Bridge to Nowhere
1月31日, ニュージーランド ⋅ ⛅ 17 °C
Třetí den na řece kořeníme chůzí. Rychlý oběd, načež vyrážíme protáhnout chodidla napříč džunglí. Cílem jest „Most Nikam“. Vcelku okázalá betonáž uprostřed lesa, kteráもっと詳しく
Whanganui River
1月28日〜2月1日, ニュージーランド ⋅ ⛅ 13 °C
Po měsíci putování vyhlížíme první velký trek. Čtyřdenní kanoe trip na řece Whanganui, která stéká Středozemím z hory Osudu až dolů do oceánu. Zjišťujeme, že značněもっと詳しく
New Plymouth
1月25日〜28日, ニュージーランド ⋅ ⛅ 22 °C
Ještě na Fidži mě potkala zvláštní věc. Respektive byly dvě a jmenovaly se Peter a Rachel. Postarší páreček, manželé, co rádi cestují a s oblibou si vykládají. Jako všichniもっと詳しく
Reglan
1月21日〜24日, ニュージーランド ⋅ 🌬 18 °C
Z Aucklandu padáme střemhlav dolů na západ, vstříc titěrnému městečku Reglan. Mekka hipíků, jež díky skvělým vlnám láká i mraky surfařů. Přespáváme u Heather, postarší,もっと詳しく
Auckland Car Fair
1月18日〜21日, ニュージーランド ⋅ ☁️ 23 °C
Rychlá otočka v Aucklandu znamená jediné. Nedělní trh s ojetými auty. Od podobné akce řízené Indiány bych čekal nějakou levárnu, v zásadě však platíme levný vstup, a pak už jenもっと詳しく
Coromandel
1月4日〜18日, ニュージーランド ⋅ ☁️ 18 °C
S novým rokem napínáme cestovní šňůru. Jelikož následující dny a měsíce plánujeme obývat mojí dodávku, živit dvě auta pozbývá smysl. Takže prodáváme Sophiin kombík, a protožeもっと詳しく
Draze nízkonákladový Van life
1月2日, ニュージーランド ⋅ ⛅ 22 °C
Bydlet v autě začínám s polovinou října ve Whangarei. Cell Block nabízel možnost, kdy užíváte zázemí hostelu, zatímco svojí čtyřkolou postel stájíte na parkáči. Zmíněný systémもっと詳しく
House-sitting
2024年12月27日〜1月4日, ニュージーランド ⋅ 🌬 22 °C
Hlídat dům, zatímco majitelé užívají dovolenou, nese v anglosaských zemích tradici, které upřímně nerozumím. Dům, vybavení, fotky - vaše soukromí… část sebe sama nabízíte zcelaもっと詳しく
Žebra
2024年12月26日, ニュージーランド ⋅ ☀️ 21 °C
Cestování (stejně jako život sám) nabízí žvance, které snadno překopnout dosavadní plány. Matteo si při jednom svém parkuru zlomil šlapku, aby pak měsíc čampal o berlích, a dalšíもっと詳しく
Cell Block Family
2024年12月24日, ニュージーランド ⋅ ☁️ 26 °C
V hostelu trávím skoro 3 měsíce, a po Vánocích nastává konec. Dokolečka opouštět lidi, které jste s batohem na zádech poznali a které máte rádi, patří na dno balíčku cestování.もっと詳しく
Sophie
2024年12月17日, ニュージーランド ⋅ ☁️ 23 °C
Letem světem poznáváte a potkáváte mnohé. Nádherná místa, úžasné lidi, i hutné výzvy či bláznivá dobrodružství. Někdy nabíráte dech, do toho se za břicho popadáte, a ramenaもっと詳しく
Cape Brett
2024年12月9日〜10日, ニュージーランド ⋅ 🌬 20 °C
Příroda na Zélandu vábí a překvapuje. Tak jako krásná žena. Což o to, něžné pohlaví stojí za hřích i doma, zdejší scenérie však nabízí výhled, který Čechům chybí. Ostrovy,もっと詳しく
Turtle
2024年11月12日, ニュージーランド ⋅ ☁️ 19 °C
Jako všude jinde, i v hostelu najdete bydlet spolu s lidmi taky zvířaty. V Cell Block nás doplňoval kocour Turtle. Náladový macoun, který drápama rád cupoval chlapy, přičemž holkyもっと詳しく
