Bridge to Nowhere
31. Januar in Neuseeland ⋅ ⛅ 17 °C
Třetí den na řece kořeníme chůzí. Rychlý oběd, načež vyrážíme protáhnout chodidla napříč džunglí. Cílem jest „Most Nikam“. Vcelku okázalá betonáž uprostřed lesa, kteráWeiterlesen
Whanganui River
28. Jan.–1. Feb. in Neuseeland ⋅ ⛅ 13 °C
Po měsíci putování vyhlížíme první velký trek. Čtyřdenní kanoe trip na řece Whanganui, která stéká Středozemím z hory Osudu až dolů do oceánu. Zjišťujeme, že značněWeiterlesen
New Plymouth
25.–28. Jan. in Neuseeland ⋅ ⛅ 22 °C
Ještě na Fidži mě potkala zvláštní věc. Respektive byly dvě a jmenovaly se Peter a Rachel. Postarší páreček, manželé, co rádi cestují a s oblibou si vykládají. Jako všichniWeiterlesen
Reglan
21.–24. Jan. in Neuseeland ⋅ 🌬 18 °C
Z Aucklandu padáme střemhlav dolů na západ, vstříc titěrnému městečku Reglan. Mekka hipíků, jež díky skvělým vlnám láká i mraky surfařů. Přespáváme u Heather, postarší,Weiterlesen
Auckland Car Fair
18.–21. Jan. in Neuseeland ⋅ ☁️ 23 °C
Rychlá otočka v Aucklandu znamená jediné. Nedělní trh s ojetými auty. Od podobné akce řízené Indiány bych čekal nějakou levárnu, v zásadě však platíme levný vstup, a pak už jenWeiterlesen
Coromandel
4.–18. Jan. in Neuseeland ⋅ ☁️ 18 °C
S novým rokem napínáme cestovní šňůru. Jelikož následující dny a měsíce plánujeme obývat mojí dodávku, živit dvě auta pozbývá smysl. Takže prodáváme Sophiin kombík, a protožeWeiterlesen
Draze nízkonákladový Van life
2. Januar in Neuseeland ⋅ ⛅ 22 °C
Bydlet v autě začínám s polovinou října ve Whangarei. Cell Block nabízel možnost, kdy užíváte zázemí hostelu, zatímco svojí čtyřkolou postel stájíte na parkáči. Zmíněný systémWeiterlesen
House-sitting
27. Dez.–4. Jan. 2025 in Neuseeland ⋅ 🌬 22 °C
Hlídat dům, zatímco majitelé užívají dovolenou, nese v anglosaských zemích tradici, které upřímně nerozumím. Dům, vybavení, fotky - vaše soukromí… část sebe sama nabízíte zcelaWeiterlesen
Žebra
26. Dezember 2024 in Neuseeland ⋅ ☀️ 21 °C
Cestování (stejně jako život sám) nabízí žvance, které snadno překopnout dosavadní plány. Matteo si při jednom svém parkuru zlomil šlapku, aby pak měsíc čampal o berlích, a dalšíWeiterlesen
Cell Block Family
24. Dezember 2024 in Neuseeland ⋅ ☁️ 26 °C
V hostelu trávím skoro 3 měsíce, a po Vánocích nastává konec. Dokolečka opouštět lidi, které jste s batohem na zádech poznali a které máte rádi, patří na dno balíčku cestování.Weiterlesen
Sophie
17. Dezember 2024 in Neuseeland ⋅ ☁️ 23 °C
Letem světem poznáváte a potkáváte mnohé. Nádherná místa, úžasné lidi, i hutné výzvy či bláznivá dobrodružství. Někdy nabíráte dech, do toho se za břicho popadáte, a ramenaWeiterlesen
Cape Brett
9.–10. Dez. 2024 in Neuseeland ⋅ 🌬 20 °C
Příroda na Zélandu vábí a překvapuje. Tak jako krásná žena. Což o to, něžné pohlaví stojí za hřích i doma, zdejší scenérie však nabízí výhled, který Čechům chybí. Ostrovy,Weiterlesen
Turtle
12. November 2024 in Neuseeland ⋅ ☁️ 19 °C
Jako všude jinde, i v hostelu najdete bydlet spolu s lidmi taky zvířaty. V Cell Block nás doplňoval kocour Turtle. Náladový macoun, který drápama rád cupoval chlapy, přičemž holkyWeiterlesen
