zdaj. Že receptor je bil super fajn. V sobi pa odlična postelja, TV s ful programi, omare z vratci. Omare omenim zato, ker se povečini srečujeva z eno štango, na kateri je tu pa tam obešen kakšen obešalnik. Praktično nova kopalnica je imela celo ročko za tuširanje, poleg glave na stropu, seveda. Klima je bila takšna kot jo poznamo pri nas, montirana pod stropom, podolgovata. In ne ena mini kišta, ki grozno ropota, ko je prižgana. Ponudili so nama celo zajtrk v sobi, za doplačilo, pa se zanj nisva odločila, ker je bil plan, da greva zjutraj na vaflje.

  Spakirala sva kufre in se najprej odpeljala do Daytona International Speedwaya, kupit karte za voden ogled dirkališča ob 11h. Ura je bila že nekaj čez 10, zato so vaflji odpadli in sva si kar na dirkališču privoščila zajtrk. Nič posebnega sicer, je pa nafilalo želodček. Ob 11h smo se naložili na voziček, ki je bil pripet na pick-up avto (to je tisti s kasonom), vozil ga je pa (ocenjeno) 75 let stari poznavalec dirkanja. Model. Obkrožena sva bila pa z res pravimi Nascar fani. Rednecki. Hillbillyji. Vsi z naglasom. In 2 Slovenca :)

  Najbolj znana dirka, ki se odvija na tem dirkališču, je Daytona 500. Letos sva jo zamudila, na sporedu je bila 17. februarja. 500 milj, oz. 805 km, oz. 200 krogov odvozijo. Letos je imel zmagovalec povprečno hitrost 220 km/uro. Super hitrost, ampak mora bit to dolgočasno. Krog je ovalen, vse kar voznik počne je, da zavija levo. Jeff Dunham se super pošali na ta račun v enem izmed svojih skečov. Del tega je stavek: “They’re making a left tuuurn.” In to je v osnovi to :)

  Peljali smo se okoli dirkališča, zapeljali pa tudi notri. Ampak po pisti vozili le na ravnem delu, na ovalih se proga kar dobro nagne, za 31 stopinj. Verjetno bi se naš voziček takrat prekucnil. Po zaključku nas je zmagovalec letošnje dirke prek posnetka povabil še v muzej, kjer je razstavljen njegov avto, Toyota Camry. In pa še par ostalih, starejših, tudi nekaj motorjev imajo.

  Na dirkališču se, poleg dirk, vsakega toliko organizirajo tudi zbori. Eden od teh je motoristični. Zbere se okoli 400.000 motorjev. Nora cifra. Kaj pa veš, mogoče se ga pa kdaj udeleživa :)

  Ob 12h sva krenila na več kot 1000 km dolgo pot proti New Orleansu. Sliši se, da bo težko prenesti vse te kilometre, pa so sedeži v avtu super udobni, postanek tu in tam pa tudi izboljša počutje. Najino število obiskanih držav se je povečalo na 8. Danes sva na seznam dodala Alabamo, Missisippi in Lousiano. Jutri nimava v planu nič. Lažem, uživancija je na sporedu ;) Pa bajsanje s Po’ Boy-i.
  Read more

 • Day6

  Dan 6

  4 hours ago in the United States ⋅ 🌙 19 °C

  Ko sva včeraj stopila v sobo v motelu Express Inn, sva bila s sobo načeloma zadovoljna, le vonj je bil ek. Ura je bila že skoraj 22, niti se nama ni dalo ubadat z menjavo. Zjutraj greva iz sobe, hodiva proti avtu in opazujeva vrata sob. Ena imajo znak za prepovedano kajenje, druga ne. Ugotoviva, da na najini sobi ta znak manjka. Jebela cesta, dali so nama sobo za kadilce, čeprav sva rezervirala za ne. Nič čudnega, da je v njej smrdelo. Greva do recepcije, pojasniva situacijo in brez kakršnih koli težav dobiva novo sobo. Dišečo sobo. Woohoo! Dan je bil že tako lep, s tem se je le še polepšal.

  O centru New Orleansa niti ne bova veliko pisala, saj slike povedo svoje. Omeniva le, da sva napovedano bajsanje začela z verjetno najbolj znamenito jedjo tu, senvičem Po’ Boy. Več različnih zgodb obstaja glede določitve imena. Najbolj verjetna pa je ta iz leta 1929. Brata Benny in Clovis Martin sta med 4-mesečno stavko enega od podjetij, ki je izdeloval tramvaje, v svoji restavraciji stavkajočim delavcev nudila brezplačne sendviče. Tudi sama sta bila nekoč vpletena v ta posel, od tu želja po nudenju pomoči. Zaposleni v restavraciji so stavkajoče delavce sočutno poimenovali poor boys (ubogi fantje), po louzianskem dialektu se izgovori po’ boy in od tu ime sendviča. Poskusila sva enega s škampi in drugega z govedino. Yummy, yummy, yummy!

