New Zealand
Whangarei

Here you’ll find travel reports about Whangarei. Discover travel destinations in New Zealand of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

285 travelers at this place:

 • Day48

  12-3 Whangarei: mangroves

  March 12 in New Zealand ⋅ ⛅ 23 °C

  Achterlijk vroeg wakker, jammer hoor.
  Mijn burgerlijk ongehoorzame route met de fiets langs de rivier over het voetpad kan niet omdat ik door een Kauri ontsmettingsbad moet dan. Dat durf ik niet te riskeren, zoveel Kauri zijn er niet meer helaas. Dus netjes over de weg, daarna fietspad, wat voor een groot gedeelte langs een drukke weg gaat. Gelukkig is het niet ver. Voetpad blijkt ook een fietspad te zijn, althans, er fietst van alles. Gelukkig maar want ik had een heel ander idee van mangroves en zo kom je daar binnen een kwartier achter ipv anderhalf uur. Zoals opa gezegd zou hebben: ik vond er geen pip aan.
  Wel ontdekt dat meeuwen leuke werkjes in hun staart hebben!
  En eten mussen in Nederland ook vlees? Ik hoor af en toe een mus over komen met het geluid van een cikade, zag er 1 ook 1 eten en ik vind aldoor losse vleugels. Sterk trouwens zeg, die vleugels!
  Read more

 • Day49

  13-3 Tutukaka

  March 13 in New Zealand ⋅ ⛅ 23 °C

  De weg is drukker dan ik dacht, geen vluchtstrook. Een auto met trailer haalt mij in met 130 terwijl er iemand van de andere kant komt. Die vliegt vol in de remmen en redt zo het vege lijf. Het was zo eng dat ik pas na een minuut schrok. Ik kom daarna niet meer in de "wat fietsen we leuk" stemming. Gelukkig is Tutukaka niet ver. Omdat de organisatie die mij aanbevolen was morgen geen trip heeft, ga ik nu met een andere duiken, voor minder geld en inclusief opfris instructie voor mijn PADI. Had ik eerst ook geen zin in, maar nu ben ik er helemaal blij van dat ik het ga doen. Ze konden mijn diploma op Internet nakijken!Read more

 • Day50

  14-3 Tutukaka: duiken

  March 14 in New Zealand ⋅ ⛅ 21 °C

  Ik moet een testje invullen, waar vervolgens niets mee gedaan wordt. Met de boot naar de Poor Knights islands, zo door Cook genoemd omdat hij het op een dode ridder vond lijken. Onderweg doet de reddingshelicopter een oefening. Op locatie spullen in elkaar zetten en aantrekken, hup het water in. Net als 36 jaar geleden (!) heb ik moeite met mijn oren klaren, al gaat het gelukkig iets beter. En eenmaal beneden gaat het goed. We doen wat oefeningen (masker klaren, regulator opvissen, samen lucht delen) en dan al aan de duik. Prachtig, het is volgens Jacques Cousteau dan ook een top 10 locatie. Na de lunch tweede duik met zijn vieren, ik blijf last van mijn oren houden nu, bij ieder op of neer pijn of geluid. Het is weer erg mooi, roggen, zeeanemonen, ontelbare vissen. Fantastisch. Maar het gedoe met die meters en opletten kan me nu niet boeien, ik voel me minder vrij dan met snorkelen. Maar super gaaf om hier gedoken te hebben. In de lunchpauze en na afloop nog naar de grootste zeegrot en de grootste boog. In de grootste grot groeien varens ondersteboven: licht komt weerspiegeld van zee en voedingsstoffen door het dak van de grot. Foto mislukt helaas.
  Mijn oren zitten 's avonds nog steeds dicht.
  Read more

 • Day52

  16-3 Whangaruru South: snorkelen

  March 16 in New Zealand ⋅ ☁️ 22 °C

  Ik denk dat ik moe was, ik moet weliswaar 3 keer plassen 's nachts, maar desondanks is tot half 8 slapen wel een record. En zonder de kinderen sliep ik misschien nog wel.
  Ik mag een snorkel en masker lenen van de achterburen en ga 's morgens en 's middags langs de rotsen snorkelen. Vooral 's morgens bij laag water erg mooi, ik kijk een langstaart rog in de poppetjes van zijn ogen! Boekje en spelletje.Read more

