Bishkek/Бишкек - Dag 1

Naja, "Bishkek"... Gisteren was de laatste fietsdag, dus vandaag reden we terug naar Bishkek. Het was een lange rit en aan het eind van de middag waren we weer bij hotel Umai. Het was weer even heelLue lisää
Bishkek/Бишкек - Dag 2

Vannacht was ik een beetje van het padje. Geen idee of het door de warmte kwam, of omdat ik ergens in de nacht de airco aan heb gezet (totaal geen besef van tijd), maar ik heb over van alles gedroomdLue lisää
Bishkek/Бишкек - Dag 3

Na de Orto-Sai bazaar bezocht te hebben, ben ik met de bus helemaal naar de rand van de stad gegaan, naar de Dordoi bazaar. De bussen hier zijn verschrikkelijk, maar tegelijkertijd extreem praktischLue lisää
Bishkek/Бишкек - Dag 4

Vanochtend werd ik wakker en besloot ik instant noodles te eten als ontbijt. Ze waren nog over van de fietstocht en ik wist niet hoe ik er anders vanaf kwam. Tijdens het klaarmaken ervan in deLue lisää
Jalal-Abad/Жалал-Абад

Vandaag naar Jalal-Abad gevlogen. Jalal-Abad mét streepje. Jalalabad zonder streepje is...iets minder leuk. In de vlucht zaten veel kinderen (heb m'n raamplek aan zo'n koter afgestaan) en baby's enLue lisää
Arslanbob/Арстанбап - Dag 1

Vanochtend ben ik naar het busstation gelopen om de bus naar Arslanbob te nemen. Bij de overstap in Bazar-Korgon kocht in een kaartje naar Arslanbob en ging even zitten om wat te drinken en eten. IkLue lisää
Arslanbob/Арстанбап - Dag 2

Na wakker te zijn geworden (gelukkig), ben ik begonnen aan de enige echte wandeling die ik kon vinden. Al vrij snel kwam ik een man tegen die ook omhoogging, dus zijn we een stuk samengelopen. De manLue lisää
Arslanbob/Арстанбап - Dag 3

Gisteren de "Long waterfall", vandaag de "Small waterfall", die eigenlijk een stuk indrukwekkender was. Bij een kraampje vlakbij was me wat aangesmeerd, wat uiteindelijk heel erg lekker bleek te zijn.Lue lisää
Osh/Ош

Vanuit Arslanbob is er één directe Marshrutka naar Osh, de tweede grote stad van Kyrgyzstan. Deze vertrekt om 6:50 in de ochtend, maar het scheelt weer twee keer overstappen en daarbijLue lisää
Kokand/Қўқон

Reisdag met Egi de Israëliër! Osh ligt maar 10 kilometer van de grens af, dus we hebben een taxi genomen. De chauffeur bleef maar tegen ons praten en vragen stellen, terwijl wij er niks vanLue lisää
Khujand/Хуҷанд - Dag 1

Deze grens was totaal anders dan die van gisteren. Alles was best ruim opgezet en groots, alleen ik heb tijdens de overgang misschien een stuk of 10 andere mensen gezien (zowel in en uit Uzbekistan),Lue lisää
Khujand/Хуҷанд - Dag 2

Omdat Khujand een leukere stad is dan ik dacht, heb ik er een dagje aan vast geplakt. Ondanks temperaturen van wederom boven de 40 graden, heb ik aardig wat kunnen zien. Sochtends ben ik op zoekLue lisää
Dushanbe/Душанбе - Dag 1

Vandaag is de dag dat zowel ik als Vladimir Putin naar Dushanbe gaat! Putin maakt sinds de oorlog zijn eerste buitenlandse reis, en de eerste stop vindt vandaag plaats, in Dushanbe. Er was extreemLue lisää
Dushanbe/Душанбе - Dag 2

Dushanbe is een bijzondere stad. Veel grote moderne gebouwen langs erg nieuwe hoofdstraten, terwijl de wat kleinere zijstraten veelal bestaan uit kleinere huisjes met vaak half verharde wegen. Hierom,Lue lisää
Dushanbe/Душанбе - Dag 3

Nadat ik tijdens het ontbijt met een Iraanse man aan de praat ben geraakt die z'n land uit moest omdat ie z'n militaire dienst had geweigerd, ben ik rondom en in het Rudaki Park gelopen. IngeslotenLue lisää
Dushanbe/Душанбе - Dag 4

Vandaag ben ik goed ziek geworden, en dus blijf ik noodgedwongen nog wat langer in Dushanbe. Omdat ik nog in een slaapzaal lig die vol is, heb ik besloten om mezelf en mijn innerlijke onrust een eigenLue lisää
Dushanbe/Душанбе - Dag 5

Ondanks dat ik nog niet beter ben, ben ik er toch nog even op uit gegaan. Vlak bij het hostel is de Mehrgon Bazar. een wat luxere overdekte bazaar met heel veel specerijen en kruiden, en tweeLue lisää
Qal'ai Khumb/Қалъаи Хумб - Dag 1

Vanochtend ben ik vroeg opgestaan, om op tijd bij de shared taxi's te zijn. De eerste taxi's naar Khorog vertrekken vanaf 6:00, maar naar Qal'ai Khumb is het een beetje vaag wanneer ze vertrekken.Lue lisää
Qal'ai Khumb/Қалъаи Хумб - Dag 2

Vandaag was een relaxed dagje, en daar was het ook de ultieme plek voor. Na het ontbijt ben ik de paar straten doorgelopen die dit dorp heeft en ging ik langs het hotel wat hier staat voor wifi. HetLue lisää
Bartang/Бартанг

Vanochtend zijn we om 8:00 in de Land Cruiser van Marc en zijn gids op weg gegaan naar Bartang, waar ergens in the middle of nowhere een guesthouse zou staan.
Net zoals gisteravond hangt er extreemLue lisää
Khorog/Хоруғ - Dag 1

Om 7 uur in de ochtend hebben we de omgeving wat beter ontdekt, en daarna zijn we dezelfde weg als gisteren naar beneden gewandeld om weer terug te komen bij de weg, en verder te rijden naar Khorog.Lue lisää
Khorog/Хоруғ - Dag 2

De diarreegoden hebben het op me gemunt, en ik ben alweer ziek geworden, ditmaal inclusief overgeven. Zwaar irritant, maar ik bleek enorm veel geluk te hebben met de familie waar ik verblijf! Zodra ikLue lisää
Khorog/Хоруғ - Dag 3

Vandaag ging het alweer een stuk beter, en dus ben ik Khorog nog iets verder gaan verkennen. De stad was verder niet zo bijzonder, maar het Ismaili Center and Jamatkhana was dat zeker wel. EergisterenLue lisää
Dushanbe/Душанбе

Hoewel het gisteren weer wat beter ging, heb ik mezelf vannacht weer helemaal geleegd door over te geven... Het plan was om vandaag om terug te keren naar Dushanbe, en dat heb ik maar doorgezet. WatLue lisää
Panjakent/Панҷакент - Dag 1

Vanaf Dushanbe reis ik verder richting Uzbekistan, maar plan ik een tussenstop van twee nachten in Panjakent om wat bij te komen. Voor een shared taxi naar deze stad, moet ik zijn bij de beruchteLue lisää
Matkaajawat een prachtige fietstocht was het Bram! fijn dat we mee mochten! nu weer omschakelen...
Matkaajawat gaat dat snel! Heb je alweer twee weken gefietst. Heb je al nieuwe plannen? 😘😘😘