  Sledil je obisk verjetno najbolj zaželenega lokala Café du Monde. Tu strežejo sladico imenovano Beignets. Google jed prevede v ocvrtke iz kuhanega testa. Podobno je našim miškam, ampak ne čisto. Testo je bolj bogato. Privoščila sva si še kavici in to je praktično to kar strežejo tu. V tistem času, ko sva bila midva tam, je moralo streči vsaj 25 natakarjev, če ne še več. Ko sva se postavila v vrsto, se je ta zdela dolga kot ponedeljek, ampak se je potem presenetljivo hitro premikala. En, dva, tri in že sva sedela za mizo. Nama je bila zadevšna všeč, je pa to spet ena od takih, ki jo greš poskusit in, če se v naslednjih 3 letih spet znajdeš v tem koncu, je ne poskusiš znova. New Orleans ponuja toliko noro dobrih jedi, da v enem dnevu ne uspeš poskusit niti 10% vseh. Žal je želodček premajhen :)

  Midva sva po beignets našla prostor še za ostrige. Ustavila sva se v restavraciji Royal House Oyster Bar. Natakar nama je uspel izborit mizo na intimnem balkončku, ki je sicer malo visel in naju je že skrbelo, da se bomo kmalu znašli nadstropje nižje. Pa se je izšlo ;) Naročila sva surove ostrige in pa popečene s parmezanom, maslom in česnom. Oboje super, sva pa enotna, da so popečene boljše.

  Kot napovedano, danes je dan za bajsanje. Sledi runda št. 4.
  Read more

 • Day81

  New Orleans

  August 1, 2018 in the United States ⋅ ⛅ 28 °C

  Heute sind wir endlich an unserem Ziel angekommen. Von Shreveport (erstes Foto) ging es nach New Orleans. Unser Stellplatz auf dem KOA ist schön schattig und abseits von den Großen, die dicht an dicht stehen. Morgen fahren wir in die Innenstadt. Heute gab es nach dem Aufbau nur Kaffee und Kuchen. Dann nochmal ein bisschen einkaufen, nicht viel, wir haben vor, die Spezialitäten der Stadt auszuprobieren. Das Abendessen war heute auch wieder sehr einfach. Dann ab unter die Dusche und rein in den klimatisierten Camper.Read more

 • Day43

  Never a dull moment...

  December 9, 2016 in the United States ⋅ 🌙 45 °F

  Last time we were in New Orleans, the KOA was flooded by a storm that dropped 10 inches of rain. This time the KOA was flooded by a burst water main. We had to move our trailer at 8pm to avoid the rising flood. Heather said I needed to say that I almost ran her down while we were moving the trailer, but In my defense, it was dark and I was excited by the flooding.Read more

 • Day62

  New Orleans

  October 23, 2015 in the United States ⋅ ⛅ 77 °F

  We made it! But disaster strickes. The ice chest drain opened up in the trunk some time during the day. The trunk is soaking wet, but nothing is ruined.

  We need to decide not only what to do while here, but how long to stay. Rain is on the horizon, but there may be worse in Texas as the hurricane moves north through Mexico. Right now we just need to dry out and rest.

  Fortunately we still have that chicken salad that got overlooked last night in favor of the dessert now approach to stress relief. I did note, however, pints of Ben and Jerry's in the KOA freezer with an implied sign saying: In case of emergency break glass!
  Read more

You might also know this place by the following names:

Jefferson Parish, مقاطعة جيفرسون, জেফারশন পারিশ, Parroquia de Jefferson, Jeffersoni vald, Jefferson parrokia, پریش جفرسون، لوئیزیانا, Paroisse de Jefferson, Jefferson megye, Ջեֆերսոն շրջան, Parrocchia di Jefferson, ジェファーソン郡, Jefferson Paroecia, Jefferson Kūn, Parafia Jefferson, جیفرسن پارش, Paróquia de Jefferson, Parohia Jefferson, Джефферсон, Округ Џеферсон, جیفرسن پیرش، لوزیانا, Quận Jefferson, Parokya han Jefferson, 杰佛逊堂区

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now