Bridge to Nowhere
31 Januari, Selandia Baru ⋅ ⛅ 17 °C
Třetí den na řece kořeníme chůzí. Rychlý oběd, načež vyrážíme protáhnout chodidla napříč džunglí. Cílem jest „Most Nikam“. Vcelku okázalá betonáž uprostřed lesa, kteráBaca selengkapnya
Whanganui River
28 Jan–1 Feb, Selandia Baru ⋅ ⛅ 13 °C
Po měsíci putování vyhlížíme první velký trek. Čtyřdenní kanoe trip na řece Whanganui, která stéká Středozemím z hory Osudu až dolů do oceánu. Zjišťujeme, že značněBaca selengkapnya
New Plymouth
25–28 Jan, Selandia Baru ⋅ ⛅ 22 °C
Ještě na Fidži mě potkala zvláštní věc. Respektive byly dvě a jmenovaly se Peter a Rachel. Postarší páreček, manželé, co rádi cestují a s oblibou si vykládají. Jako všichniBaca selengkapnya
Reglan
21–24 Jan, Selandia Baru ⋅ 🌬 18 °C
Z Aucklandu padáme střemhlav dolů na západ, vstříc titěrnému městečku Reglan. Mekka hipíků, jež díky skvělým vlnám láká i mraky surfařů. Přespáváme u Heather, postarší,Baca selengkapnya
Auckland Car Fair
18–21 Jan, Selandia Baru ⋅ ☁️ 23 °C
Rychlá otočka v Aucklandu znamená jediné. Nedělní trh s ojetými auty. Od podobné akce řízené Indiány bych čekal nějakou levárnu, v zásadě však platíme levný vstup, a pak už jenBaca selengkapnya
Coromandel
4–18 Jan, Selandia Baru ⋅ ☁️ 18 °C
S novým rokem napínáme cestovní šňůru. Jelikož následující dny a měsíce plánujeme obývat mojí dodávku, živit dvě auta pozbývá smysl. Takže prodáváme Sophiin kombík, a protožeBaca selengkapnya
Draze nízkonákladový Van life
2 Januari, Selandia Baru ⋅ ⛅ 22 °C
Bydlet v autě začínám s polovinou října ve Whangarei. Cell Block nabízel možnost, kdy užíváte zázemí hostelu, zatímco svojí čtyřkolou postel stájíte na parkáči. Zmíněný systémBaca selengkapnya
House-sitting
27 Des–4 Jan 2025, Selandia Baru ⋅ 🌬 22 °C
Hlídat dům, zatímco majitelé užívají dovolenou, nese v anglosaských zemích tradici, které upřímně nerozumím. Dům, vybavení, fotky - vaše soukromí… část sebe sama nabízíte zcelaBaca selengkapnya
Žebra
26 Desember 2024, Selandia Baru ⋅ ☀️ 21 °C
Cestování (stejně jako život sám) nabízí žvance, které snadno překopnout dosavadní plány. Matteo si při jednom svém parkuru zlomil šlapku, aby pak měsíc čampal o berlích, a dalšíBaca selengkapnya
Cell Block Family
24 Desember 2024, Selandia Baru ⋅ ☁️ 26 °C
V hostelu trávím skoro 3 měsíce, a po Vánocích nastává konec. Dokolečka opouštět lidi, které jste s batohem na zádech poznali a které máte rádi, patří na dno balíčku cestování.Baca selengkapnya
Sophie
17 Desember 2024, Selandia Baru ⋅ ☁️ 23 °C
Letem světem poznáváte a potkáváte mnohé. Nádherná místa, úžasné lidi, i hutné výzvy či bláznivá dobrodružství. Někdy nabíráte dech, do toho se za břicho popadáte, a ramenaBaca selengkapnya
Cape Brett
9–10 Des 2024, Selandia Baru ⋅ 🌬 20 °C
Příroda na Zélandu vábí a překvapuje. Tak jako krásná žena. Což o to, něžné pohlaví stojí za hřích i doma, zdejší scenérie však nabízí výhled, který Čechům chybí. Ostrovy,Baca selengkapnya
Turtle
12 November 2024, Selandia Baru ⋅ ☁️ 19 °C
Jako všude jinde, i v hostelu najdete bydlet spolu s lidmi taky zvířaty. V Cell Block nás doplňoval kocour Turtle. Náladový macoun, který drápama rád cupoval chlapy, přičemž holkyBaca selengkapnya
