Ideme na dovolenku?
2 de diciembre de 2022, Eslovaquia ⋅ ☁️ 1 °C
Začiatkom októbra 2022 po takmer dvoch rokoch Thajsko ruší svoje Covid opatrenia a opätovne otvára svoje brány turistom.
A my finančne vyčerpaní po megainvestíciách do nového sivomodréhoLeer más
Rušíme dovolenku?
8 de enero de 2023, Eslovaquia ⋅ ☁️ 5 °C
Po silvestri sa stretávame na "bojovej" porade, keďže Maja má pocit, že jej ubúdajú ubytovacie možnosti a že je najvyšší čas (2 mesiace pred) porezervovať nejaké slamené chatky.
V tomLeer más
História sa opakuje časť prvá
19 de febrero de 2023, Eslovaquia ⋅ ☁️ 4 °C
V rámci malej paródie na jednu cestovateľskú skupinku, ktorá sa len s osem mesačným šéfom, ktorý všetko riadi vybrala objavovať svet, sme sa rozhodli, že si urobíme tiež testLeer más
História sa opakuje, časť druhá
21 de febrero de 2023, Eslovaquia ⋅ ⛅ 11 °C
Z bezpečnostných dôvodov ako prevencia proti infarktu neodporúčam čítať Danke!
Pamätáte ako tesne pred výletom do Krakova mi prestali svietiť svetlá na vozíku a dokázalo to nakoniecLeer más
Maserati operated by Flydubai
24 de febrero de 2023, Hungría ⋅ ⛅ 9 °C
Sečovská skupinka sa rozhodla, že keď už sa máme tlačiť v lietadle, prečo sa netlačiť aj v aute a zamietla použitie svojej priestrannej Audiny na prevoz na letisko do Budapešti.
To sa imLeer más
Letisko Budapešť
25 de febrero de 2023, Hungría ⋅ ⛅ 8 °C
Cesta na Budapeštianske letisko prebehla v pohode, len na zadnom sedadle sme mali malého škrečka provokatéra (Peťku), ktorá vždy rozbaľovala a baštila nejaké dobroty a už básnila oLeer más
Let smer Dubaj
25 de febrero de 2023, Emiratos Árabes Unidos ⋅ ⛅ 24 °C
Neviem, či máme brať ako hrátky vyšších síl, že v lietadle sa červená kráska usadila priamo pred Ňaňa... Čo som však neprezradil, bola to mamička dvoch detí, jedno snáď 5 mesiacovLeer más
Letuška Maja
25 de febrero de 2023, Emiratos Árabes Unidos ⋅ ⛅ 25 °C
Bezpečnostné video flydubai (to čo beží na obrazovkách lietadla pred vzletom) obsahuje postavy z počítačovo animovaného emirátskeho televízneho seriálu Freej. Ústrednou postavou videa jeLeer más
Letisko Dubaj
25 de febrero de 2023, Emiratos Árabes Unidos ⋅ ⛅ 26 °C
Na letisku v Dubaji sečovská skupinka vyťahuje biele slovenské rožky so salámou. Neoblomná Peťka stále hučí o čipsoch a Maja by už možno bola aj ochotná obetovať svoju dennú výplatu,Leer más
Let smer Krabi - Thajsko
25 de febrero de 2023, Tailandia ⋅ 🌧 28 °C
Ak ste pozorní, mohli ste si na poslednej foto všimnúť, že poslednou kontrolou prechádzame cez biznis triedu, pomôcť nám to však nepomohlo, šupli nás i tak do Economy :(
Lietadlo smeLeer más
Odpad spoločnosti
25 de febrero de 2023, Tailandia ⋅ 🌧 28 °C
Nemohol som v lietadle spať, tak som si všímal posádku.
Prvé lietadlo letíme z východnej európy. Každý je slušný. Druhé letí s nami celý svet od spomínaných indiek až po angličanov,Leer más
Sme v Thajsku
25 de febrero de 2023, Tailandia ⋅ ☁️ 25 °C
Na letisku nás čaká VIP taxi, ktoré vybavila Ae (thajská kamarádka Tomča a Ňanovcov, s ktorou sa zoznámili pri poslednom pobyte).
No to je pecka, originál thajský luxusný autobuso-cirkus.Leer más
Krabi a Ao Nang
26 de febrero de 2023, Tailandia
Ráno požičiavame motorky v požičovni len na zopár krokov od nášho ubytka.