Cape Reinga
2.–4. Nov. 2024 ⋅ ☁️ 17 °C
Na Zélandu najdete vše. Od zelených pastvin, vysokých pohoří, až po pláže, lesy a tropickou džungli. Dech mi vyrazila poušť. Sice žádný macek, ale ty haldy písku mají kouzlo. CítíteWeiterlesen
Blueberry farm
15. Oktober 2024 in Neuseeland ⋅ 🌬 16 °C
Zřejmě jsem už dlouho seděl v kanclu, pač práce na sklizni je fakt dřina. Celý den jen skláníte, dřepíte a nahýbáte, přičemž ten košík rychle ztěžkne. Do toho vás honí kvóta,Weiterlesen
Cell Block
14. Oktober 2024 in Neuseeland ⋅ ☁️ 15 °C
Život v hostelu přináší výhody. Jen těžko zůstanete o samotě. Skupinka, kterou jsme zde vytvořili, však předčila očekávání. Mnozí z nás zůstávají týdny, a tu vazbu utvoříteWeiterlesen
Auckland, Torbay
12.–14. Okt. 2024 in Neuseeland ⋅ 🌬 16 °C
V kritickém stavu samoty, vyrazil jsem na víkend do Aucklandu. Tam je lidí dost. Asi třetina Zélandu. S kamarádem z Chile to spolu pečeme už od prvního dne. Tulácká rodina. Sedli jsme doWeiterlesen
Waiheke
2.–12. Okt. 2024 in Neuseeland ⋅ 🌬 16 °C
Zpátky na ostrov a dolů s těma tapetama! Už jsem sice mohl někde sbírat kokosy, jenže majitelé ke mně byli od začátku milí, a tak jim to oplácím. Desítky hodin "na zdi" ze mě navícWeiterlesen
Torbay, Auckland
25. Sept.–2. Okt. 2024 in Neuseeland ⋅ ☁️ 16 °C
Když vilu obsadili omítkáři, bylo potřeba mě někam uklidit. A tak mě majitelé nastěhovali k sobě. Respektive k jejich mamince, která bydlí vedle. Čiperná dáma, jež mě vzala zaWeiterlesen
Waiheke
9.–25. Sept. 2024 in Neuseeland ⋅ ☁️ 15 °C
Potkalo mě štěstí? Určitě. Waiheke je ostrov zapráskaný krásnou přírodou. Džungle, pláže, pastviny. A ten klid. Místo aut slyšíte jen cikády a příliv/odliv. Navíc jde o luxusníWeiterlesen
Auckland
9. September 2024 in Neuseeland ⋅ ⛅ 16 °C
V jednu chvíli mi nezbylo než zkusit jiný přístup. S prací zatím samé trápení. Tak co dobrovolničení? Sice žádné stromečky ani kravský hnůj, ale i tak se zadařilo. Slověna sWeiterlesen
Whangarei
2.–9. Sept. 2024 in Neuseeland ⋅ ☁️ 20 °C
Zéland je o přírodě, ale na to cestování musíte někde vydělat. Najít práci znamenalo tvrdý oříšek. Panuje zima, takže farmy jsou zavřené. Hlavní sezóna taky daleko. A KiwákyWeiterlesen
Ocean Beach, Whangarei Heads
30. Aug.–2. Sept. 2024 in Neuseeland ⋅ ☀️ 18 °C
Když jsem naplnil svou potřebu stability, pouhý víkend strávený v autě zněl skvěle. Ty čtyři kola pak začnou dávat smysl. Volnost z říše ptačí. Pár treků, krásná příroda, iWeiterlesen
Whangarei, Cell Blocks
28.–30. Aug. 2024 in Neuseeland ⋅ ☀️ 17 °C
Pevná půda pod nohama! A taky postel, kuchyň a záchod. Hostel sice býval vězením, já se tu však cítil jako v doma. Napadlo mě, že nejlepší bude zde zůstat, najít si práci aWeiterlesen
Přístavní parkoviště
26.–28. Aug. 2024 in Neuseeland ⋅ ☀️ 18 °C
Bydlet v autě zahrnuje dvě roviny. Tu romantickou, kterou ušijete na jeden měsíc cestování, když zrovna panuje léto. Pak je tu věc ryze praktická. Zima, stísněnost, věčné hledáníWeiterlesen