Cape Reinga
2–4 Nov 2024 ⋅ ☁️ 17 °C
Na Zélandu najdete vše. Od zelených pastvin, vysokých pohoří, až po pláže, lesy a tropickou džungli. Dech mi vyrazila poušť. Sice žádný macek, ale ty haldy písku mají kouzlo. CítíteBaca selengkapnya
Blueberry farm
15 Oktober 2024, Selandia Baru ⋅ 🌬 16 °C
Zřejmě jsem už dlouho seděl v kanclu, pač práce na sklizni je fakt dřina. Celý den jen skláníte, dřepíte a nahýbáte, přičemž ten košík rychle ztěžkne. Do toho vás honí kvóta,Baca selengkapnya
Cell Block
14 Oktober 2024, Selandia Baru ⋅ ☁️ 15 °C
Život v hostelu přináší výhody. Jen těžko zůstanete o samotě. Skupinka, kterou jsme zde vytvořili, však předčila očekávání. Mnozí z nás zůstávají týdny, a tu vazbu utvoříteBaca selengkapnya
Auckland, Torbay
12–14 Okt 2024, Selandia Baru ⋅ 🌬 16 °C
V kritickém stavu samoty, vyrazil jsem na víkend do Aucklandu. Tam je lidí dost. Asi třetina Zélandu. S kamarádem z Chile to spolu pečeme už od prvního dne. Tulácká rodina. Sedli jsme doBaca selengkapnya
Waiheke
2–12 Okt 2024, Selandia Baru ⋅ 🌬 16 °C
Zpátky na ostrov a dolů s těma tapetama! Už jsem sice mohl někde sbírat kokosy, jenže majitelé ke mně byli od začátku milí, a tak jim to oplácím. Desítky hodin "na zdi" ze mě navícBaca selengkapnya
Torbay, Auckland
25 Sep–2 Okt 2024, Selandia Baru ⋅ ☁️ 16 °C
Když vilu obsadili omítkáři, bylo potřeba mě někam uklidit. A tak mě majitelé nastěhovali k sobě. Respektive k jejich mamince, která bydlí vedle. Čiperná dáma, jež mě vzala zaBaca selengkapnya
Waiheke
9–25 Sep 2024, Selandia Baru ⋅ ☁️ 15 °C
Potkalo mě štěstí? Určitě. Waiheke je ostrov zapráskaný krásnou přírodou. Džungle, pláže, pastviny. A ten klid. Místo aut slyšíte jen cikády a příliv/odliv. Navíc jde o luxusníBaca selengkapnya
Auckland
9 September 2024, Selandia Baru ⋅ ⛅ 16 °C
V jednu chvíli mi nezbylo než zkusit jiný přístup. S prací zatím samé trápení. Tak co dobrovolničení? Sice žádné stromečky ani kravský hnůj, ale i tak se zadařilo. Slověna sBaca selengkapnya
Whangarei
2–9 Sep 2024, Selandia Baru ⋅ ☁️ 20 °C
Zéland je o přírodě, ale na to cestování musíte někde vydělat. Najít práci znamenalo tvrdý oříšek. Panuje zima, takže farmy jsou zavřené. Hlavní sezóna taky daleko. A KiwákyBaca selengkapnya
Ocean Beach, Whangarei Heads
30 Agu–2 Sep 2024, Selandia Baru ⋅ ☀️ 18 °C
Když jsem naplnil svou potřebu stability, pouhý víkend strávený v autě zněl skvěle. Ty čtyři kola pak začnou dávat smysl. Volnost z říše ptačí. Pár treků, krásná příroda, iBaca selengkapnya
Whangarei, Cell Blocks
28–30 Agu 2024, Selandia Baru ⋅ ☀️ 17 °C
Pevná půda pod nohama! A taky postel, kuchyň a záchod. Hostel sice býval vězením, já se tu však cítil jako v doma. Napadlo mě, že nejlepší bude zde zůstat, najít si práci aBaca selengkapnya
Přístavní parkoviště
26–28 Agu 2024, Selandia Baru ⋅ ☀️ 18 °C
Bydlet v autě zahrnuje dvě roviny. Tu romantickou, kterou ušijete na jeden měsíc cestování, když zrovna panuje léto. Pak je tu věc ryze praktická. Zima, stísněnost, věčné hledáníBaca selengkapnya