 • Day47

  11-3 Whangarei falls

  March 11 in New Zealand ⋅ ⛅ 21 °C

  Niet zo lang geslapen als gehoopt, walnoten geraapt, paddestoelen gekiekt,wasje op de hand en om 10 uur aan de wandel. Prachtig. Iets zwaarder in die gneuen als gehoopt, maar het tweede stuk is bijna vlak. Ik loop de hele 5 km (en weer terug) ondanks dat ik dat niet van plan was. Maar er is steeds wat te bezienswaardigen: watervallen en Kauri en dan is het volgende niet zo ver meer. En de wandeling zelfs is ook prachtig, langs de rivier.
  Ik ben voor tweeën terug. De rest op mijn gat. Misschien morgen nog naar de grotten hier.
  Read more

 • Day52

  15-3 Whangaruru South

  March 16 in New Zealand ⋅ ⛅ 21 °C

  Ik lees mijn navigatie niet goed denk ik. 3 bergjes zei hij. Duh.
  Het leek wel of ik opeens op een ander eiland zat toen ik Tutukaka uitreed. Bijna geen verkeer, lekker hellinkje, super! Omdat het zo lekker rustig was ging ik over Hikurangi ipv 30 km onverhard. Goed besluit, anders had ik dat prachtige Karst wandelingetje gemist. 't Was maar een kwartiertje, net leuk en práchtig!
  Snelweg viel mee, daarna niet meer helaas, steiler, en veel vaker op en neer dan ik van Maps and Me had begrepen. Koffie in een art-garden. Denk je dat je er bent: camping over de heuvel. O.k. maar 10 meter hoog of zo. Maar wel 15%. Pfff. Ik kon sowieso al niet meer, dus duwen.
  Ik krijg heerlijke vis van mijn achterburen, of ik mijn wijn bij hen wil drinken. Leuk. Maar om half 9 haak ik af. Wil nog footprinten, maar lukt niet meer. Ik blijk ook 1057 meter geklommen te hebben vandaag. Om kwart over 9 slaap ik.
  Read more

 • Day46

  10-3. Whangarei

  March 10 in New Zealand ⋅ 🌙 19 °C

  De ochtend begint met een metallic blauw lieveheersbeestje! Gaaf hoor. Daarna met weer wat klimmetjes naar Waipu Cove. Ik dub, en kies toch voor de snelweg. Eigenlijk best lekker met een goede brede vluchtstrook en ik kan lekker "blazen" om met Willem te spreken. Ik kies toch voor Top 10, is iets verder, minder goede reviews, maar wel niet aan de hoofdweg. Goed besluit, ik sta aan de rand van een natuurgebied, camping is prima. Heerlijk. Ik ben alweer bekaf, halve dag met koppijn gereden. Ik blijf morgen en ga wandelen. Ik hoor een vogel die ik niet ken, maar zie een merel, al vind ik hem er best NZ uitzien met dat blauwe brilletje.Read more

 • Day117

  Waipu Cove

  January 25 in New Zealand ⋅ ☀️ 23 °C

  Der heutige Tag stand nur im Zeichen der Rückfahrt Richtung Auckland, da morgen mein Flug nach Rarotonga geht und ich den Mietwagen wieder rechtzeitig abgeben muss.

  Nachdem ich nach 3,5h Fahrt über neuseeländische Schlengelstraßen keine Lust mehr hatte, habe ich mir auf der Karte einen Ort mit Strand gesucht und bin dort hingefahren. Fix in den Bikini geschlüpft und in Waipu Cove ins Wasser gesprungen. Das tat gut!

  Es half aber alles nichts, es ging wieder zurück ins Auto und ich bin nochmal 1h bis nach Orewa zu meiner Unterkunft gefahren.
  Read more

 • Day150

  State Highway 1

  March 23 in New Zealand ⋅ ⛅ 22 °C

  Vandaag leek het alsof het rijden voor altijd ging blijven doorgaan. We hebben het meeste aantal kilometers afgelegd van heel onze reis. We vertrokken iets buiten Waitomo en ons einddoel was Tutukaka, een dorp langs de kust, meer als 350 km.