Tetuška nám medzi dve motorky (nabehaných 5000km) chce prepašovať jeden carach s 70000km na tachometri, aleLeer más
Veľké sklamanie
26 de febrero de 2023, Tailandia ⋅ ⛅ 23 °C
Majka sa už zo Slovenska teší na stretnutie s Ae, svojou thajskou kamarátkou. Už doma jej nakúpila darčekové taštičky a keďže sú tak jazykovo rozdielne a aby konverzácia nestála,Leer más
Celodenný AIS projekt
27 de febrero de 2023, Tailandia ⋅ ⛅ 32 °C
Jedna z najdôležitejších vecí pre jednoduché prežitie v Thajsku je mať prístup na internet. Tomčo nám odporúčal, že Ae mu odporúčala, že si máme zohnať SIM karty od spoločnostiLeer más
Pokračovanie projektu AIS
27 de febrero de 2023, Tailandia ⋅ ⛅ 31 °C
Thajka však okrem "nohe" veľa ďalších slovíčok nevie, takže sa jej nevieme spýtať, čo teda ďalej...
A tu prichádza na scénu Majin prekladač. S jeho pomocou nám Thajka prezradí, že ajLeer más
Deň v NP Hat Chao Mai
27 de febrero de 2023, Tailandia ⋅ ⛅ 28 °C
Nasadáme na luxusný taxík a okolo obeda sme už v stredisku Baan Chao v národnom parku Hat Chao Mai, kde sa zdržíme len jednu noc a presunieme sa na blízky ostrov Libong.
Ideme z pohľaduLeer más
Thajské jedlo
27 de febrero de 2023, Tailandia ⋅ ⛅ 27 °C
Na obed si objednávam Papaya šalát s mangom.
Keďze je tu trošku problém s angličtinou, tak takmer každému dochádza niečo iné ako si predstavoval.
Začínam jesť svoj šalát a ja čoLeer más
Magic beach
27 de febrero de 2023, Tailandia ⋅ ⛅ 27 °C
Poobede sa vyberieme na krásnu pláž, ktorá je však príznačná tým, že sa na ňu dá dostať len z vody.
Takže nafúkať nafukovačky a 5 tuleňov ide na výlet. Po dosť náročnom plávaníLeer más
Ňaňo objaviteľ
28 de febrero de 2023, Tailandia ⋅ ⛅ 30 °C
Ňaňo je veľmi všímavý a preto v zákutiach panenskej pláže dokázal nájsť:
- zvyšky (stroskotanej, alebo rozbitej drevenej thajskej lode)
- lodné lano (to je to, na čom visí kotva)
Cesta na ostrov Libong
28 de febrero de 2023, Tailandia
Pobrežie, z ktorého odchádzame bolo plné príjemných a usmievavých ľudí (aj keď sú to moslimovia) a zanecháva vo mne pekné pocity.
Je to asi tým, že je to tu minimálne turistické aLeer más
A ide sa jesť
28 de febrero de 2023, Tailandia ⋅ ☁️ 29 °C
Ostrov Libong vyzerá byť kľudným a lenivým ostrovom, kde zastal čas bez žiadneho extra ruchu. No idylka... Nebyť toho, že po vystúpení z lode sa hneď najeme v reštaurácii...
Maja sLeer más
Lenivé poobedie na Libongu
28 de febrero de 2023, Tailandia ⋅ ☁️ 29 °C
Chatky máme parádne. Tak sme sa ich obávali, nakoľko to vyzeralo tak, že nebudeme mať ani wecko.
Síce sú to len bambusové pozliepaniny, ale s peknou teraskou s výhľadom na palmy a more aLeer más
Ňaňo - objaviteľ - pokračovanie
1 de marzo de 2023, Tailandia ⋅ ☁️ 29 °C
Čo teda objavil Ňaňo v potravinách?
Lodnú vrtuľu!
Lodná vrtuľa z pravej thajskej longtail boat to je suvenír, ktorý bude pri návšteve Šíravy navždy pripomínať mojej rodine aLeer más
Bonusový príspevok
1 de marzo de 2023, Tailandia ⋅ 🌧 28 °C
Takto nejako prebieha večer v sečovskej chatke... Viď. video
Prvá foto ešte nažive, druhá po zásahu...