Cape Reinga
2024年11月2日〜4日 ⋅ ☁️ 17 °C
Na Zélandu najdete vše. Od zelených pastvin, vysokých pohoří, až po pláže, lesy a tropickou džungli. Dech mi vyrazila poušť. Sice žádný macek, ale ty haldy písku mají kouzlo. Cítíteもっと詳しく
Blueberry farm
2024年10月15日, ニュージーランド ⋅ 🌬 16 °C
Zřejmě jsem už dlouho seděl v kanclu, pač práce na sklizni je fakt dřina. Celý den jen skláníte, dřepíte a nahýbáte, přičemž ten košík rychle ztěžkne. Do toho vás honí kvóta,もっと詳しく
Cell Block
2024年10月14日, ニュージーランド ⋅ ☁️ 15 °C
Život v hostelu přináší výhody. Jen těžko zůstanete o samotě. Skupinka, kterou jsme zde vytvořili, však předčila očekávání. Mnozí z nás zůstávají týdny, a tu vazbu utvoříteもっと詳しく
Auckland, Torbay
2024年10月12日〜14日, ニュージーランド ⋅ 🌬 16 °C
V kritickém stavu samoty, vyrazil jsem na víkend do Aucklandu. Tam je lidí dost. Asi třetina Zélandu. S kamarádem z Chile to spolu pečeme už od prvního dne. Tulácká rodina. Sedli jsme doもっと詳しく
Waiheke
2024年10月2日〜12日, ニュージーランド ⋅ 🌬 16 °C
Zpátky na ostrov a dolů s těma tapetama! Už jsem sice mohl někde sbírat kokosy, jenže majitelé ke mně byli od začátku milí, a tak jim to oplácím. Desítky hodin "na zdi" ze mě navícもっと詳しく
Torbay, Auckland
2024年9月25日〜10月2日, ニュージーランド ⋅ ☁️ 16 °C
Když vilu obsadili omítkáři, bylo potřeba mě někam uklidit. A tak mě majitelé nastěhovali k sobě. Respektive k jejich mamince, která bydlí vedle. Čiperná dáma, jež mě vzala zaもっと詳しく
Waiheke
2024年9月9日〜25日, ニュージーランド ⋅ ☁️ 15 °C
Potkalo mě štěstí? Určitě. Waiheke je ostrov zapráskaný krásnou přírodou. Džungle, pláže, pastviny. A ten klid. Místo aut slyšíte jen cikády a příliv/odliv. Navíc jde o luxusníもっと詳しく
Auckland
2024年9月9日, ニュージーランド ⋅ ⛅ 16 °C
V jednu chvíli mi nezbylo než zkusit jiný přístup. S prací zatím samé trápení. Tak co dobrovolničení? Sice žádné stromečky ani kravský hnůj, ale i tak se zadařilo. Slověna sもっと詳しく
Whangarei
2024年9月2日〜9日, ニュージーランド ⋅ ☁️ 20 °C
Zéland je o přírodě, ale na to cestování musíte někde vydělat. Najít práci znamenalo tvrdý oříšek. Panuje zima, takže farmy jsou zavřené. Hlavní sezóna taky daleko. A Kiwákyもっと詳しく
Ocean Beach, Whangarei Heads
2024年8月30日〜9月2日, ニュージーランド ⋅ ☀️ 18 °C
Když jsem naplnil svou potřebu stability, pouhý víkend strávený v autě zněl skvěle. Ty čtyři kola pak začnou dávat smysl. Volnost z říše ptačí. Pár treků, krásná příroda, iもっと詳しく
Whangarei, Cell Blocks
2024年8月28日〜30日, ニュージーランド ⋅ ☀️ 17 °C
Pevná půda pod nohama! A taky postel, kuchyň a záchod. Hostel sice býval vězením, já se tu však cítil jako v doma. Napadlo mě, že nejlepší bude zde zůstat, najít si práci aもっと詳しく
Přístavní parkoviště
2024年8月26日〜28日, ニュージーランド ⋅ ☀️ 18 °C
Bydlet v autě zahrnuje dvě roviny. Tu romantickou, kterou ušijete na jeden měsíc cestování, když zrovna panuje léto. Pak je tu věc ryze praktická. Zima, stísněnost, věčné hledáníもっと詳しく