  Toen we deze ochtend opstonden zagen we niks, want er was superveel mist. We wisten dat we bij een meer stonden, maar we hadden het nog niet gezien, want het was volledig donker toen we toekwamen. Na ons ontbijt gingen we het dan maar zoeken in de mist. Spijtig genoeg bleef het meer vrijwel onzichtbaar door al het riet dat er rond groeide. Maar niet getreurd, het was een leuk wandelpad en het was blijkbaar ook geliefd bij vogels. We zagen maar liefst vijf ijsvogels, een soort geelgors, putters, een soort parkiet en nog wat andere soorten. Toch wel een leuke start van de dag.

  Hierna was het tijd om te beginnen rijden. Na een uurtje stopten we aan een kleine supermarkt voor nog wat inkopen. Daarna reden we verder richting Auckland. De vele banen op Google Maps verraden al dat het een druk gebied was. Het was ook heel uitgestrekt, niet enkel de stad, maar het hele gebied er rond is druk. Er volgden dus wat frustraties zoals fille, gewoon druk verkeer, niet goed aangeduide afslagen, enz.. Steven werd er serieus van op de zenuwen. Als rustplek voor te lunchen had Tat de botanische tuin in gedachten. Deze was gratis en lag nog ver genoeg uit het stadscentrum. Blijkbaar was deze veel groter dan gedacht en was de parking enorm. Er waren geen picnic bankjes in de buurt, dus aten we in de campervan. We gingen naar het hoofdgebouw om naar het toilet te gaan, maar er was geen tijd om te gaan wandelen spijtig genoeg.

  Verder rijden door Auckland, niet onze favoriete stad momenteel. In de auto alleszins toch veel te druk. Maar gelukkig ging ook het drukke gedeelte voorbij. We stopten aan een uitkijkpunt langs de kust. We hadden een leuk zicht over het Peninsula waar we naartoe reden. Nu was het de laatste rechte lijn tot aan onze eindbestemming.

  De camping was gezellig en niet al te druk, de plaatsen waren vrij groot en er was een mooie keuken. Er valt niet zoveel te beleven in Tutukaka en dat wist de bazin maar al te goed. Ze vroeg direct of we hier waren voor te duiken. En dat is inderdaad de reden waarom we helemaal tot hier zijn gereden. De Poor Knights eilanden zijn enkel vanuit hier te bereiken. Dit is een van de mooiste duikplekken in de wereld volgens duiklegende Jacques Cousteau. We waren oorspronkelijk niet van plan om zo Noordelijk te trekken, maar toen we dit hoorden, konden we het niet laten. Morgen zitten we dus terug op de boot, op naar een nieuw avontuur!

  We gingen nog snel langs de duikshop om wat papieren in te vullen en daarna genoten we van een aperitiefje in de zon. Op de camping aten we nog wat verder tijdens de voorbereidingen van ons avondeten en we kregen gezelschap van enkele nieuwsgierige eenden 🦆
  Read more

 • Day266

  Up to Paihia

  February 24 in New Zealand ⋅ ⛅ 68 °F

  I miss Fiji, but it is soooo very nice to be out of the heat and humidity. Last night in Auckland was about 55°F, which would've been perfect if it had been that cool in the hostel room. It had to be at least 80 in there. It was terrible. No fan, no window. Ugh.

  I was up this morning at about 5 with the bedsheet wet as. I was up and out of there in about 15 minutes, which is why I'm in the same clothes as yesterday. [P.S.: Hahaha. I just looked at the pictures from my last few posts. Make this day 3 in the same clothes. Time to change 😉.]

  I caught the Stray Van at 07:30 and we're on the road heading to Paihia in the northern most part of New Zealand. Our first rest stop was at Parry Kauri Park, where there are two magnificent old Kauri trees still standing.

  So long [for now] and thanks for all the fish. ✌️

  P.S.: Oh, yeah. Yesterday I hooked my toenail on something. Ouch. The danger of wearing jandals 😁.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Whangarei

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now